Χωρίς εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων δεν έχει χρήματα στην Φιλαρμονική του Λούρου

Χωρίς εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων δεν έχει χρήματα στην Φιλαρμονική του Λούρου
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 09 Οκτωβρίου 2019 | 13:57
Η απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τη χρηματοδότηση της φιλαρμονικής
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδοτεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό πολιτιστικούς φορείς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικών Φορέων».

Αυτό απάντησε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε Αναφορά του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, περί οικονομικής  ενίσχυσης της Φιλαρμονικής Λούρου.

Η κ. Μενδώνη τονίζει συγκεκριμένα πως «Η χρηματοδότηση προϋποθέτει την εγγραφή των φορέων στο Μητρώο. Επομένως, το πρώτο βήμα για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο Πολιτισμού την Φιλαρμονική Δημοτικής ενότητας Λούρου Πρέβεζας, είναι η εγγραφή της στο Μητρώο», δίνοντας έτσι σαφής και ξεκάθαρη κατεύθυνση για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα και που ακολουθούνται από αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς.

Έτσι πολύ απλά θα έπρεπε ήδη η Φιλαρμονική να είχε εγγραφεί στο Μητρώο και να λάβει την πιστοποίηση, προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδότηση, κάτι που ως φαίνεται δεν έχει πράξει έως και σήμερα.

Στην απάντησή της η κ. Μενδώνη επί του θέματος αναφέρει επίσης διευκρινιστικά και με σαφήνεια τα εξής:

«Επιπροσθέτως, όπως παρουσιάστηκε αναλυτικά στη Βουλή, στις 30 Σεπτεμβρίου κατά την συζήτηση της Ερώτησης του Βουλευτή, κ. Δ. Μπιάγκη, σχετικά με τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας (αριθ. 21/19.9.19), το Υπουργείο θα διερευνήσει την πρόθεση και το ενδιαφέρον των κοινοτήτων των Φιλαρμονικών της Κέρκυρας, και συνακόλουθα Φιλαρμονικών από την επικράτεια, όπως είναι η Φιλαρμονική Λούρου, ώστε η αρμόδια Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού να συντονίσει την διαδικασία συγκρότησης φακέλου, προκειμένου να ενταχθεί η ιδιαίτερη αξία και η παράδοσή τους στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

»Με τον τρόπο αυτόν, οι Φιλαρμονικές θα αποκτήσουν πιστοποίηση, θα κατοχυρώσουν με σαφή και διεθνώς αποδεκτό τρόπο την σημασία, την παράδοση, το έργο τους, ενώ, συγχρόνως θα αποκτήσουν ένα εργαλείο που θα καθιστά περισσότερη επιβεβλημένη την στήριξη τους από τον δημόσιο τομέα.

»Επιπλέον, το Υπουργείο θα διερευνήσει την έκδοση ειδικής πρόσκλησης χρηματοδότησης για τις Φιλαρμονικές σε επίπεδο επικράτειας».

 

Επιμένει ο Κώστας Μπάρκας

Η απάντηση της Υπουργού φαίνεται πως δεν ικανοποίησε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος κάνει λόγο για γραφειοκρατικές διαδικασίες, αναφερόμενος στην διαδικασία που ακολουθούν τόσοι άλλοι πολιτιστικοί φορείς στη χώρα.

Ο ίδιος θεωρεί πως «η Δημοτική Φιλαρμονική Λούρου δεν είναι άλλο ένα πολιτιστικό σωματείο, αλλά θεσμός πολιτισμού με προσφορά δεκαετιών στην ευρύτερη περιοχή, παρέχοντας υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε δεκάδες σπουδαστές» προσθέτοντας πως «οφείλει το Υπουργείο και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς του Νομού να επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και μέριμνα, ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα ο εν λόγω πολιτιστικός φορέας πριν οδηγηθεί στον μαρασμό».

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
1.5
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ