ΒΕΘ: Τα επιμελητήρια οφείλουν να ενημερώνουν τις εφορίες για τις οφειλές των μελών τους στο ΓΕΜΗ

ΒΕΘ: Τα επιμελητήρια οφείλουν να ενημερώνουν τις εφορίες για τις οφειλές των μελών τους στο ΓΕΜΗ
Ελλάδα, Οικονομία, 01 Αυγούστου 2019 | 15:34
Την ανάγκη να βεβαιώνει στις εφορίες τις οφειλές των μελών του επιμελητηρίου προς το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Την ανάγκη να βεβαιώνει στις εφορίες τις οφειλές των μελών του επιμελητηρίου προς το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) υπογραμμίζει, με ανακοίνωσή του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ). Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή αποτέλεσε η κριτική που δέχτηκε το Επιμελητήριο κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου από την παράταξη «Ένωση Βιοτεχνών - Νέοι Ορίζοντες».

Το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, τα επιμελητήρια οφείλουν, σε περίπτωση που κάποιος υπόχρεος δεν καταβάλλει μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα τέλη ΓΕΜΗ και δεν έχει διαγραφεί από αυτό, τα εν λόγω τέλη να τα αποστείλουν στη φορολογική διοίκηση για βεβαίωση και είσπραξη με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημόσιων Εσόδων. Κατά συνέπεια -σημειώνεται- δεν πρόκειται για πρόταση του ΒΕΘ, όπως επικαλείται η «Ένωση Βιοτεχνών -Νέοι Ορίζοντες», αλλά γα πρόβλεψη του νόμου.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιμελητήριο έχει ενημερώσει σχετικά όλες τις διοικήσεις των βιοτεχνικών σωματείων προκειμένου να το γνωστοποιήσουν στα μέλη τους καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΓΕΜΗ. Τέλος, η διοίκηση του ΒΕΘ γνωστοποιεί ότι προτίθεται να μεριμνήσει για κάθε τροποποίηση - βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας του ΓΕΜΗ.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.