Το Επιμελητήριο Πρέβεζας για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας "ecapital Culture Adriatic Start up school"

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας "ecapital Culture Adriatic Start up school"
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 05 Ιουλίου 2019 | 16:42
Η ανακοίνωση
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ως μέλος του Φόρουμ των Επιμελητηρίων, των Πόλεων και των Πανεπιστημίων της Αδριατικής και Ιονίου, ενημερώνει τις επιχειρήσεις-μέλη του για την δυνατότητα συμμετοχής τους στο καινοτόμο εκπαιδευτικό επιμορφωτικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «ecapital Culture Adriatic Start up school». 

Το συγκεκριμένο αυτό, πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό ίδρυμα Μάρκε, την Περιφέρεια Μάρκε, το Περιφερειακό Επιμελητήριο Μάρκε, το Δήμο της Ανκόνα και τελεί υπό την αιγίδα των τριών Φόρουμ (των Επιμελητήριων, των Πανεπιστήμιων, των Δήμων) καθώς και  της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου, του Ιδρύματος Ανδρέα Μποτσέλι, του Πανεπιστημίου Ca΄Foscari της Βενετίας και του Δήμου του Τζέσι,  με τη συνεργασία του Δικτύου AI-NURECC και της IBM.

Το «ecapital Culture Adriatic Start up school project» (https://startupschool.ecapital.it/) είναι το μόνο σχολείο επιμόρφωσης και κατάρτισης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με στόχο την ωρίμανσή τους και τη δημιουργία start up καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού στην περιοχή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου. Είναι κάτι παραπάνω από μια εκπαιδευτική εμπειρία διότι βοηθά νέους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες από τις 9  χώρες της Μακροπεριφέρειας να αναπτύξουν την δική τους start up επιχείρηση στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού διασυνδέοντας τον Ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κόσμο με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Κριτήρια επιλεξιμότητας:

-ιθαγένεια ή κατοικία σε μία από τις οκτώ χώρες της περιοχής Αδριατικής-Ιονίου: Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σερβία, Σλοβενία, Ιταλία (εκτός της περιφέρειας Μάρκε),
-ηλικία κάτω των 40 ετών.
-άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
-εκπαίδευση τουλάχιστον γυμνασίου.
-παρουσίαση επιχειρηματικής ιδέας για την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης με στόχο την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου (ΘΕΜΑΤΑ: αρχαιολογικοί χώροι, αρχιτεκτονική, εκδηλώσεις, τρόφιμα, ζωντανές εκδηλώσεις και θέατρο, ταινίες, μουσείο, μουσική, εκδόσεις, θεματικά πάρκα, εικαστικές τέχνες). 

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα https://startupschool.ecapital.it/.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Πρέβεζα: Και τρίτο όχημα στις φλόγες
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 20|08|19

Πρέβεζα: Και τρίτο όχημα στις φλόγες

Πρέβεζα: Μισός αιώνα ΑΡΜΟΝΙΑ
Τοπικά Νέα, Πολιτισμός 20|08|19

Πρέβεζα: Μισός αιώνα ΑΡΜΟΝΙΑ