Σύστημα ευφυούς στάθμευσης στα Γιάννενα

Σύστημα ευφυούς στάθμευσης στα Γιάννενα
Τοπικά Νέα, Διάφορα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 | 19:52
Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συστήματος εκατό θέσεις στάθμευσης έχουν γίνει «έξυπνες»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Το σύστημα ευφυούς στάθμευσης που αναπτύσσεται στα Γιάννενα μέσω του προγράμματος Motivate Med παρουσιάστηκε στην διάρκεια ημερίδας που έγινε με την συμμετοχή πολιτών και εκπροσώπων φορέων.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του συστήματος εκατό θέσεις στάθμευσης έχουν γίνει «έξυπνες». Οι αισθητήρες δηλαδή που τοποθετήθηκαν παρέχουν στοιχεία για τον χρόνο παρκαρίσματος αλλά μπορούν να δώσουν εικόνα και για το παράνομο παρκάρισμα.

Παράλληλα παρέχει την δυνατότητα για την συλλογή δεδομένων τα οποία ο δήμος θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει για άλλες παρεμβάσεις βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου αναπτύχθηκε μία δίγλωσση Εφαρμογή (ελληνικά, αγγλικά), συμβατή σε iOS & Android φορητές συσκευές. 

Η mobile εφαρμογή παρέχει πληροφορίες σε «πραγματικό» χρόνο για: 

• τις τρέχουσες κυκλοφοριακές συνθήκες και κυκλοφοριακά συμβάντα στο Δήμο Ιωαννίνων, 

• προβάλει δεδομένα σχετικά με τη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης καθώς και  

• πληροφορίες για σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Ιωαννίνων μέσω του κινητού τηλεφώνου,

• διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης στην περιοχή ενδιαφέροντος του χρήστη με χρήση του GPS της συσκευής του.

Η πιλοτική φάση λειτουργίας του έργου ολοκληρώνεται στο τέλος Οκτωβρίου οπότε θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα συμπεράσματα.

Ο Αντιδήμαρχος  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης Γιάννης Λυκογιώργος τόνισε ότι η έξυπνη πόλη είναι μία έννοια που αποκτά περιεχόμενο όταν οι πολίτες της φέρονται και δρουν έξυπνα.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι να δημιουργήσει μία ισχυρή ομάδα καταρτισμένη στις νέες τεχνολογίες με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής και του Πανεπιστημίου. Η ομάδα αυτή θα λειτουργεί κριτικά και συμπληρωματικά στις υπηρεσίες του Δήμου και θα συμβάλλει ώστε σταδιακά τα Γιάννενα να αποτελέσουν μία πραγματικά έξυπνη πόλη. 

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
3.5
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ