Σύσκεψη για το "Πάρκο Πολιτισμού" στο Κάστρο στα Γιάννενα

Σύσκεψη για το "Πάρκο Πολιτισμού" στο Κάστρο στα Γιάννενα
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 19 Σεπτεμβρίου 2019 | 15:37
Προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο Κάστρο
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Στη σύνταξη της προγραμματικής σύμβασης που θα υποβληθεί για έγκριση στο Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα στο Κάστρο, όπως προβλέπονται στο Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Οι βασικοί άξονες της σύμβασης αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου με την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, του αντιδημάρχου έργων Γιώργου Αρλέτου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Βασίλη Ζωγράφου, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου.

Το «Πάρκο Πολιτισμού» στο Κάστρο των Ιωαννίνων έχει προβλεφθεί στο ΒΑΑ και μετά την οριστικοποίηση της προγραμματικής σύμβασης, στην οποία εκτός από το Δήμο και το Υπουργείο θα μετέχει και η Περιφέρεια Ηπείρου, θα μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος για την δημοπράτηση των παρεμβάσεων που προβλέπονται.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι σκοπός είναι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς ώστε να περάσουν τα έργα σε φάση υλοποίησης και να διασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους εντός των χρονικών ορίων που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ.

Χαρακτήρισε ουσιαστική και γόνιμη την συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και τόνισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου θα βοηθήσει σημαντικά στην προώθηση των έργων.

Από την πλευρά τους οι υπηρεσίες του Δήμου –Διεύθυνση Προγραμματισμού και Τεχνικών Έργων- θα προχωρήσουν άμεσα στην σύνταξη του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης ώστε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου να έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά ζητήματα για να μπορέσει να ανοίξει ο δρόμος της υλοποίησης.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο «Πάρκο Πολιτισμού» είναι τέσσερις και έχουν συνολικό προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια.

Πρόκειται για τις ακόλουθες:

- Δράσεις αποκατάστασης των Οθωμανικών Λουτρών και αναβάθμισής τους για δυνατότητα επίσκεψης.

- Ανάδειξη και προστασία του Δημοτικού Μουσείου Ιωαννίνων –Τζαμί Ασλάν Πασά- της ΒΑ Ακρόπολης.

- Ανάδειξη της Οθωμανικής Βιβλιοθήκης ως κέντρο προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση πολυμέσων.

- Διασύνδεση, ανάπλαση, αναβάθμιση και ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων, υφιστάμενου δικτύου πεζόδρομων, κοινόχρηστων οδών και πλατειών.

 

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ