Σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες από το ΠΓΝ Ιωαννίνων

Σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες από το ΠΓΝ Ιωαννίνων
Τοπικά Νέα, Υγεία, 02 Δεκεμβρίου 2018 | 18:46
Ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές ένας σημαντικός κύκλος δράσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων που θα συμβάλλουν θετικά στην πορεία και την εξέλιξη του
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Ολοκληρώνεται τις μέρες αυτές ένας σημαντικός κύκλος δράσεων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) που θα συμβάλλουν θετικά στην πορεία και την εξέλιξη του. 

Η ολοκλήρωση της μεταφοράς των προβλεπόμενων κλινικών στη Νέα  4η πτέρυγα του Νοσοκομείου και η επαναχωροθέτηση σημαντικού αριθμού κλινικών στις παλιές πτέρυγες δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες λειτουργίας του ΠΓΝΙ προς όφελος των πολιτών. 

Η εξέλιξη αυτή απομακρύνει οριστικά την πιθανότητα παραχώρησης της 4ης Πτέρυγας με τη μορφή ΣΔΙΤ, προοπτική που θα υποβάθμιζε καθοριστικά το επίπεδο της Δημόσιας Υγείας στην Ήπειρο. 

Ο σύγχρονος εξοπλισμός που διαθέτει η 4η πτέρυγα τίθεται βαθμιαία στην υπηρεσία των πολιτών.

Παράλληλα, με την αποφασιστική συμβολή των υπηρεσιών του ΠΓΝΙ προχώρησαν ή ολοκληρώθηκαν:

• H προμήθεια, μέσω του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, του νέου υπερσύγχρονου μικροσκοπίου για την Νευροχειρουργική Κλινική, προϋπολογισμού 450.000€.

• H έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας της προμήθειας σύγχρονου επεμβατικού βρογχοσκοπίου και μικροεξοπλισμού για τις ανάγκες της Πνευμονολογικής Κλινικής, προϋπολογισμού 234.000€.

• Η υποβολή των τεχνικών δελτίων, με θετική ανταπόκριση της 6ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας,  των έργων για ένταξη και χρηματοδότηση από το ΠΔΕ α) της ανανέωσης 5 χειρουργικών κλινών, β) της αντικατάστασης των 10 κλινών της ΜΕΘ και γ) της προμήθειας 100 υπερσύγχρονων ηλεκτρικών κλινών νοσηλείας, συνολικού προϋπολογισμού του εξοπλισμού 829.000€.  

• Η προετοιμασία και κατά συνέπεια ανακοινώνεται η ετοιμότητα πλέον του ακτινολογικού εργαστηρίου του ΠΓΝΙ να παρέχει υπηρεσίες μαγνήτη καρδιάς.

• Οι ενέργειες, με  θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας, για ένταξη στο ΠΕΠ Ηπείρου του Κέντρου Στήριξης Εξατομικευμένης Ιατρικής. Η προοπτική αυτή ενισχύει καταλυτικά τις προσπάθειες που γίνονται από το Επιστημονικό, το Διοικητικό Προσωπικό και τη Διοίκηση του ΠΓΝΙ για την ίδρυση της πρωτοποριακής αυτή δομής.

• Η πλήρης ένταξη του συνόλου των χειρουργικών λειτουργιών στο πληροφοριακό σύστημα του Νοσοκομείου και η online παρακολούθηση των σταδίων εξέλιξης των επεμβάσεων και της έγκαιρης  ενημέρωσης των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (αιμοδοσία, Παθολογοανατομικό εργαστήριο κλπ).

Όλες αυτές οι δράσεις, μαζί με το Προσωπικό υψηλού επιπέδου που διαθέτει το ΠΓΝΙ, και το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά με νέες προσλήψεις/μετατάξεις/μεταθέσεις εργαζομένων μέσα στο 2018 ( 80 μη Ιατρικό προσωπικό, 13 μετατάξεις από την Μεταλλουργική αναμένονται τις επόμενες μέρες, πρόσληψη 48 Ειδικευμένων Ιατρών ενώ αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης 18 Ιατρών μέσω προκηρύξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη κλπ), δημιουργούν συνθήκες παροχής των πιο σύγχρονων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Περιοχής και της ανάπτυξης νέων δραστηριοτήτων που βρίσκονται στην αιχμή της Ιατρικής.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Υγεία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

"Ντράπηκα που λέγομαι δημότης Πρέβεζας"
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 22|07|19

"Ντράπηκα που λέγομαι δημότης Πρέβεζας"

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Πρέβεζα: Ανοιχτά κάστρα...
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 19|07|19

Πρέβεζα: Ανοιχτά κάστρα...