Στον Ωρωπό Πρέβεζας μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης

Στον Ωρωπό Πρέβεζας μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 12 Ιουνίου 2019 | 13:02
Φωτό: PIXABAY
Δείτε το ΦΕΚ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Στον Ωρωπό στην Πρέβεζα πρόκειται να εγκατασταθεί μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, η έγκριση εγκατάστασης είναι για πέντε χρόνια και η άδεια δίνεται στην εταιρία με την επωνυμία «GREENCANN ΜΟΝΟ- ΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «GReencann Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.», εντός ενιαίας έκτασης 41.846,57 στρεμμάτων που βρίσκεται στο Αγροτεμάχιο στη Θέση «Τζούμτζα», της Τ.Κ. Ωρωπού, της Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, έχει επισημάνει τα τρία βασικά σημεία, στη νομοθεσία περί φαρμακευτικής κάνναβης και είναι τα εξής: 

1. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, η επεξεργασία της και η παραγωγή των τελικών προϊόντων θα πρέπει να γίνεται μέσα στην ίδια έκταση, η οποία κατ' ελάχιστον θα πρέπει να έχει εμβαδόν 4 στρέμματα.

2. Η νομοθεσία θέτει αυστηρότατους όρους για την ασφάλεια και τη φύλαξη της εγκατάστασης. Η έκταση θα πρέπει να είναι περίκλειστη με μόνιμο δικτυωτό πλέγμα ή τοιχοποιία ύψους τουλάχιστον 3 μ. και με ελεύθερη ζώνη πλάτους τουλάχιστον 3 μ. εσωτερικά.

3. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλου μεγέθους επένδυση αφού μιλάμε για μία ολοκληρωμένη μονάδα καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τελικού προϊόντος, ενώ οι προδιαγραφές ασφαλείας, εκτός από την περίφραξη περιλαμβάνουν 24ωρη υποχρεωτική φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, πλήρη ηλεκτροφωτισμό για τη νύχτα, εξελιγμένο σύστημα συναγερμού κ.ά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τα παράβολα για την έκδοση των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας έχουν ένα κόστος 20.000 ευρώ.
 

Δείτε το ΦΕΚ:

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
3.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Πρέβεζα: Και τρίτο όχημα στις φλόγες
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 20|08|19

Πρέβεζα: Και τρίτο όχημα στις φλόγες

Πρέβεζα: Μισός αιώνα ΑΡΜΟΝΙΑ
Τοπικά Νέα, Πολιτισμός 20|08|19

Πρέβεζα: Μισός αιώνα ΑΡΜΟΝΙΑ