Στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του κέντρου ενημέρωσης του Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού στην Πρέβεζα

Στο ΕΣΠΑ η αναβάθμιση του κέντρου ενημέρωσης του Φορέας Διαχείρισης Αμβρακικού στην Πρέβεζα
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 09 Αυγούστου 2018 | 13:08
Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 100.000 ευρώ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Υπογράφθηκε στις 2/8/2018 από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη η Απόφαση Ένταξης της πράξης «Λειτουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ερμηνείας & Διαδραστικής Ψηφιακής Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου – Λευκάδας». Η πράξη εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους, με το συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 100.000,00 €.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση που διαμορφώθηκε από το Φορέα και τις Δημοτικές αρχές για τη φιλοξενία του Κέντρου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Μουσείου Πρέβεζας.

Στόχος είναι η αναβάθμιση της υφιστάμενης δομής που φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για την πόλη αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Κοινή προσπάθεια του Δήμου Πρέβεζας και του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού κόλπου – Λευκάδας είναι η δημιουργία μιας σύγχρονης δομής περιβαλλοντικής ενημέρωσης με ψηφιακό χαρακτήρα και τεχνολογικό εξοπλισμό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής και ιδιαίτερα των νέων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αποτύπωση της μακραίωνης συνύπαρξης και των στενών δεσμών ανάμεσα στο φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες που σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσαν τις κοινωνίες και τον πολιτισμό της περιοχής. Απώτερος στόχος μας είναι γύρο από το νέο αυτό Κέντρο να αναπτυχθούν δραστηριότητες παρακολούθησης, μελέτης και έρευνας για τη δομή και τη λειτουργία του όμορφου, πλούσιου, γενναιόδωρου αλλά και εύθραυστου Αμβρακικού. Ιδιαίτερη προσπάθεια θα καταβληθεί για την ενεργή συμμετοχή φορέων και πολιτών, ιδιαίτερα των νέων, στις επιστημονικές και άλλες δραστηριότητες του Κέντρου.

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA