Στη Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας, στο Νάυπλιο, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Στη Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας, στο Νάυπλιο, το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
Τοπικά Νέα, Διάφορα, 20 Ιουνίου 2019 | 13:32
"Κοινωνική Ένταξη με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων από το πιλοτικό πρόγραμμα Θετικά Πρότυπα"
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Στη Διεθνική Δραστηριότητα Συνεργασίας με θέμα "Κοινωνική Ένταξη με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων από το πιλοτικό πρόγραμμα Θετικά Πρότυπα" συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο από τις 9-12 Ιουνίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΚΥ, Erasmus, καθηγητών Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΔΠΘ,  Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), εκπροσώπους από ιδρύματα όπως το "Χαμόγελο του Παιδιού" και το Ίδρυμα Ωνάση, καθώς και εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες όλων των τύπων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης (Αυστρία, Κύπρος, Γερμανία, Ισλανδία, Λιθουανία, Ολλανδία, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία).

Το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας συμμετείχε κατά το φετινό σχολικό έτος στο πιλοτικό πρόγραμμα "Role Models" Erasmus+, που αφορά στην πρόληψη της σχολικής διαρροής.

Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκε να συμμετάσχει στο Διεθνικό Συνέδριο στο Ναύπλιο, όπου συζητήθηκαν καλές πρακτικές και δράσεις για την ένταξη όλων των κοινωνικών ομάδων στην εκπαίδευση και την  πρόληψη της πρόωρης εγκατάλειψης.

Το πρόγραμμα "Role Models" υλοποίησαν ο Διευθυντής του Σχολείου, Βασίλειος Χαλβαντζής, και οι εκπαιδευτικοί, Έλλη Σιαπανίδου και Κωνσταντίνος Κερασοβίτης.

Το Σχολείο εκπροσώπησε στο Συνέδριο η Έλλη Σιαπανίδου.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA