Σε εξέλιξη το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης
Ελλάδα, 05 Αυγούστου 2019 | 22:51
1.635 οι ακτές παρακολούθησης για φέτος
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Σε πλήρη εξέλιξη είναι το «Πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης και ενημέρωσης των ταυτοτήτων των υδάτων κολύμβησης των ακτών» των Περιφερειών της Ελλάδας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Υδάτων των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, ενημερώνει η Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την τρέχουσα κολυμβητική περίοδο.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: Κάθε έτος παρακολουθούνται καθ' όλη τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου όλες οι ακτές, που περιλαμβάνονται στο Δίκτυο Παρακολούθησης, και οι οποίες για φέτος ανέρχονται σε 1.635. Οι μετρήσεις πραγματοποιούνται από διαπιστευμένα εργαστήρια, τα οποία συνεργάζονται με τις οικείες Διευθύνσεις Υδάτων κατόπιν διεξαγωγής δημοσίων-διεθνών διαγωνισμών.

Το μηνιαίο και ετήσιο χρονοδιάγραμμα των δειγματοληψιών, καθώς και τα μηνιαία αποτελέσματα αναλύσεων των δειγμάτων, αναρτώνται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (http://www.bathingwaterprofiles.gr/), καθώς και των αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

Τα ως άνω αποτελέσματα χρησιμοποιούνται επίσης και στη διεξαγωγή του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που αποτελεί πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης FΕΕ (Foundation for Environmental Education), η οποία συνεργάζεται με το ΥΠΕΝ για την υλοποίηση του. Η διαδικασία χαρακτηρισμού της καταλληλότητας των ακτών κολύμβησης διενεργείται κάθε έτος υπό τον συντονισμό του Υπουργείου Υγείας.

«Συνιστάται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται σχετικά από τους αρμόδιους προαναφερόμενους δημόσιους φορείς στις ιστοσελίδες των οποίων υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες και να μην εμπιστεύονται φορείς μη διαπιστευμένους, οι μετρήσεις και τα αποτελέσματα των οποίων είναι πολλαπλώς αμφισβητήσιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.