Πρόταση για δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας για νέους - Γράφει ο Δημήτρης Γκόλιας

Πρόταση για δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας για νέους - Γράφει ο Δημήτρης Γκόλιας
Τοπικά Νέα, Διάφορα, Άρθρα, 09 Μαΐου 2019 | 22:38
Μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα που θα δημιουργήσουμε θα ενημερώνεται η νεολαία για δράσεις και πρωτοβουλίες που την ενδιαφέρουν
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η κάθε τοπική κοινωνία οφείλει ανά μονάδα χρόνου να στρέφει την προσοχή της στο μέλλον, διότι τι άλλο μπορεί να συνιστά πρόοδο και  εξέλιξη!!! Η σχέση μέλλοντος και νεότητας τροφοδοτεί αμφίδρομα σε πορεία ανοδική. Οι ενέργειες μας αναβιβάζουν και αναδεικνύουν  συνολικά την ποιότητά της.

Η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων, σε συνέργεια με τη συγκρότηση ενός ευέλικτου  πλαισίου, θα έχει ως αποτέλεσμα  παροντική μορφοποίηση επιτευγμάτων από πρόσωπα της νεανικής ηλικίας που μόνο οι εκείνοι γνωρίζουν, δρώντας όντας προοπτικά. Η έκφραση ιδεών των νέων μας είναι το εργαλείο που θα μας κατευθύνει για να λάβει ύλη η αυθεντική πρεβεζάνικη  επιθυμία. Απαλλαγμένοι από αλλότρια στοιχεία οι νέοι μας, με τη γνησιότητά τους,  θα εμφυσήσουν στην τοπική κοινωνία  πνεύμα ζωής έλκοντας νέους και από άλλους δήμους που θα τους γεννηθεί η επιθυμία τελικά, να γίνουν μέλη αυτού του ευλογημένου τόπου.

Η συμβολή και η παρέμβαση των νέων αποτελούν αναγκαιότητα για τον εκσυγχρονισμό σε όλα τα πεδία που δύνανται να αντέξουν τη βαρύτητα του αγαθού και τοπικού συμφέροντος. Διαπιστώνεται ότι: η κοινή εμπειρία, ως εκπαιδευτικός σηκώνει επιδειχτικά το δείκτη και κατευθύνει στην ελπίδα που δεν επιτρέπει πλέον αποσιωπήσεις και αποκοπές του ζωοδότη νέου μας.

Ο στόχος ταυτίζεται με το κίνητρο μας εδώ, που είναι να παρέχουμε με όλες τις δυνάμεις μας, να χρησιμοποιήσουμε ότι διαθέτουμε, έτσι ώστε να ζήσουμε τη  χάραξη εκείνου του σημείου  έναρξης, της αλματώδους ανέλιξης συνολικά του τόπου μας. Να πέμψουμε το μήνυμά μας σε όλη την Ελλάδα: να ακουστεί στα βουνά και τις θάλασσες:  η λύση είναι οι νέοι μας, δίνοντας στον τόπο τη θέση που μας αξίζει, τη θέση του προτύπου  για τους γείτονες και άλλους δήμους. Η στασιμότητα πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, η ζωή δεν μπορεί να περιμένει, δεν μπορεί να περιμένει τους αναποφάσιστους, ωθεί με βία προς τα μπρος. Εμείς, οι προθέσεις και ενέργειές μας, αναπόφευκτα οδηγούν στη σύσταση ακλόνητων και ισχυρών θεσμών που ισχυρά θεμελιώνουν τις βάσεις όπου και θα λειτουργεί πλέον η  νεολαία μας.

Δημιουργούμε βέλτιστους ιαματικούς μηχανισμούς, αναλαμβάνοντας την ευθύνη εξ’ ολοκλήρου, για την αποκατάσταση των πληγών του τόπου μας. Αυτά τα χώματα είναι συγκλονισμένα από δάκρυα, από αγωνία, ας  τον δούμε  να λάμπει. Επιτέλους ήρθε η ώρα, ναι τώρα είναι η ώρα, η στιγμή της ανάστασης του τόπου μας με τη στήριξη της νεολαίας μας.  

Μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα που θα δημιουργήσουμε θα ενημερώνεται η νεολαία για δράσεις και πρωτοβουλίες που την ενδιαφέρουν.   

Θέλουμε  η ηλεκτρονική μας σελίδα:

1. Να λειτουργεί ως συμμετοχικός θεσμός δυνάμει παρεμβατικός στα πλαίσια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

2. Να είναι ζων βήμα έκφρασης για τη νεολαία του Δήμου Πρέβεζας. 

3. Να καλλιεργεί την ενθάρρυνση και να βελτιώνει τη συμμετοχικότητα των νέων στα «κοινά».

4. Να συζητά και να εισηγείται, προς τον Δήμο Πρέβεζας, για θέματα που αφορούν στη νεολαία σε τοπικό επίπεδο.

5. Να ενισχύει, δράσεις και έργα υποδομής και να στηρίζει όλα τα οργανωμένα σύνολα της νεολαίας που δραστηριοποιούνται στο Δήμο.

6. Να αποτελέσει τα συνδετικό κρίκο της νεολαίας με τις Δημοτικές Αρχές.

7. Να διευκολύνει τον Δήμο στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων του τόπου μας.

8. Να λειτουργεί για την πρόοδο όλων των νέων του Δήμου, ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα ή εθνική καταγωγή.

Να παρέχει ευκαιρίες σε νέους για συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο του Δήμου Πρέβεζας και του τόπου γενικότερα. 

 

Δημήτρης Γκόλιας
Υποψήφιος σύμβουλος τοπικής    κοινότητας Πρέβεζας με τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Βαγγέλη Ροπόκη


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα, Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
4.5
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA