Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις από τον Δήμο Πρέβεζας για ακαθάριστα οικόπεδα και τα «δικά» του είναι ζούγκλες!!

Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις από τον Δήμο Πρέβεζας για ακαθάριστα οικόπεδα και τα «δικά» του είναι ζούγκλες!!
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 22 Ιουνίου 2019 | 11:35
Φωτογραφίες από χώρους ευθύνης του Δήμου
Προσπαθεί να διασκεδάσει εντυπώσεις με τα πασαλείμματα που κάνει!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Τραγική ειρωνεία αποτελεί η δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση του Δήμου Πρέβεζας, το τελευταίο διάστημα, υπογεγραμμένη από το αρμόδιο αντιδήμαρχο περιβάλλοντος και καθαριότητας Παύλος Σαραμπασίνα, περί καθαρισμού οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους.

Η αλήθεια είναι πως η κατάσταση ειδικά φέτος φαίνεται πως έχει ξεφύγει αφού, λίγες μέρες πριν μας αφήσει ο Ιούνιος πολλά οικόπεδα ακόμα και μέσα στον ιστό της πόλης παραμένουν ακαθάριστα με τα χόρτα και τα βάτα όχι μόνο να τα έχουν κατακλύσει αλλά και να έχουν περάσει σε πεζοδρόμια και δρόμους.

Και πολλά από αυτά τα σημεία σίγουρα ανήκουν στην δικαιοδοσία του Δήμου.
 


 

Ο Δήμος στην ανακοίνωσή του επικαλείται τον άρθρο 94, παρ. 26 του Ν.3852/2010 και  υπ.αριθμ.4/2012 πυροσβεστική διάταξη, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

«Οι ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων έχουν την υποχρέωση καθαρισμού τους», αναφέρει συγκεκριμένα και σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση πως ο «μη καθαρισμός των χώρων αυτών από τους ιδιοκτήτες οδηγεί:
στην επιβολή προστίμου 0,50€/τ.μ.,
στην βεβαίωση της δαπάνης  καθαρισμού των οικοπέδων αυτών και
στην άσκηση ποινικών κυρώσεων από την Πυροσβεστική Αρχή  για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα».

Τέλος αναφέρει ο Δήμος «Επειδή έχουμε ήδη μπει στην θερινή περίοδο και ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι άμεσος , ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των συμπολιτών μας».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι πολύ απλό.

Ο Δήμος θα επιβάλει τις αντίστοιχες κυρώσεις και πρόστημα στον «εαυτό» του μιας και πολλά σημεία της πόλης έχουν γίνει ζούγκλες και παραμένει άγνωστο πότε θα καθαριστούν;
 


 

Η Πυροσβεστική επιλαμβάνεται μόνο σε ιδιοκτησίες ιδιωτών σύμφωνα με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα (το οποίο επικαλείται ο Δήμος) ή υποχρεούται να επιληφθεί και στις ιδιοκτησίες του Δήμου;

Μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να απομακρυνθούν μέρη ζούγκλας σε σημεία αποτελεί καθαρό πασάλειμμα, μόνο για να διασκεδάζει εντυπώσεις αφού το αποτέλεσμα μαρτυρά δουλειά του… ποδαριού.

Εξάλλου από πολλές απόψεις αλλά και τα όσα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί στην καθημερινότητα η νυν ηγεσία του Δήμου Πρέβεζας έχει παραδώσει τα όπλα δύο μήνες πριν την λήξη της θητείας της.

Φαίνεται πως τους στοίχισε ακριβά το αποτέλεσμα των εκλογών και προσπαθούν με... κόπο να αποχωριστούν τις καρέκλες τους, κλαίγοντας με... μαύρο δάκρυ.

 

 

PAMEPREVEZA NEWSROOM / Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
3.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ