Πρέβεζα: 8600 ευρώ για μια εκδήλωση και με... 31 ευρώ το άτομο για φαγητό!!! - 18.000 για τις απόκριες

Πρέβεζα: 8600 ευρώ για μια εκδήλωση και με... 31 ευρώ το άτομο για φαγητό!!! - 18.000 για τις απόκριες
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 05 Μαρτίου 2019 | 14:59
Αποφάσεις Δ.Σ. Πρέβεζας και τελικά κόστη μετά τις αναθέσεις
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας και μάλιστα ομόφωνες, πέρασε το κόστος εκδηλωσέων που έγιναν και που πρόκειται να γίνουν στην Δήμο Πρέβεζας.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούσαν στην μουσική παράσταση που έγινε στην Όαση την Κυριακή με τίτλο «Πορτρέτα Γυναικών» και στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο συμπεριλαμβανομένων τόσο της οικονομικής στήριξης από άποψης ηχητικών για τις δύο παρελάσεις, που πρόκειται να γίνουν, όσο και του αποκριάτικου παιδικού πάρτι που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Αναφορικά με την εκδήλωση «Πορτρέτα Γυναικών» το κόστος αρχικά εγκρίθηκε από το Δ.Σ. στα 9.200 σύμφωνα με την εισήγηση και το τελικό κόστος, σύμφωνα με απόφαση Δημάρχου έφτασε στα 8.635 ευρώ.

Για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, παρελάσεις την ερχόμενη Παρασκευή του καρναβαλιού των γυναικών και το Σάββατο του Καρναβαλικού Κομιτάτου, την αποκριάτικη παιδική εκδήλωση την περασμένη Κυριακή αλλά και τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, εγκρίθηκε πίστωση 18.800 ευρώ (αυτή τη στιγμή υπάρχει απόφαση Δημάρχου μόνο για το παιδικό πάρτι που έφτασε στα 1188 ευρώ, ενώ η αρχική απόφαση στο Δ.Σ. ήταν στα 1300 ευρώ).

Διαβάζοντας κανείς τις αποφάσεις και εισηγήσεις στο Δ.Σ. αλλά και συγκρίνοντας τα μεγέθη κόστους και είδος εκδήλωσης καταλήγει εύκολα σε ορισμένες διαπιστώσεις αλλά και συμπεράσματα.

Επιγραμματικά εντοπίσαμε τα εξής σημαντικά.

Για την εκδήλωση στην Όαση:
Μια εκδήλωση για 2-3 ώρες κόστισε συνολικά 8635 ευρώ
Στην εκδήλωση αυτή πληρώθηκαν όλοι όσοι συμμετείχαν
Πληρώθηκε η διαμονή
Πληρώθηκε η διατροφή
Και δόθηκαν και αναμνηστικές πλακέτες!!
Η διατροφή μάλιστα (18 άτομα) στοίχισε κατά μέσο όρο 31 ευρώ ανά άτομο!

Και θα σκεφτεί κάποιος. 31 ευρώ ποιος πληρώνει σήμερα για φαγητό; Ίσως φταίει η ποικιλία ψαριών(ε) που περιελάμβανε το μενού;

Μια άλλη σκέψη:

Μια εκδήλωση των 8635 ευρώ σε μια αίθουσα των 200 ατόμων (αν και δεν ήταν γεμάτη) σημαίνει ότι το κόστος (εάν υπήρχε) ενός εισιτηρίου θα ήταν ανά άτομο στα 43 ευρώ!!! (για να μην μπει μέσα η… παράσταση).

Για τις απόκριες:
Το βασικότερο απ όλα, όσον αφορά στις απόκριες, είναι το γεγονός πως ενώ ο Δήμος δαπανά πάνω από 18.000 ευρώ για αποκριάτικες εκδηλώσεις φροντίζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο να μην γίνεται πιο συγκεκριμένος.

Δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής που πρόκειται να γίνουν οι εκδηλώσεις την Καθαρά Δευτέρα, σε ποια σημεία, τι ακριβώς πρόκειται να γίνει στο ιστορικό κέντρο με μουσική εκδήλωση κ.λπ..

Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Πέρα από το γεγονός των ηχητικών καλύψεων των παρελάσεων το κόστος των οποίων και για τις δύο μέρες (καρναβάλι γυναικών και παρέλαση καρναβαλικού κομιτάτου) είναι σημαντικό και φτάσει στα 5.000 στην Πρέβεζα ενώ στις Δ.Ε. Λούρου και Ζαλόγγου η ηχητική κάλυψη φτάνει στα 1500, υπάρχει δαπάνη για καραμέλες 800 ευρώ, για σερπατίνες 500 ευρώ και υλικά κατασκευών(;) 800 ευρώ ενώ 400 ευρώ είναι τα έξοδα για αφίσες και μπάνερ που φτάνουν όλα μαζί στα 9.000 ευρώ.

Όσο δηλαδή περίπου για την εκδήλωση στην Όαση, τον ύπνο και το… «φαγοπότι».

Επίσης 1.118 ευρώ στοίχισε το πάρτι στην Λαϊκή Αγορά και συγκεκριμένα, καραμέλες, γλυκίσματα, μπουφές, είδη κατασκευών και σερπατίνες στα 940 ευρώ ενώ τα χορευτικά και ο κλόουν και οι ξυλοπόδαροι(;) στα 248 ευρώ.

Και φτάνουμε στην Καθαρά Δευτέρα όπου το κόστος, σύμφωνα με την εισήγηση και ομόφωνης απόφασης επί αυτής στο Δ.Σ. φτάνουν στα 8.500 ευρώ.

8.500 ευρώ δηλαδή για εκατοντάδες κόσμου ντόπιους και επισκέπτες που θα επισκεφθούν την Πρέβεζα την μέρα εκείνη ίδιο σχεδόν με το κόστος της εκδήλωσης στην Όαση.

Το παραπάνω ποσό αναλύεται ως εξής. 1800 ευρώ για λαγάνες, 2.300 ευρώ για σαρακοστιανά, 500 ευρώ για ελιές, 550 ευρώ για υλικά σερβιρίσματος, 1000 ευρώ για κρασί, 350 ευρώ για υλικά κατασκευών(;), 1200 ευρώ για μουσική εκδήλωση και 800 ευρώ για ηχητική κάλυψη.

Πάντως έως και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από πλευράς Δήμου Πρέβεζας, σχετικά με τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την Καθαρά Δευτέρα, που θα γίνει η μουσική εκδήλωση των 1200ων ευρώ, που θα εορταστούν τα κούλουμα σε ποιες περιοχές και χώρους, προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος.

Γιατί οι γενικότητες περί «διοργάνωσης εκδηλώσεων την Καθαρά Δευτέρα (κούλουμα), σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Πρέβεζας» αν όχι επιπόλαιο είναι λίγο φτωχό σε σχέση με τα χρήματα που θα δαπανηθούν.

Εάν έχει ο Δήμος και όσοι έχουν την ευθύνη των εισηγήσεων των εκδηλώσεων στο Δ.Σ. και την πραγματοποίηση τους οφείλουν έστω και την τελευταία στιγμή να προβούν σε σχετική ενημέρωση.

Εάν βέβαια δεν τους κάνει τόσο μεγάλο κόπο…

Εμείς πάντως θα περιμένουμε με μεγάλη χαρά…

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου

Παραπομπές όπως δημοσιεύθηκαν στην "Διαύγεια":
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών»
Απόφαση Δημάρχου απευθείας ανάθεσης για παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών»
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για Εκδηλώσεις αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας
Απόφαση Δημάρχου απευθείας ανάθεσης για παιδικό πάρτι

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
4.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ