Πλησιάζοντας στις εκλογές - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Πλησιάζοντας στις εκλογές - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 15 Ιουνίου 2019 | 12:34
Στις επόμενες εκλογές ΔΕΝ κρίνουμε τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σημίτη
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή

Καθώς κάνουμε τα τελευταία βήματα πριν τις επόμενες κρίσιμες κοινοβουλευτικές εκλογές, ας δούμε νηφάλια πως διαμορφώνεται το σχετικό κλίμα…

Η κοινωνία μας ΔΕΝ είναι ενιαία. Υπάρχουν εργαζόμενοι και άνεργοι, πλούσιοι και φτωχοί, εύποροι και άποροι, νέοι και συνταξιούχοι επομένως ο καθένας βλέπει την κοινωνική πραγματικότητα μέσα από το δικό του οπτικό πρίσμα.

Ας προσπαθήσουμε να δούμε «πάνω» από κάποιες διαφορές το κλίμα στο σύνολό του…

 

Κλίμα εμφυλίου

Θεωρώ ότι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην ιστορική διαδρομή ενός λαού είναι ο εμφύλιος πόλεμος…

Το έχει γράψει και ο Θουκυδίδης με ανεπανάληπτο τρόπο.

Ο εμφύλιος είναι απευκταίος και για τα αποτρόπαια έργα του, αλλά κυρίως και για τις μνήμες που αφήνει και δηλητηριάζουν τις επόμενες γενιές.

Η σημερινή κυβέρνηση σε κάποια θέματα δημιούργησε «κλίμα εμφυλίου», δηλαδή δίχασε το λαό. Αυτό θεωρείται λάθος. Παραδείγματα.

Μετά «τη συμφωνία των Πρεσπών» έγιναν κάποιες μεγάλες συγκεντρώσεις πολιτών, που είχαν αντίθετη άποψη. 

Η κυβέρνηση δίχασε την κοινωνία χαρακτηρίζοντας «αριστερούς ή προοδευτικούς» αυτούς που συμφωνούσαν με την άποψή της, και χαρακτηρίζοντας ως «ακροδεξιούς, φασίστες, ανθέλληνες, κλπ» όλους τους υπόλοιπους.

Ο σημερινός πρωθυπουργός είναι «παιδί των καταλήψεων», δηλ. τον γνωρίσαμε ως πρωταγωνιστή των καταλήψεων σε σχολεία, πανεπιστήμια, κλπ.

Η διχαστική γραμμή στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι στις αίθουσες διδασκαλίας «γίνονται μαθήματα» (κι αυτό συμβαίνει στην Αμερική στη Ρωσία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Σουηδία, στην Κίνα, στην Ιαπωνία, δηλ. σε ΟΛΟ τον πολιτισμένο κόσμο) και κάποιοι θεωρούν ότι μέσα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια γίνονται «τα πάντα».

Από την «φιλοξενία» του Ρουβίκωνα, μέχρι την προετοιμασία βομβών Μολότοφ για να μπορούν κάποιοι καίνε ότι θέλουν, δηλ. να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Ας σταματήσω εδώ τα διχαστικά για να δούμε κι άλλα σημεία…

 

Οικονομικά και άλλα…

Ασφαλώς σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τα οικονομικά πρωταγωνιστούν…

Η κυβέρνηση έχει δυο επιχειρήματα. «Οι άλλοι σας έβαλαν στα Μνημόνια, εμείς υπογράψαμε ένα Μνημόνιο, αλλά και σας βγάλαμε από τα Μνημόνια. Επίσης οι «άλλοι σας χρέωσαν με Χ δις ευρώ, ενώ εμείς με Ψ δις ευρώ, άρα είμαστε καλύτεροι».

Εγώ ΔΕΝ θα ασχοληθώ με τα οικονομικά, γιατί θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα. Π.χ. της κοινωνικής ασφάλειας.

Με το «νόμο Παρασκευόπουλου» αποφασίστηκε ότι κάποιοι βαρυποινίτες (τους οποίους συνέλαβαν κάποιοι αστυνομικοί με κίνδυνο της ζωής τους, και τους καταδίκασαν κάποιοι δικαστικοί σύμφωνα με το υπάρχον δίκαιο) θα βγαίνουν από τις φυλακές και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι !!!

Αυτό σημαίνει ότι εμείς, οι γονείς μας, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, οι τουρίστες μας, οι επισκέπτες μας, κλπ, είμαστε εν δυνάμει θύματα οπλισμένων και αδίστακτων κακοποιών…

Οι οποίοι ξέρουν ότι αν ξαναπιαστούν, πάλι θα αφεθούν ελεύθεροι…

Αυτό έχει γεννήσει μια διάχυτη κοινωνική φοβία, έχει γεννήσει αμέτρητες εγκληματικές ενέργειες, ληστείες, βασανισμούς, θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων, που κοστολογούνται πολύ περισσότερο από ένα «προεκλογικό επίδομα».

 

Στρατηγικές συμμαχίες

Στη σημερινή παγκόσμια πολιτική σκηνή τα μεμονωμένα μικρά κράτη ή κρατίδια ΔΕΝ μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο…

Ιδίως αν είναι και αδύνατα από οικονομική άποψη.

Έτσι είναι υποχρεωμένα να κάνουν συμμαχίες και να δρουν μέσα από ευρύτερους συνασπισμούς.

Η Ελλάδα έχει μόνιμο κίνδυνο και απειλή από την ανατολή…

Το ερώτημα για τον Έλληνα ψηφοφόρο μπορεί να είναι: Θα είμαστε με την Ευρώπη (ανήκουμε εις τη Δύση, είχε πει ο μεγάλος Καραμανλής) ή θα «κάνουμε του κεφαλιού μας».

Και αυτό έχει να κάνει με ευρύτερα ζητήματα, όπως τα θα κάνουμε με τους μετανάστες, τι θα κάνουμε με τον Μαδούρο αν η Ευρώπη έχει ενιαία πολιτική απέναντί του, τι θα κάνουμε με το κοινωνικό κράτος, τι θα κάνουμε με την τρομοκρατία κλπ.

Φυσικά η Ευρώπη ασχολείται και με την «πράσινη ενέργεια», από ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, κλπ.

Εμείς θα «γίνουμε Ευρωπαίοι» και στην ενέργεια ή θα επιμένουμε σε λιγνίτη, πετρέλαιο, και άλλες ρυπογόνες τεχνολογίες;

 

Ιδεολογική καθαρότητα

Όταν ένα κόμμα είναι μικρό, στα γεννητούρια του, υποτίθεται ότι είναι ομοιογενές, έχει ιδεολογική καθαρότητα, έχει σαφήνεια στόνων και επιδιώξεων, κλπ.

Όταν το κόμμα «ανοίξει τις πόρτες» για να μπουν νέα μέλη, δεν περιμένουμε όλοι αυτοί να συμφωνούν σε όλα με τις αρχές του κόμματος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό μπήκαν πολλοί, από όλο το πολιτικό φάσμα (από ακροδεξιούς βουλευτές του Κου Καμένου, μέχρι άνεργους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, κλπ).

Ένας συνταξιούχος είπε ότι του θυμίζει τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, που έχει μέσα της υπολείμματα.

Προσοχή. Σε όλα πρέπει να έχουμε μέτρο. Κάποια στιγμή έπεσε πίσω από ένα καναπέ ένα δαχτυλίδι, οικογενειακό κειμήλιο. Το ρουφήξαμε με την ηλεκτρική σκούπα και το βγάλαμε από τη σακούλα.

Ένα πολύτιμο αντικείμενο ήταν μαζί με άλλα…

Στα ψηφοδέλτια ΟΛΩΝ των κομμάτων υπάρχουν πολύ αξιόλογοι Άνθρωποι. Που τους ξέρουμε, τους τιμούμε, τους σεβόμαστε…

Έτσι, για να μιλήσω για δυο γιατρούς της περιοχής μας, ο κόσμος έχει την καλύτερη γνώμη για τον οφθαλμίατρο, συνεπή, σοβαρό, υπεύθυνο Κο Σπύρο Βελέντζα, όπως έχει άριστη γνώμη και για την ΩΡΛ Κα Ειρήνη Παπαδημητρίου, που μια ζωή βρίσκεται στο ίδιο μετερίζι, αταλάντευτη, σταθερή, αγωνιστική.

Επομένως όποιο κόμμα και αν επιλέξουμε, έχουμε αμέτρητες επιλογές για το που θα βάλουμε το σταυρό μας.

 

Επίλογος

Ο Υπεύθυνος πολίτης, που είναι βασικό συστατικό κάθε δημοκρατίας, έχει πολλά πράγματα να σκεφτεί, πριν πάρει την τελική του απόφαση.

Όχι μόνο τα «λεφτά στην τσέπη», αλλά και τα εκπαιδευτικά, τα φοιτητικά, τα επενδυτικά (για νέες θέσεις εργασίας), τα ενεργειακά (για το περιβάλλον και το κλίμα του πλανήτη μας), τα κοινωνικά, τα της δημόσιας ασφάλειας (για την ασφάλεια των ανθρώπων στις πόλεις και στην ύπαιθρο), τα της εξωτερικής πολιτικής και της παγκόσμιας ειρήνης και πολλά ακόμη…

Μετά από αυτά οφείλει να επιλέξει και τα καλύτερα πρόσωπα για να τον εκπροσωπούν στη νέα Βουλή…

Ας ευχηθούμε νηφάλιες σκέψεις, σωστές αποφάσεις, και ωφέλιμο τελικό αποτέλεσμα…

Α! και κάτι τελευταίο. Στις επόμενες εκλογές ΔΕΝ κρίνουμε τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου, τον Σημίτη. Αυτού τους κρίναμε τότε που κυβέρνησαν…

Σήμερα κρίνουμε την τωρινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κο Τσίπρα.

Ή του δίνουμε την εντολή να κυβερνήσει ακόμη μια θητεία, αν κρίνουμε θετικά το έργο που έκανε,

Ή τον αντικαθιστούμε με κάποιον άλλο, αν κρίνουμε αρνητικά το έργο του…

Καλές σκέψεις και καλή ψήφο…

 

 

Κυτίνος Ευάγγελος


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
2.3
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 15|10|19

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ