Πάνος Λελοβίτης: Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα για μια σοβαρή δημοτική αρχή - Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Πάνος Λελοβίτης: Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα για μια σοβαρή δημοτική αρχή - Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 16 Μαΐου 2019 | 22:47
Συνέντευξη του Πάνου Λελοβίτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Στροφή στο Μέλλον»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την τέταρτη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης - ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε - πάλι με τυχαία σειρά - την συνέντευξη του Πάνου Λελοβίτη, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό «Στροφή στο Μέλλον».

 

Πρώτο μέρος

1. Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Αισιόδοξος. Νομίζω θετικός άνθρωπος.

2. Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Την ευθύτητα και την καλή αίσθηση του χιούμορ.

3. Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Την ευαισθησία και την ευφυία.

4. Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Νομίζω την αίσθηση στήριξης που μου προσφέρουν συχνά.

5. Το βασικό σας ελάττωμα;

Το βασικό μου ελάττωμα είναι ο παρορμητικός χαρακτήρας μου.

6. Η βασική σας απασχόληση;

Είμαι φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

7. Τι είναι για σας ευτυχία;

Ευτυχία είναι η σύζευξη των θέλω και των μπορώ

8. Τι είναι για σας δυστυχία;

Το ακριβώς αντίθετο της ευτυχίας

9. Αν δεν ήσασταν ο εαυτός σας, ποιος θα θέλατε να ήσασταν;

Με γοητεύουν οι άνθρωποι με ιδανικά και αρχές, που προσπαθούν να τις πρακτικοποιήσουν στις ζωές τους.

14. Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Ο Κούντερα

16. Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Ο ήρωας του Κούντερα στο ''Η ζωή είναι αλλού'', είναι ο αγαπημένος μου  ανθρώπινος τύπος.

29. Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Δείχνω επιείκεια σε όλα τα λάθη, εκπαιδευτικός γαρ.

30. Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Με έχει χαράξει μια ρήση του Μάρκ Τουαίν ΄΄εμπειρία, είναι μια χτένα που μας χαρίζει η ζωή, όταν πια είμαστε καραφλοί''.

 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Η απόλυτη προτεραιότητά μου, σε πιθανή εκλογή μου, θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη - δημότη σε θέματα καθαριότητας, στα ζητήματα των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων και στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Οι αλλαγές προκύπτουν με συλλογική δουλειά πολλών και νομίζω πως μετά από καιρό, θα είναι μια πόλη που θα παράσχει περισσότερες δυνατότητες, οικονομικές και αισθητικές στον πατριώτη μας αλλά και στον επισκέπτη.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Στο κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικά του Αμβρακικού, θεωρώ πως είναι αναγκαία η πρωτοβουλία για διαδημοτικές και διαπεριφερειακές συνέργειες με στόχο την προστασία του. Εξάλλου, το περιβάλλον, αστικό και φυσικό, το δανειζόμαστε από τις επόμενες γενιές.

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Για τα ζητήματα κυκλοφορίας στην πόλη μας, είναι σαφές πως απαιτούνται  συγκροτημένες και μελετημένες παρεμβάσεις. Μια τέτοια μελέτη [ΣΒΑΚ] ,είναι μια καλή  εκκίνηση των συζητήσεων για το θέμα, σχετικά με πεζοδρομήσεις και μονοδρομήσεις οδών της πόλης μας, ώστε να έχουμε μια πόλη, φιλική στον ποδηλάτη και στον πεζό.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο στοίχημα για μια σοβαρή δημοτική αρχή, σχεδόν παντού στην Ελλάδα. Σχετικά με τον δήμο μας, η εικόνα πλήρους αποβιομηχάνισης που υπάρχει, πρέπει να ανατραπεί  με στήριξη από την πλευρά του δήμου κάθε προσπάθειας, σχετικής με συσκευασία και τυποποίηση αγροτικών και  άλλων τοπικών προιόντων. Μπορεί στον τόπο μας να υπάρξουν μικρές και μεσαίες βιομηχανικές μονάδες, χάρη στη γεωγραφική θέση, την οδική διασύνδεση καθώς υπάρχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πάντα όμως με σεβασμό στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. Ανάπτυξη μπορεί να γνωρίσει επίσης και ο τουρισμός με μια συγκροτημένη προσπάθεια προβολής των ιδιαιτεροτήτων του τόπου μας, με δομές υποστηρικτικές και με την διαμόρφωση ενός ενοποιημένου, θεματικού τουριστικού χώρου που θα περιλαμβάνει τη Νικόπολη, το μνημείο του Αυγούστου και θα εκτείνεται ως το Μονολίθι, προτείνοντας τη γνωριμία με τον άνθρωπο, τον τόπο και την διαχρονικότητα της πορείας του. Το πάρκο αυτό μπορεί να είναι προσβάσιμο σε ποδηλάτες και πεζούς, καθώς τα οχήματα θα είναι σταθμευμένα  σε περιμετρικά, συγκεκριμένα σημεία.

Γενικότερα πάντως, θεωρώ πως πολλά και σημαντικά πράγματα μπορούν να γίνουν στο δήμο μας, με βασικότατη προϋπόθεση, τη σύμπραξη και τη συνέργεια φορέων, συλλογικοτήτων αλλά και την ενεργοποίηση του δημότη, καθώς είναι ευπρόσδεκτες προτάσεις και ιδέες για συνδιαμόρφωση του  μέλλοντος στον τόπο μας.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Tο νέο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δήμων, απαιτεί συνθέσεις και συλλειτουργική διάθεση, αφού το δημαρχοκεντρικό μοντέλο της ''αρχής του ενός'', ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Εμμονές σε δογματικότητες και απόλυτες αλήθειες παράσχουν τις χειρότερες υπηρεσίες στον τόπο και στο μέλλον μας.

......

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ