Π. Κουρουμπλής: "Βελτίωση υποδομών Α.Ε.Ν. Πρέβεζας και αναβάθμιση λιμανιού της πόλης"

Π. Κουρουμπλής: "Βελτίωση υποδομών Α.Ε.Ν. Πρέβεζας και αναβάθμιση λιμανιού της πόλης"
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 26 Οκτωβρίου 2017 | 20:18
Λύση στο ζήτημα της σίτισης των σπουδαστών της ακαδημίας - Δέσμευση για έγκριση του Master plan του λιμανιού όταν ολοκληρωθεί - Μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και του αυτοκινητόδρομου Αμβρακίας
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Τη βελτίωση των υποδομών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας και την αναβάθμιση του λιμανιού της πόλης, εξήγγειλε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου.

Αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στην Α.Ε.Ν.  και συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο για το μέλλον του λιμανιού της Πρέβεζας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε τα εξής:  «Επισκεφθήκαμε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Πρέβεζας. Είχαμε μία καλή συζήτηση με όλους: σπουδαστές, καθηγητές, προσωπικό, διοίκηση. Τέθηκαν μία σειρά ζητήματα: το θέμα της σίτισης. Αυτό το ζήτημα το έχουμε λύσει, δηλαδή έχουμε εξασφαλίσει πιστώσεις. Άρα είναι περισσότερο διαδικαστικό για να αποκατασταθεί αυτή η αδικία εις βάρος της Α.Ε.Ν.  

Το ζήτημα για την επισκευή του εστιατορίου της Α.Ε.Ν. Οι σπουδαστές διανύουν μεγάλη απόσταση μέχρι το εστιατόριο του Τ.Ε.Ι. για τη σίτισή τους. Την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Πρέβεζα τεχνικοί του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να εξετάσουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Να δούμε και αυτό το ζήτημα και το ζήτημα των κοιτώνων, για να ξεκινήσει άμεσα ένα πρόγραμμα αναβάθμισης της Α.Ε.Ν. σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Έχουμε κάνει λίγες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατί όπως ξέρετε το 2013 καταργήθηκαν 200 θέσεις μόνιμου προσωπικού. Τους αντικαθιστούμε με ωρομίσθιους. Φέτος, πήραμε 290 ωρομίσθιους καθηγητές για τις Ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Εντάξαμε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα πόρους για τον εξοπλισμό και της Α.Ε.Ν. Πρέβεζας.

Επίσης, είχαμε μία συνάντηση με το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, παράγοντες του λιμανιού της Πρέβεζας, εκπροσώπους της Μαρίνας, των εργαζομένων, παρουσία του βουλευτή Κώστα Μπάρκα, του οποίου οφείλω να ομολογήσω η κινητικότητα στο να πιέζει και να οχλεί είναι παραδειγματική. Άλλωστε, έτσι πρέπει να κάνει ένας βουλευτής.

Θέλω να χαιρετίσω το γεγονός ότι όλοι οι παράγοντες της Πρέβεζας συμφωνούν σε αυτό που πρέπει να γίνει. Άρα προχωρούμε την ολοκλήρωση του Master Plan για να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις προοπτικές του λιμανιού της Πρέβεζας για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Πάνω σε αυτό επισημάνθηκαν οι ανάγκες για να γίνουν τρία έργα: η ανάπτυξη του ανατολικού προβλήτα, το καταφύγιο και τα κρηπιδώματα, τα οποία έχουν υποστεί καθίζηση. Για αυτά τα τρία έργα πρέπει να βρούμε πόρους για να τα  χρηματοδοτήσουμε.

Μόλις ολοκληρωθεί η υλοποίηση του Master Plan για το λιμάνι της Πρέβεζας, δεσμεύομαι να δώσω προτεραιότητα για να εγκριθεί. Μέχρι το τέλος του χρόνου, θα πάρουμε μία πρωτοβουλία και με το βουλευτή και με το Δήμαρχο να κάνουμε μία συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, για να δούμε πως θα βρούμε τους πόρους για να χρηματοδοτήσουμε τα τρία αυτά έργα, που αφορούν την ανάπτυξη του λιμανιού της Πρέβεζας.  Το λιμάνι της Πρέβεζας είναι ένα λιμάνι, που έχει ανάγκη ο τόπος και πρέπει να στηριχθεί.

Τέλος, δύο πολύ σημαντικά έργα που θα απελευθερώσουν τους πνεύμονες της περιοχής είναι: η σύνδεση με την Ιόνια Οδό από δυτικά, αλλά και ο αυτοκινητόδρομος Ακτίου-Αμβρακίας. Σας διαβεβαιώνω ότι κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν».

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.