Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Ηγουμενίτσας, Αρταίων για το κρίσιμο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ

Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Ηγουμενίτσας, Αρταίων για το κρίσιμο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 19 Μαρτίου 2019 | 11:09
Αλ. Χαρίτσης: «Πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Περισσότεροι από σαράντα δήμαρχοι απ’ όλη τη χώρα, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζητούν την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων τους, οι οποίες πλήττονται από έλλειψη προσωπικού ιδιαίτερα μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί την περίοδο των μνημονίων.

Από τον δήμο Σουφλίου μέχρι τον δήμο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη και από τον δήμο Κόνιτσας μέχρι τον δήμο Ρόδου, οι δήμαρχοι υπογραμμίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν προσλήψεις. Τονίζουν μεταξύ άλλων, ότι οι ελλείψεις, ιδιαίτερα στις τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες των δήμων, δεν επιτρέπουν να επωφεληθούν από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν σε Ελλάδα και ΕΕ και να προχωρήσουν στην υλοποίηση έργων τα οποία χρειάζονται οι περιοχές και οι δημότες τους.

Αλ. Χαρίτσης: «Πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ»

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Η δική μας προτεραιότητα στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι να της εξασφαλίσουμε τα μέσα που θα της επιτρέψουν να επιτελέσει τον κρίσιμο αυτόν ρόλο» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, εξηγώντας ότι: «Για τον σκοπό αυτό έχουμε δημιουργήσει νέα καινοτόμα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως ο ΦιλόΔημος, για τη στοχευμένη ενίσχυση των ΟΤΑ με πρόσθετους πόρους και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα χιλιάδων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού που αντιμετωπίζει τη μεγάλη και χρόνια υποστελέχωση των υπηρεσιών τους».

Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο λέει «Με το παρόν πολυνομοσχέδιο προχωράμε σε μια σειρά ρυθμίσεις που εγγυώνται την ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών. Διασφαλίζουμε λοιπόν, ότι θα αναλάβουν κανονικά υπηρεσία οι οκτώ και πλέον χιλιάδες εργαζόμενοι στην καθαριότητα και την ύδρευση, μόλις αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ, αλλά και ότι οι ΟΤΑ θα μπορέσουν να καλύψουν και αυτό το καλοκαίρι, ζωτικής σημασίας, εποχικές ανάγκες τους, στην πυροπροστασία, σε ναυαγοσώστες, στα ΚΑΠΗ και σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες».

Ο κ. Χαρίτσης επισημαίνει και την αποκατάσταση αδικιών που έχουν γίνει: «Τέλος, αποκαθιστούμε τα εργασιακά δικαιώματα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που επλήγησαν βάναυσα από τις αντεργατικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη το 2014. Γιατί στη δική μας λογική, ισχυρή Αυτοδιοίκηση σημαίνει επαρκώς στελεχωμένη Αυτοδιοίκηση, με προσωπικό που εργάζεται σε ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, περιλαμβάνει διάταξη με εξαιρέσεις στην αναστολή προσλήψεων στους ΟΤΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου.

Τι είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για το κρίσιμο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ, μεταξύ άλλων οι Δήμαρχοι, Πρέβεζας, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Ηγουμενίτσας, Αρταίων:

Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης

Θετικά στέκεται στο ζήτημα των προσλήψεων στους ΟΤΑ ο δήμαρχος της Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης. Όπως τόνισε, κρίνει αναγκαίο να γίνουν όχι μόνο προσλήψεις στην υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και στελεχών στις οικονομικές και τις τεχνικές υπηρεσίες ,αλλά και στις κοινωνικές δομές του δήμου. Επίσης, επισήμανε ότι ο κάθε δήμος ,στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει να ιεραρχήσει τις ανάγκες του σύμφωνα με τα οικονομικά του και να προχωρήσει στη συνέχεια σε προσλήψεις που κρίνονται άμεσες ,αναγκαίες και επιτακτικές, για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του.

Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης

Ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, συμφωνεί στις προσλήψεις, ωστόσο αναφέρει πως, «η περίοδος που γίνονται, είναι πονηρή και ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει». Ο κ. Καψάλης εκτιμά, πως ήδη έπρεπε να είχαν γίνει προσλήψεις στους δήμους, καθώς υπάρχουν ανάγκες από προσωπικό και μάλιστα εξειδικευμένο ενώ πρόσθεσε: « Να εισακουστούν οι προτάσεις των δήμων. Θέλουμε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, χειριστές και όχι προσλήψεις που δεν θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των δήμων».

Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου

«Οι μικροί ορεινοί δήμοι είναι υποστελεχωμένοι στις ειδικότητες επιστημονικού προσωπικού. Προφανώς είναι άμεση η αναγκαιότητα μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού» δηλώνει ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου. Μάλιστα, αναφέρει για παράδειγμα πως η τεχνική υπηρεσία του Δήμου του διαθέτει μια υπάλληλο που είναι παράλληλα και η προϊσταμένη. Ο κ. Παπασπύρου επισημαίνει, ότι οι υπάλληλοι που προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί με εγκύκλιους από τα αρμόδια υπουργεία, δεν έχουν δικαίωμα υπογραφής και απλά συνεπικουρούν στο έργο των μόνιμων υπάλληλων.

Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος

Ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, τονίζει ότι υπάρχουν ανάγκες, τόσο για εποχιακό προσωπικό όσο και για μόνιμους υπαλλήλους. Όπως επισημαίνει οι παραλιακοί δήμοι ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν ανάγκες έκτακτες και επείγουσες από ναυαγοσώστες, πυροφύλακες και προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας.

Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης

«Οι δήμοι έχουν ανάγκη μόνιμο προσωπικό, για να καλύψει τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν. Δυστυχώς, λόγω του μνημονίου όλοι οι δήμοι είναι υποστελεχωμένοι», υποστηρίζει ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και προσθέτει: «Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ μειωμένη χρηματοδότηση, ακόμη και έως 70% από το κράτος, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση.

Θέλουμε προσωπικό για να μπορέσουμε να δουλέψουμε, να κάνουμε ακόμη περισσότερα έργα για τους συμπολίτες. Ως δήμος Αρταίων, κάνουμε κάθε χρόνο τον αναγκαίο προγραμματισμό για τις θέσεις και τις ειδικότητες που χρειαζόμαστε. Έχουμε ανάγκη άμεσα στοχευμένες προσλήψεις».

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ