Οι άκαιροι κανονιοβολισμοί της ΝΔ για τις ένοπλες δυνάμεις - Του Νίκου Χαντιώνα

Οι άκαιροι κανονιοβολισμοί της ΝΔ για τις ένοπλες δυνάμεις - Του Νίκου Χαντιώνα
Άρθρα, 02 Μαρτίου 2019 | 13:18
«Κρίμα… πολύ κρίμα!!!»… ήταν το πρώτο σχόλιο συναδέλφου απόστρατου που ξεστόμισε μόλις διάβασε το άρθρο κομματικού στελέχους της ΝΔ...
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


«Κρίμα… πολύ κρίμα!!!»… ήταν το  πρώτο σχόλιο συναδέλφου απόστρατου που ξεστόμισε μόλις διάβασε το άρθρο κομματικού στελέχους της ΝΔ, υπό την ιδία ιδιότητα, για τις σαρωτικές αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο του ΝΕΟΥ ΥΠΕΘΑ κ. Αποστολάκη για τις ΕΔ.

«Δεν μπορείς να τα βάλεις μ’ αυτούς!!! Δεν είναι άνθρωποι… αλλά υπηρέτες του συστήματος που όλο αλλάζει….   αλλά παραμένει απλά το ίδιο, με τα ίδια αφεντικά!!!» ήταν η τελευταία του κουβέντα πριν βυθιστεί στις ασπρόμαυρες σκέψεις του και στην βαθιά ρουφηξιά του  τσιγάρου που κρατούσε στο χέρι, προσπαθώντας να λησμονήσει όσα είχε υποστεί και περάσει στο στράτευμα για να μεγαλώσει και σπουδάσει τα παιδιά του.

«Το δεν μπορείς…» μου καρφώθηκε κατευθείαν στο μυαλό… και μετά την σύντομη ανταλλαγή απόψεων για το παραπάνω θέμα, έτρεξα γρήγορα στον Η/Υ για να γράψω και ν’ απαντήσω σ’ εκείνους που άλλα πιστεύουν, άλλα λένε, άλλα γράφουν, άλλα προσδοκούν και άλλα υπόσχονται με όμορφα λόγια για να πείσουν τους ιθαγενείς για τον άδικο αγώνα ενάντια στην μία και μοναδική αλήθεια!!!!

Ναι… ακριβώς την μία κ μοναδική αλήθεια που δεν κρύβεται, αλλά προσπαθούν να την κρύψουν… για να μην φανεί όλη η υποκρισία και διαφθορά των 40 και πλέον χρόνων που κυβέρνησαν με αλλαξοκωλιές την πατρίδα μας.

«Πολιτικούς κομισάριους» χαρακτήρισε με ανάρτησή του στο Twitter ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, τη σύσταση των «Γραφείων Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας» που θα έχουν ως αποστολή τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των στελεχών, τον έλεγχο της διαφάνειας, την τήρηση της νομιμότητας, την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης και τέλος της κατάχρησης εξουσίας!!!!

Όταν κάποιος αρνείται όλα αυτά, που θα βοηθήσουν ολοφάνερα την ομαλή λειτουργία του Στρατεύματος... πως θα τον χαρακτηρίζατε?

Άραγε δεν είναι επιθυμητή η διαφάνεια? η νομιμότητα? η αποκάλυψη της κακοδιοίκησης και της κατάχρησης εξουσίας από τους εκλεκτούς?   

Στον ΣΚ 20-1 που ισχύει από το 1984, επισημαίνεται ότι « ο υφιστάμενος αναφέρει πάντοτε ιεραρχικά» και πολύ σωστά θα πρόσθετα και εγώ και όλοι μαζί όσοι υπηρετήσαμε στις ΕΔ και γνωρίζουμε ότι ο «Διοικητής είναι η προσφυγή και το στήριγμα όλων».

Είναι όμως το στήριγμα όλων? Ή μήπως το στήριγμα για μέρος των όλων?

Και έτσι αρχίζουν τα παρατράγουδα, οι ναργιλέδες και οι παθιασμένοι έρωτες με άσβεστο εκδικητικό μίσος!!!!!

Χαμογελάνε όσοι έχουν υπηρετήσει στις ΕΔ ακόμη και αυτοί με την απλή ιδιότητα του φαντάρου που έλαβε μακροχρόνια αναβολή!!! Γιατί και είδαν και άκουσαν στο θάλαμο, στο ΚΨΜ, στο περίπολο και στη σκοπιά… καθημερινές ιστορίες στελεχών και οπλιτών που υποστηρίζουν ακόμη και σήμερα το περίφημο σλόγκαν : εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει ο Στρατός!!!

Μήπως δεν το γνωρίζουμε αυτό, οι κύριοι Τομεάρχες όλων των πολιτικών κομμάτων?

Γιατί στο σλόγκαν αυτό δεν φταίει ο Στρατός…. αλλά οι άνθρωποι που τον υπηρετούν και τα γαλόνια της εξουσίας…. που μεθούν - παραμυθιάζουν κάποιους και τους κάνουν να πιστεύουν ότι γεννήθηκαν μόνο αυτοί ΑΡΧΗΓΟΙ και κανένας άλλος!!!

Αν στο μείγμα αυτό βάλουμε την διαφθορά στις προμήθειες και στους εξοπλισμούς, έτοιμο το κοκτέιλ για μια βόμβα μολότωφ και όχι μόνο!!!

Γιατί μπορεί το χαρακτηριστικό του δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας του Στρατού να αποτελεί η καθημερινή και ετήσια αξιολόγηση των στελεχών από τους ιεραρχικά προϊσταμένους αυτών και η δυνατότητα να διατυπώσουν τυχόν αντιρρήσεις σε υψηλότερο ιεραρχικά κλιμάκιο…. και μπλα μπλα μπλα… πολύ μπλα μπλα…. αλλά δοκίμασε κανείς να διαμαρτυρηθεί για άδικη κρίση και βαθμολογία?

Και αν δοκίμασε άραγε δικαιώθηκε?

Αν επέμενε και ενόχλησε τους προϊσταμένους σύμφωνα με το πνεύμα των Κανονισμών, έλαβε την ορθή και λογική λύση στο πρόβλημά του?  ή βρήκε απέναντί του νομικούς συμβούλους έτοιμους να τον κατασπαράξουν με νομικά τερτίπια παιδικής εμπνεύσεως?

Πόσοι άραγε κατέφυγαν σε πολιτικά γραφεία τοπικών βουλευτών, για να πετύχουν ικανοποίηση αιτήματος που απορρίφθηκε?

Γελάτε καλοί μου άνθρωποι…… γελάτε….. γιατί σύμφωνα με το πνεύμα των Κανονισμών και της Ιεραρχίας του Στρατεύματος, κανείς δεν θα αδικούνταν ποτέ!!!

Κανείς δεν θα είχε ουδέποτε παράπονο και ενόχληση, γιατί όλα τα θέματα είναι ρυθμισμένα και πολύ σωστά από τους κανονισμούς και τις εκδοθείσες δγες!!!

Το πρόβλημα είναι στη μελέτη και την κατανόηση των δγων και στην κομματική ή μονόπλευρη εκτέλεσή τους από τους εκάστοτε ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ,  ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ή ΑΡΧΗΓΟΥΣ (από αρχηγό πληρώματος μέχρι Αρχηγό ΓΕ), γι’ αυτό και η σύσταση των υπόψη Γραφείων!!!

Χωρίς τα «Γραφεία Ελέγχου Στρατιωτικής Υπηρεσίας», το στέλεχος που έχει αδικηθεί για οποιονδήποτε λόγο είναι αναγκασμένο να πάει στην δικαιοσύνη… και αν ακούγεται ωραίο, αναρωτήθηκε κανείς το κόστος της προσφυγής των δικαστικών εξόδων σε παράβολα και αμοιβές δικηγόρων???

Ψάξτε το και τότε θα καταλάβετε, ότι δυστυχώς ακόμη και η απονομή δικαιοσύνης αφορά τους «έχοντες και κατέχοντες»!!! και βολεύει για άλλη μία φορά δυστυχώς  εκείνους που θέλουν να κρύψουν την αλήθεια!!!

Ακόμη και αυτοί που καταφέρνουν να δικαιωθούν και έχουν στα χέρια τους δικαστικές αποφάσεις ΑΝΩΤΑΤΩΝ δικαστηρίων της χώρας… άραγε δικαιώνονται από τα Υπηρεσιακά όργανα και τους αρμόδιους θεσμούς ή περιστρέφονται σ’ ένα απίστευτο δικαστικό γαϊτανάκι με την ελπίδα κάποτε να δικαιωθούν στη χώρα της διαφθοράς και της κομματικής πολιτικοποίησης του δημόσιου βίου?

Απλά ερωτήματα που εύκολα θα μπορούσε να μας απαντήσει ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, ο εκπρόσωπός του, ο πρώην ΥΠΕΘΑ, οι πρώην και νυν Αρχηγοί ΓΕ που προεδρεύουν των πάσης φύσεως συμβουλίων για την απονομή της δικαιοσύνης!!!

Ερωτώ λοιπόν όλους τους παραπάνω, το εξής απλό ερώτημα : Εάν κάποιο στέλεχος με κάταγμα σπονδυλικής στήλης που το έπαθε στην  Υπηρεσία (2 μήνες ακινησία και 5 μήνες με νάρθηκα) δεν συμμετέχει στην εξέταση της εξαμηνιαίας σωματικής αγωγής είναι δικαιολογημένος? Έχει απαίτηση η Υπηρεσία να αγωνιστεί με κάταγμα?

Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συμφωνήσουμε στο ΟΧΙ.

Δεν γίνεται κάποιος με τόσο σοβαρό πρόβλημα να συμμετέχει στη Σωματική Αγωγή και πολύ σωστά όταν έχει και ιατρική γνωμάτευση!!!

Κι όμως αυτός ο λόγος έχει αναγραφεί στο έγγραφο της δικής μου αποστρατείας.

Αυτόν ακριβώς τον παραπάνω λόγο τον έκρινε ως ιδιαίτερα σοβαρό και με αποστράτευσε ομόφωνα το ΑΣΣ.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό…. διαβάστε και το παρακάτω : σε ιεραρχική μου προβλεπόμενη προσφυγή προς το ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών ΓΕ κ ΓΕΕΘΑ), η απάντηση που έλαβα ομόφωνα ήταν ότι κρίθηκε ΑΒΑΣΙΜΗ η προσφυγή μου χωρίς να έχει την παραμικρή προβλεπόμενη αιτιολόγηση!!!

Eχω και δικαστικές αποφάσεις που με δικαιώνουν…..

Για όλα τα παραπάνω….

Για τον δικό μου λόγο…

Αλλά και για άλλους πολλούς διαφορετικούς λόγους…. όσα και τα στελέχη που υπηρετούν και δίνουν καθημερινό αγώνα στις ΕΔ,

δεν σας επιτρέπω

να εμπαίζετε τους ανθρώπους και να προσπαθείτε να κρύψετε τα γυμνά επιχειρήματά σας μέσα από το πρίσμα των κανονισμών και των νόμων… που εσείς πρώτοι και καλύτεροι ως πολιτικά κόμματα καταστρατηγείτε για ιδίων όφελος

Κρίμα… πολύ κρίμα για εσάς!!!

 

Νίκος Χαντιώνας


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
4.3
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πρέβεζα
VIDEO
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 14|09|19

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Πρέβεζα

Πρέβεζα: Πολλά Μπράβο και μια πρόταση
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 17|09|19

Πρέβεζα: Πολλά Μπράβο και μια πρόταση

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ