Μια κοινωνία με πολλά προβλήματα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Μια κοινωνία με πολλά προβλήματα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 10 Αυγούστου 2019 | 15:24
Οι ψηφοφόροι έδωσαν εντολή στη σημερινή κυβέρνηση να κάνει αποφασιστικά και τολμηρά βήματα προς τα εμπρός
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή
Πριν 30 περίπου χρόνια ένα αυτοκίνητο «κόλλησε» στον παραλιακό δρόμο στο Μονολίθι. Τότε ΔΕΝ ήταν άσφαλτος σε όλο το μήκος του…

Το βαρύ γαλλικό αυτοκίνητο (Πεζό 504 στέϊσον, 7-θέσιο, με μπροστά μηχανή και πίσω κίνηση) ακινητοποιήθηκε μέσα σε αργιλώδες χώμα, γιατί η οδηγός με τα τρία παιδιά δεν εκτίμησε καλά τι βρισκόταν «κάτω» από τα λασπόνερα…

Ο μοναδικός εθελοντής που προσέτρεξε για «οδική βοήθεια» ήταν ένας άγνωστος. Πήγε με το τρακτέρ του, έδεσε το κολλημένο αυτοκίνητο, το τράβηξε σε σταθερό έδαφος, κι  όταν το αυτοκίνητο ελευθερώθηκε από τις λάσπες, γύρισε σπίτι του χωρίς να πει ούτε το όνομά του…

Την άλλη μέρα τον αναζήτησα για να του πω ένα «ευχαριστώ»… Έτσι γνώρισα τον «Αραφάτ» της περιοχής μας, τον αγαπητό και γλυκύτατο Γιώργο… Και γίναμε φίλοι…

Τον αναζήτησα πρόσφατα σε ένα από τα καφενεία του Μύτικα, τον βρήκα και τα είπαμε…

Σε διπλανό τραπέζι όμως γινόταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα σε Αθηναίους, Πρεβεζάνους και Αρτινούς.

Μερικά από τα θέματα που έθιξαν είναι πολύ ενδιαφέροντα.

Σας μεταφέρω μερικά, όπως αυτά ακούστηκαν… 

 

Περί ηθοποιών
Ζήσης: Τι ακούσατε για τα Όσκαρ ηθοποιών  φέτος;

Θέμης: Από πότε βρε Ζήση ασχολείσαι με τον κινηματογράφο;

Ζήσης: Από τότε που οι πολιτικοί αρχηγοί έγιναν ηθοποιοί και παίζουν ψεύτικους ρόλους…

Θέμης: Δεν μας το κάνεις λιανά να το καταλάβουμε;

Ζήσης: Ο Ορέστης Μακρής που διέπρεψε στο ρόλο του μεθύστακα, στην κανονική του ζωή ΔΕΝ έπινε ούτε ένα ποτηράκι κρασί… Ποτέ… Υποκρινόταν…

Άλλο έκανε στη ζωή του και άλλο έκανε στην ταινία…

Θέμης: Επομένως;

Ζήσης: Δεν το διαβάσατε; Τα παιδιά του Τσίπρα στο δημοτικό πήγαιναν στο ιδιωτικό σχολείο Χιλ και στο γυμνάσιο θα πάνε σε ιδιωτικό κολλέγιο. Και ο Τσίπρας ΔΕΝ ψήφισε για ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα. Η κόρη της Γεννηματά πήρε πτυχίο από ιδιωτικό κολλέγιο του εξωτερικού. Και η Κα Γεννηματά ΔΕΝ ψήφισε να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα… Για την Κα Παπαρήγα παλιότερα τα ξέρετε…

Θέμης: Άρα, τι συμπεραίνουμε;

Ζήσης: Ότι κάποιοι Έλληνες πολιτικοί είναι υποκριτές… Να φύγουν από τη Βουλή και να πάνε στην ελαφρά επιθεώρηση για να διαπρέψουν !!!

 

Ο Πυθαγόρας και το άσυλο
Φάνης: Παιδιά τι ξέρουμε για τον Πυθαγόρα;

Χάρης: Αρχαίος Έλληνας μαθηματικός και φιλόσοφος.

Φάνης: Σωστό. Έζησε από 580-500 π.Χ. Γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε στη νότια Ιταλία, όπου δίδαξε αμέτρητους μαθητές. Δημιούργησε και το Πυθαγόρειο θεώρημα για τα ορθογώνια τρίγωνα, που διδαχτήκαμε όλοι στα σχολικά μας χρόνια.

Χάρης: Πού θες να καταλήξεις;

Φάνης: Ότι το Πυθαγόρειο θεώρημα ήταν κάτι το πολύ σωστό και από τότε το διδάσκουν σε όλα τα σχολεία, όλου του κόσμου…

Χάρης: Γνωστό και αληθές…

Φάνης: Τι ξέρουμε για τον Αριστόβουλο Πετζετάκη;

Χάρης: Τίποτε… Πες μας εσύ…

Φάνης: Ο Αριστόβουλος Πετζετάκης ήταν ένας πανέξυπνος χημικός μηχανικός. Δημιούργησε ένα εύκαμπτο και ενισχυμένο πλαστικό σωλήνα που περιείχε μέσα του σπειροειδές PVC (Πολυαιθυλένιο) που τον ονόμασε Χελιφλέξ.

Το 1960 δημιούργησε μια πρωτοποριακή εταιρεία, πουλούσε σωλήνες σε όλο τον κόσμο, πούλησε την πατέντα κατασκευής σε πολλές χώρες, και έγινε εκατομμυριούχος.  Δηλ. οι ξένοι αντέγραψαν μια ακόμη ελληνική, σωστή και καλή πατέντα.

Χάρης: Και ποια σχέση έχει ο Πετζετάκης με τον Πυθαγόρα;

Φάνης: Ακούστε προσεκτικά. Σας είπα δυο πράγματα (Πυθαγόρειο θεώρημα και Χελιφλέξ) που ήταν ελληνικές ιδέες και εφαρμόστηκαν σε όλο τον κόσμο. Θα σας πω κι ένα τρίτο.

Χάρης: Για λέγε έχει ενδιαφέρον το θέμα…

Φάνης: Από το 1974 κάποιοι Έλληνες δημιούργησαν μια «πατατία», για να το πω ευγενικά, που το ονόμασαν «πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει, (δηλ. δεξιός, αριστερός, φασίστας, τραμπούκος, έμπορος ναρκωτικών, κλπ) μπουκάρει σε όποιο πανεπιστήμιο θέλει και το κάνει μπάχαλο… Και η αστυνομία ΔΕΝ έχει δικαίωμα να μπει και να τον συλλάβει.

Μπαίνουν στα πανεπιστήμια μασκοφόροι, κουκουλοφόροι, οπλισμένοι κλπ, και ΔΕΝ μπαίνουν εισαγγελείς και αστυνομικοί…

Χάρης: Και ποια η σχέση με τον Πυθαγόρα;

Φάνης: Δεν είναι η σχέση. Είναι η αντίθεση. Ενώ τον Πυθαγόρα και τον Πετζετάκη τον αντέγραψαν όλες οι χώρες του κόσμου, το «ελληνικό άσυλο» δεν το αντέγραψε και δεν το εφάρμοσε ΚΑΜΙΑ χώρα του κόσμου.

Υπάρχουν πάνω από 15.000 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο…

ΚΑΝΕΝΑ δεν έχει νόμο σαν τον ελληνικό !!!

Χάρης: Επομένως;

Φάνης: Επομένως πρέπει αυτή η ανοησία να καταργηθεί αμέσως. Είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου με τέτοιο ηλίθιο νόμο…

Χάρης: Κι αυτοί που διαδηλώνουν ΥΠΕΡ του νόμου;

Φάνης: Αυτή είναι θλιβερή ελληνική ασυνέπεια. Κάποιοι νεολαίοι ΔΕΝ έχουν δει τα πανεπιστήμια της Ρωσίας, της Βουλγαρίας, της Κίνας και των άλλων «προοδευτικών» δυνάμεων. Αν είχαν περάσει έξω από τέτοια πανεπιστήμια ΔΕΝ θα διαδήλωναν για ΑΥΤΟ το νόμο.

Χάρης: Τελικά τι προτείνεις;

Φάνης: Μέσα στα πανεπιστήμια ασφαλώς υπάρχουν άξιοι καθηγητές και καθηγήτριες, φοιτητές με ικανότητες, άνθρωποι με ανοιχτά μυαλά. Ας τους αφήσουμε ελεύθερους από τα βαρίδια της πολιτικής να ανεβάσουν το επίπεδο των πανεπιστημίων μας.

Χάρης: Τελικά με  τον Πετζετάκη τι έγινε; 

Φάνης: Είχε φτάσει να έχει πάνω από 1.000 υπαλλήλους. Τελικά έκλεισε το 2017 επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Όπως έκλεισαν και αμέτρητες άλλες ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Η ντομάτα και οι νονοί
Άλκης: Παιδιά εσείς δεν είστε το φέισμπουκ και χάνετε κάποια πράγματα!

Τρύφωνας: Για λέγε…

Άλκης: Κάποιος άνθρωπος έκανε ένα σχόλιο. Είπε ότι κακώς σε μια πόλη –που δεν έχει λαϊκή αγορά- πληρώνουν την ντομάτα 2,5 ευρώ το κιλό, όταν γειτονικές πόλεις την πληρώνουν κάτω από 1 ευρώ το κιλό…

Και φυσικά εννοούσε και την ντομάτα, και την πατάτα, και τα φρούτα, και τα ψάρια, κλπ που όταν ΔΕΝ υπάρχει λαϊκή αγορά παρεμβάλλονται μεσάζοντες, μεταπράτες, χοντρέμποροι και άλλοι που μπαίνουν ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή και τους εκμεταλλεύονται αγρίως.

Ο άνθρωπος δηλ. είπε ότι καλό είναι να έρχεται σε άμεση επαφή ο παραγωγός με τον αγοραστή, για το καλό και των δυο.

Τρύφωνας: Και τι έγινε; 

Άλκης: Τα γνωστά. Κάποιοι του είπαν «μπράβο» για τη σκέψη… Κάποια κυκλώματα όμως τινάχτηκαν σαν να τους πάτησε την ουρά! Είπαν ότι προτιμούν να φέρνουν ντομάτες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν  και όχι να τις παίρνουμε από το χέρι του παραγωγού που είναι στο διπλανό χωράφι…

Κι αυτοί θεωρούν τους εαυτούς τους και ως «προοδευτικούς»!

Τρύφωνας: Τελικό αποτέλεσμα;

Άλκης: Το τελικό αποτέλεσμα θα το δείξει ο νέος δήμαρχος. Θα πάρει θέση υπέρ των πολιτών, κάνοντας μια σωστή λαϊκή αγορά ή θα πάρει το μέρος των κυκλωμάτων… Πολύ σύντομα θα δείξει…

 

Επίλογος
Είδατε τι μαθαίνει κανείς αν καθίσει λίγη ώρα σε ένα καφενείο του Μύτικα;

Το πρόβλημα είναι θεμελιακό. Η κοινωνία μας έχει βρεθεί σε ένα πολλαπλό τέλμα σε πλείστους τομείς (οικονομία, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, δικαιοσύνη, εκπαίδευση στο σύνολό της, εθνική στρατηγική στη γεωργία, κλπ.)

Τα νέα τα μάθατε; Η Κίνα αύξησε κατά 450% τη γεωργική της παραγωγή, το 2018. Κι εμείς στην Ελλάδα, με το τέλειο κλίμα,  κάνουμε εισαγωγές γεωργικών προϊόντων !!!

Στις πρόσφατες εκλογές αποδοκιμάστηκαν οι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Οι ψηφοφόροι έδωσαν εντολή στη σημερινή κυβέρνηση να κάνει αποφασιστικά και τολμηρά βήματα προς τα εμπρός.

Είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Τα περιμένουμε…

 

 

Κυτίνος Ευάγγελος


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
.7
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ