Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην Κλειδωνιά του Δήμου Κόνιτσας

Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην Κλειδωνιά του Δήμου Κόνιτσας
Τοπικά Νέα, Διάφορα, 03 Ιουλίου 2019 | 21:16
Σε μια ιδανική τοποθεσία στην όχθη του ποταμού Βοϊδομάτη, δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 υπεγράφη η σύμβαση για την δημιουργία του εκθεσιακού χώρου του Κέντρου Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην Κλειδωνιά του Δήμου Κόνιτσας μεταξύ του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και της Ένωσης των: 1) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/ Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων Υγροτόπων 2) Νικόλαος Δ. Σουλάκης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 94.770,10 ευρώ με ΦΠΑ και διάρκειας 12 μηνών, περιλαμβάνεται στην Πράξη «Διαχειριστικές Δράσεις στο Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014 – 2020», της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Σε μια ιδανική τοποθεσία στην όχθη του ποταμού Βοϊδομάτη, δίπλα στο πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς, έφτασε η στιγμή της δημιουργίας μιας σύγχρονης υποδομής η οποία αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό σημείο αναφοράς και πόλο έλξης συνεισφέροντας στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής. 

Το νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου θα στεγασθεί, σε ένα κτήριο που παρέμενε ανενεργό για δεκαετίες αλλά μετά από επίμονες προσπάθειες ετών του Φορέα Διαχείρισης και μέσα από συνέργειες με την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει το κτήριο, με τον Δήμο Κόνιτσας (στον οποίο παραχωρήθηκε η χρήση του κτηρίου από κοινού με τον Φορέα Διαχείρισης) καθώς και την απαραίτητη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ηπείρου η οποία ενέταξε το έργο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014 – 2020», θα αξιοποιηθεί όπως του αρμόζει και θα αποτελέσει το πλέον σύγχρονο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών. 

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία και τοποθέτηση σύνθετων εκθεμάτων με εύληπτα και ελκυστικά κείμενα, εντυπωσιακό εποπτικό υλικό, δυναμικά και διαδραστικά μέσα και πραγματικά υλικά τα οποία θα παρουσιάζουν το βόρειο-βορειοανατολικό τμήμα του Εθνικού Πάρκου, έχοντας ως άξονα και σημείο αναφοράς τον Εθνικό Δρυμό Βίκου - Αώου και γενικότερα την ευρύτερη περιοχή της Κόνιτσας.  

Σκοπός του Φορέα Διαχείρισης είναι η σύνδεση του νέου Κέντρου Πληροφόρησης με το υπάρχων δίκτυο υποδομών προσανατολισμού και ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου και ειδικότερα η σύνδεσή του με ποικίλες ενημερωτικές, εκπαιδευτικές και αναψυχικές δραστηριότητες. 

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ