Η αυτονόητη αντίδραση ενός ψηφοφόρου - Του Νίκου Χαντιώνα

Η αυτονόητη αντίδραση ενός ψηφοφόρου - Του Νίκου Χαντιώνα
Άρθρα, 21 Μαΐου 2019 | 09:26
Αυτοί είμαστε για γέλια και για κλάματα!!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Πρωί Σαββάτου… και μαζί με τον κολλητό μου βαδίζουμε χαρούμενα στο κέντρο για να συναντήσουμε την παρέα φίλων που μας περιμένει για τον καθιερωμένο πλέον καφέ στην πόλη.

Και ξαφνικά…. ο μονότονος θόρυβος της πόλης, διακόπτεται από τις φωνές μιας ομάδας ανδρών που επαναλαμβάνουν διαρκώς «ψηφίστε αλλαγή πορείας, ψηφίστε αλλαγή νοοτροπίας, σώστε την πόλη» μοιράζοντας τα φυλλάδια ενός πολύ γνωστού υποψήφιου δημάρχου.

Πλησιάζοντας σε μας τους δύο, σταματάνε τον γρήγορο βηματισμό και προτάσσοντας τη δέσμη φυλλαδίων μας προτείνουν «να ψηφίσουμε τον υποψήφιο δήμαρχο και φυσικά περιφερειάρχη που υποστηρίζουν τη ΝΔ, γιατί πρέπει για το καλό μας…. όλοι αυτοί να ανήκουν στο ίδιο κόμμα!!! και φυσικά σ’ αυτό που θα κερδίσει πολύ σύντομα με αυτοδυναμία τις Εθνικές εκλογές!!! Τη νέα δημοκρατία».

Σάστισα και εγώ και ο φίλος μου…

Είναι φυσιολογικό να υποστηρίζεις και να μάχεσαι για τον υποψήφιο που πιστεύεις ότι θα φέρει νέα δυναμική και αλλαγή πορείας στην πόλη που ζεις!!!

Αλλά να παριστάνεις τον προφήτη, τον μελλοντολόγο, τον πολύξερο, τον ονειροπαρμένο… και να επιβάλλεις τις προσωπικές σου επιθυμίες βασιζόμενος σε μελλοντικά γεγονότα και θεωρίες, που θυμίζουν περισσότερο κινηματογραφική ταινία ή θεατρική παράσταση???

Ε αυτό είναι τουλάχιστον εξωφρενικά αδιανόητο για τον μέσο πολίτη που διαθέτει την απαραίτητη νόηση για τη λήψη της επιθυμητής απόφασης.

Δηλαδή του απαντώ : «η Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος της πόλης… αυτή τη στιγμή… του απολογισμού έργου, πρέπει να είναι πολύ πετυχημένοι, γιατί από την αρχή ταυτίστηκαν και υποστηρίχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από την κυβέρνηση!!!».

«Όχι» μου απάντησε σχεδόν ταυτόχρονα όλη η ομάδα!!!» και ομολογώ με ξάφνιασε η αμεσότητα τη απάντησής τους, γιατί μου έδιναν την εντύπωση των υπνωτισμένων!!!

«Αυτοί κατάστρεψαν το λεκανοπέδιο με την πολιτική και την αδιαφορία που έδειξαν για τον τόπο» μου απάντησε ένας περισσότερο «ξύπνιος» και έλαβε αμέσως θέση μάχης για την επόμενη ερώτησή μου!!!

-«Και γιατί οι δικοί σου?» του απαντώ «θα πετύχουν εάν ταυτιστούν με την μελλοντική κυβέρνηση που λες?»

-«δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, γιατί θα είναι υπό πλήρη έλεγχο από τον ΑΡΧΗΓΟ και αλλοίμονο τους εάν κάνουν τα δικά τους παιχνίδια!!! Θα τους τσεκουρώσει ο ΑΡΧΗΓΟΣ!!!» μου ξαναλέει.

-«Δεν πιστεύω ότι ο Κούλης μπορεί να πάρει τσεκούρι και να τεμαχίσει το ίδιο του το σπλάχνο!!!» του απαντώ και εισπράττω το εξής θεότρελο!!!!

-«Όχι αυτός ρεεεεεεε, όχι αυτός…. ο άλλος…. ο πραγματικός ΑΡΧΗΓΟΣ!!!» μου ξαναλέει «αυτός που κάνει κουμάντο!!!! ο Άδωνης!!! ο άξιος αρχηγός της παράταξης που θα αναλάβει μετά τις εθνικές εκλογές να καθαρίσει τον τόπο!!!!»

Άφωνος… τι να πεις σ’ αυτόν και την παρέα του? Που στηρίζουν ως αρχηγό κάποιον που δεν αποδέχονται και πιστεύουν ότι ο πραγματικός αρχηγός θα προβεί αμέσως μόλις αναλάβει την εξουσία διακυβέρνησης της χώρας σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις… σε όλους τους Έλληνες που θεωρεί ή πιστεύει ότι τον πρόδωσαν!!!

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα αρχίσει από τους «φίλους»… τους «μνηστήρες» της δεξιάς παράταξης, γιατί αυτό διδάσκει η ιστορία και το περίφημο ρητό «και ΕΣΥ τέκνο ΒΡΟΥΤΕ?» ή μήπως «και ΕΣΥ τεκνό ΒΡΟΥΤΕ?».

Ο χρόνος θα δείξει… ο χρόνος ο μεγαλύτερος κριτής!!!

Γιατί δεν μπορεί… δεν γίνεται να θέλεις και να επιθυμείς… να συνδέσεις τις τοπικές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με τις εθνικές!!!!

Δεν γίνεται να θέλεις και να επιθυμείς… ότι οι δικοί σου άνθρωποι που μαζί μεγάλωσες, συναντάς και καλημερίζεις κάθε μέρα στον δικό σου τόπο… άνθρωποι που θα ψηφίσεις να ηγηθούν και να σχεδιάσουν το καλό του τόπου να είναι ρομποτικά συγχρονισμένοι και κατευθυνόμενοι από την μελλοντική κυβέρνηση που έχει δύο (2) ή ίσως και περισσότερους ΑΡΧΗΓΟΥΣ!!! Κρυφούς κ φανερούς!!! Χαχαχαχα

Αυτοί είμαστε για γέλια και για κλάματα!!!

Για ΓΕΛΙΑ….

Όταν ανακαλύπτεις… ότι στους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς υπάρχουν πρόσωπα χωρίς πτυχία και πιστοποιημένες γνώσεις… αλλά εκλέγονται συνεχώς για 30 και πλέον έτη, επειδή το σόι είναι μεγάλο και «έφαγε καλά» από αυτούς… που τόσα χρόνια δεν μερίμνησαν να καλύψουν ούτε τις λακκούβες που δημιούργησαν τα εξαφανισμένα συνεργεία επισκευών (δουλεύουν μία (1) μέρα την εβδομάδα για τυπικούς λόγους παρουσίας).

Όταν ανακαλύπτεις… ότι όλοι αυτοί που είχαν εμπλοκή τόσα  χρόνια με την πολιτική και την τοπική εξουσία, λίγο πριν τις εκλογές καθαρίζουν, κουρεύουν το γκαζόν στα πάρκα και κάνουν έργα για να δείξουν τι? Προσωπικά φωτογράφισα τα έργα τους για να τα θυμάμαι…

Όταν ανακαλύπτεις… ότι αυτοί που συμμετείχαν στην ίδια παράταξη στις προηγούμενες τοπικές εκλογές για το καλό των δημοτών και της περιφέρειας, τώρα που τα συμφέροντα άλλαξαν, και αυξήθηκαν – φούσκωσαν οι επιθυμίες των ιδίων για την πολιτική…. αλληλοκατηγορούνται  και προσπαθούν να πείσουν… ποιους? Τους πολίτες που τους επέβαλαν τον διαχωρισμό, το διαμελισμό και τις νέες συμμαχίες για να έχουν τον αέρα της ανανέωσης?

Όταν ανακαλύπτεις… ότι αυτοί που σου ζητούν την ψήφο σου και τους ξέρεις καλά…. Πολύ καλά… είναι αποτυχημένοι επιχειρηματίες και οικογενειάρχες??? Θα τους ψηφίσεις για να πετύχουν στην πολιτική???  Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς!!!!

Για ΚΛΑΜΑΤΑ…

Όταν σου λένε… ότι οι φταίει η νυν κυβέρνηση για τα δεινά που κληρονόμησε… ενώ αυτοί που ήταν υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι….  που κυβέρνησαν, απέλυσαν και υπέγραψαν την καταδίκη ενός ολόκληρου λαού… πλένουν τώρα τα χέρια τους με τον μελλοντικό ΑΡΧΗΓΟ!!!

Όταν σουν λένε….  ότι οι άλλοι θα αποτύχουν… ενώ οι δικοί μας που θα είναι ρομποτάκια θα πετύχουν!!!

Όταν για ακόμη μία φορά παίζουν με σένα… και λόγια που λένε π.χ για κάτι εργασιακά 7ήμερα κ.λπ τα αλλάζουν και τα μορφοποιούν για να σου αποδείξουν…. ότι δεν ξέρουν ούτε να κρύβονται, αλλά προσπαθούν να είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΨΕΥΤΕΣ!!!

Δεν συνεχίζω άλλο… ότι είχα να πω το έγραψα… η κρίση και η επιλογή είναι στο χέρι του καθενός ξεχωριστά… για να σκεφτεί… να κρίνει… να αποφασίσει για το δικό του καλό!!!

Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλα τα χρώματα… που έχουν τις γνώσεις και ξέρουν να διαχειριστούν κρίσεις, να ονειρευτούν το μέλλον και να πετύχουν την περίφημη ανάπτυξη το τόπου, που όλο έρχεται αλλά δεν τη βλέπει κανείς….

Στο χέρι μας είναι να τη δούμε… η απόφαση πρέπει να είναι ξεκάθαρα δική μας κ μόνο δική μας!!!

 

Νίκος Χαντιώνας


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ