Γεωργία Μιμηγιάννη: Γοητευμένη από την Πρέβεζα και την Ήπειρο η pastry chef που κέρδισε τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού

Γεωργία Μιμηγιάννη: Γοητευμένη από την Πρέβεζα και την Ήπειρο η pastry chef που κέρδισε τις καρδιές του τηλεοπτικού κοινού
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, Συνεντεύξεις, 01 Σεπτεμβρίου 2019 | 21:07
Η αγάπη της για τους Ηπειρώτες – «Δεν θέλω να είμαι η Γεωργία του bake off αλλά η Γεωργία η pastry chef» - Τα σχέδια της για το μέλλον
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Ενθουσιασμένη με την Πρέβεζα, τις παραλίες της αλλά και τα γραφικά στενάκια του ιστορικού κέντρου έμεινε η Γεωργία Μιμηγιάννη, η παίκτρια του Bake off Greece, που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό την περασμένη σεζόν, όχι μόνο με τις παρασκευές της αλλά και με την ιδιαίτερη παρουσία της.
 


 

Η ζαχαροπλάστης  της καρδιάς μας, βρέθηκε με την οικογένειά της για έξι μέρες στην Πρέβεζα και με βάση το Κανάλι όπου διέμεναν, εξερεύνησαν όχι μόνο την Πρέβεζα αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου.

Την συναντήσαμε μαζί με τον σύζυγο της Πέτρο και τα δύο γλυκύτατα παιδιά της, τον Κίμωνα και την Μαργαρίτα, στην πόλη της Πρέβεζας και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για την εμπειρία της στο παιχνίδι, τα σχέδιά της για το μέλλον αλλά και την ζαχαροπλαστική.
 


 

Εύκολα, από την πρώτη στιγμή που συναντάς την Γεωργία, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για έναν ανοιχτό χαρακτήρα γεμάτο καλοσύνη αλλά και αγάπη γι αυτό που κάνει.

Εξάλλου η ίδια λέει για τον εαυτό της «Ήρθα σε αυτό εδώ τον κόσμο μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού και αν κάτι με χαρακτηρίζει είναι αυτό ακριβώς. Καλοκαίρι στην ψυχή, ζέστη στην καρδιά. Από μικρή μου άρεσε να προσφέρω στους αγαπημένους μου χαμόγελα, ικανοποίηση και περηφάνια».

Από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας , διακρίνεις εύκολα την λατρεία που έχει για την ζαχαροπλαστική αλλά και την λαχτάρα της, με τις γνώσεις της, τις οποίες εμπλουτίζει συνεχώς, να κάνει τους γύρω της να ενθουσιάζονται με τις παρασκευές της.

Διακρίνεις αμέσως την αγάπη για την οικογένειά της και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει αυτή στη ζωή της.

Όμως ξεκίνησε την κουβέντα μας γοητευμένη καθώς έδειξε εκείνη και η οικογένειά της από τις ομορφιές της Πρέβεζας.

Από τις έξι μέρες των διακοπών τους τις τρεις επέλεξαν την Πρέβεζα για φαγητό, βόλτες και… γλυκό.

Περπάτησαν στα γραφικά στενάκια, στο ιστορικό κέντρο στην παραλιακή και τόνισε πολλές φορές πως αγαπάει πάρα πολύ την Ήπειρο και τους Ηπειρώτες. Εξήρε δε τον φιλόξενο χαρακτήρα των ανθρώπων της Ηπείρου και φυσικά έκανε λόγο και για τα μοναδικές παραδοσιακές παρασκευές.
 


 

Η Γεωργία Μιμηγιάννη, ζει με την οικογένειά της στον Άγιο Δημήτριο Αττικής ενώ κατάγεται από την Αιτωλοακαρνανία.

Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και εργάστηκε ως γεωπόνος, μέχρι που σταμάτησε για να μεγαλώσει τα δύο παιδιά της, την Μαργαρίτα και τον Κίμωνα.

Μιλώντας στο pamepreveza.gr για το Bake off Greece το χαρακτήρισε ως μια πολύ δυνατή εμπειρία. Ήταν πολύ σημαντική για εκείνη ενώ όλο αυτό το διάστημα γνώρισε πολύ σπουδαίους ανθρώπους, όπως είπε.

«Εξελίχθηκα μέσα από αυτό, γιατί πραγματικά ήμουν ερασιτέχνης. Οι συνταγές, π.χ. που κάναμε στην τεχνική δοκιμασία μου ήταν παντελώς άγνωστες. Τα περισσότερα γλυκά δεν τα είχα φάει καν στη ζωή μου» είπε η Γεωργία ενώ για το «Mont Blanc» είπε πως ήταν το πιο ωραίο. «Δεν το είχα ξαναφάει και μόλις το έφαγα ενθουσιάστηκα. Ήταν εξαιρετικό».

Όπως είπε, το Bake off Greece τελείωσε 15 Δεκεμβρίου για τους παίκτες, ενώ τηλεοπτικά η ίδια έφυγε από τον διαγωνισμό στις 10 Μαρτίου, πριν τον ημιτελικό. Στην τέταρτη θέση.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#bakeoffgreece #episodio19 #4thpositionattechnikidokimasia #chocolatebox #valentinesday2019 #formyhubby❤️ #lovehim #love #picoftheday #like4like #follow4follow #absolutelyperfect

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γεωργία Μιμηγιάννη (@georgia_mimigianni_) στις

 

Για το εάν όλο αυτό το διάστημα είχε επαφή με την οικογένειά της είπε: «Ναι. Φυσικά και είχαμε. Πηγαίναμε στα γυρίσματα και γυρνούσαμε. Δεν θα πήγαινα εάν ήταν διαφορετικό. Όσα παιδιά ήταν από επαρχία μένανε σε ξενοδοχείο. Πηγαινοερχόμασταν στο κτήμα. Ήταν μια πολύ σημαντική εμπειρία» και συνέχισε «Η απεξάρτηση είναι λίγο δύσκολη. Δηλαδή η επανένταξη στην πραγματική ζωή. Το να φύγεις από την τηλεοπτική δημοσιότητα, είναι λίγο δύσκολο…»

 

Η Γεωργία στεναχωρέθηκε όταν αποχώρησε και όπως είπε «Μπήκα για να κερδίσω. Με πείραξε πολύ».

Σε ερώτηση για το εάν θα ξανασυμμετείχε σε μελλοντικό Bake off Greece είπε πως θα το έκανε σίγουρα ενώ είχε πολύ σημαντικές γνωριμίες.

«Ξεκίνησα με τη ζαχαροπλαστική, όπως το έχω πει πάρα πολλές φορές, να ασχολούμαι με αυτό και ειδικότερα με τη ζαχαροτεχνία, όταν έκανα την κόρη μου.

»Στην βάφτιση της κόρης μου, λόγω του ότι δεν υπήρχε το οικονομικό μπάτζετ για να δημιουργήσω αυτά τα όμορφα γλυκά και τα candy bars που έβλεπα, πήρα την απόφαση να τα κάνω εγώ. Και είδα το αντίκτυπο που είχε στους καλεσμένους μου.

»Μετά στα γενέθλια της μικρής - έφτιαξα την τούρτα, τα γλυκά… ενθουσιαστήκανε - μου ζητούσανε μετά φίλοι να τους φτιάξω τούρτες. Μετά παρακολούθησα δύο σεμινάρια ζαχαροτεχνίας τα οποία ήταν μιας ημέρας».
 


 

Χαρακτήρισε ως μια σημαντική ευκαιρία το διαγωνισμό για να εξελιχθεί επαγγελματικά. «Μόλις είδα στη τηλεόραση τη διαφήμιση για το διαγωνισμό, το είδα σαν μια σημαντική ευκαιρία να δω εάν πραγματικά το έχω και αν θα το εξελίξω επαγγελματικά. Γιατί όλα προς τα εκεί οδεύανε» είπε συγκεκριμένα, προσθέτοντας «και με πήρανε. Το πίστευα ότι θα με πάρουνε».

Στόχος της Γεωργίας Μιμηγιάννη είναι να φτιάξει μια μπουτίκ με γλυκά και όπως είπε «Αυτό θα γίνονταν εάν κέρδιζα το έπαθλο. Γιατί χρειάζεται μπάτζετ το οποίο δεν είχα, δεν το έχω, οπότε έχει πάει πολύ πίσω αυτό στα σχέδια».

Μετά το Bake off Greece είχε κάποιες επαγγελματικές προτάσεις και μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων απευθύνθηκε σε μια σχολή ζαχαροπλαστικής. «Ολοκλήρωσα τον ταχύρρυθμο κύκλο ζαχαροπλαστικής, διότι λόγω ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης δεν μπορούσα να παρακολουθήσω σχολή δύο χρόνια και αποφάσισα να κάνω εξαμηνιαίο κύκλο ολοκληρωμένο. Έδωσα και πήρα την πιστοποίηση».

 

Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στο χώρο

Η Γεωργία Μιμηγιάννη, από 13 Οκτωβρίου παραδίδει το πρώτο της σεμινάριο στη Luxor Patisserie , στο οποίο θα διδάξει η ίδια πλέον, είτε σε ερασιτέχνες είτε σε επαγγελματίες. Είναι «Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα σαν ζαχαροπλάστης πια» είπε.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#luxorpatisserie #thankyou #newseminars #autumn #happy #proud #bakeitlikegeorgia

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γεωργία Μιμηγιάννη (@georgia_mimigianni_) στις

 

 

Τα σχέδια για το μέλλον – Θέλω να γίνω η Γεωργία η pastry chef

«Δίνω τώρα όλη μου την ενέργεια στο να πάει καλά αυτό στο καινούργιο μου εγχείρημα και πραγματικά να ευχαριστήσω τη Luxor Patisserie που πιστέψανε σε μένα. Σίγουρα, είμαι άνθρωπος της εξέλιξης. Δεν θέλω να είμαι η Γεωργία του bake off. Θέλω να γίνω μέσα στα επόμενα χρόνια η Γεωργία η pastry chef. Τώρα ένα χαρτί και μια σχολή και μια πιστοποίηση δεν με κάνουν pastry chef. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος, η ικανότητα, η αξία και η αποδοχή του κόσμου».

 

«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ζαχαροπλαστική που έχει να κάνει με σωστές πρώτες ύλες και φιλικές προς τα παιδιά»

Όπως είπε η Γεωργία θέλει να ασχοληθεί και με τα παιδιά. «Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η ζαχαροπλαστική που έχει να κάνει με σωστές πρώτες ύλες και φιλικές προς τα παιδιά. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Γιατί ένα γλυκό δεν είναι μόνο η ζάχαρη. Μπορούμε να αναπτύξουμε γεύσεις σε ένα γλυκό με τη ζάχαρη που υπάρχει ήδη στα φρούτα, είτε με το μέλι, που ναι μεν έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αλλά από την άλλη είναι θρεπτικό. Δηλαδή εγώ στο σιρόπι μου επιλέγω να βάλω γάλα και μέλι. Δεν επιλέγω να φτιάξω ένα σιρόπι με ζάχαρη και νερό. Και θεωρώ ότι τα παιδιά μαθαίνουνε από μικρά να τρέφονται σωστά, πέρα από τα γενέθλια και πάρτυ, θα παρεκκλίνουν, θα φάνε κάτι το διαφορετικό. Εγώ θα πρότεινα ένα παιδί στο σπίτι, εάν θέλει να φάει ένα γλυκό να φάει γιαούρτι με μέλι για παράδειγμα.

»Υπάρχουν γλυκά  που απευθύνονται σε παιδιά με κάποια ιδιαίτερα θέματα. Στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, στη Γαλλία ή τάση είναι να μηδενίσουν εντελώς τη ζάχαρη. Τα γλυκά είναι ανάλαφρα. Και ότι γλυκαντικά υπάρχουν είναι φυσικά. Η ζάχαρη είναι ένα προϊόν πάρα πολύ επεξεργασμένο. Γιατί να την εντάξουμε στην διατροφή των παιδιών; Παν μέτρον άριστον. Θα φάνε και από αυτά αλλά σίγουρα είναι σημαντικό να διατρέφονται σωστά» είπε κλείνοντας την μικρή αυτή συζήτησή μας επαναλαμβάνοντας πως «Είναι στόχος για μένα να ασχοληθώ με τα παιδιά».

Η Γεωργία Μιμηγιάννη μας αποκάλυψε επίσης πως βρίσκεται σε συζητήσεις με μια σχολή που έχει να κάνει με παιδιά. Όχι μόνο ζαχαροπλαστικά αλλά και μαγειρικά. Και όπως είπα θα υπάρχουν νέα γι αυτό…!!!

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γεωργίας Μιμηγιάννη κάνοντας κλικ ΕΔΩ
ακολουθήστε την στο instagram ΕΔΩ
και στο youtube ΕΔΩ

 

 

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία, Συνεντεύξεις
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
4.4
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ