Εταιρία ιατρικών αναλωσίμων εξέδωσε εικονικά τιμολόγια άνω του 1,2 εκ. ευρώ

Εταιρία ιατρικών αναλωσίμων εξέδωσε εικονικά τιμολόγια άνω του 1,2 εκ. ευρώ
Ελλάδα, Κοινωνικά, 21 Φεβρουαρίου 2018 | 15:05
Φωτό: EUROKINISSI ©
Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία για φορολογικές παραβάσεις και νομιμοποίηση εσόδων
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εκπροσώπων και λοιπών συνεργών εταιρίας, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο ιατρικών αναλωσίμων.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε έκδοση εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας (1.225.049) ευρώ, μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, συνολικού ύψους (221.691) ευρώ και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων, καθώς η συγκεκριμένη εταιρία παρουσιάζοντας τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποίησε τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφληση τους, με σκοπό την απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Η υπόθεση εξελίχθηκε μετά από επιτόπιο έλεγχο στην έδρα της επιχείρηση, απ’ όπου ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία και έγγραφα οδικής μεταφοράς, που αφορούσαν στο σύνολο των εισαγωγών της ελεγχόμενης εταιρίας, με εταιρίες του εξωτερικού.

Η σχετική δικογραφία, που υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αφορά σε αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 200.000 ευρώ, μη απόδοση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Επιπλέον ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα, Κοινωνικά
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ