Ελευθερία Αγγέλη: Κίνητρα οικονομικά σε επιχειρηματίες που θα επενδύσουν - Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr

Ελευθερία Αγγέλη: Κίνητρα οικονομικά σε επιχειρηματίες που θα επενδύσουν - Συνέντευξη στο Pamepreveza.gr
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 16 Μαΐου 2019 | 21:55
Συνέντευξη της Ελευθερίας Αγγέλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η συνέντευξη που ακολουθεί αποτελεί την τρίτη από μια σειρά συνεντεύξεων (μπορείτε να τις δείτε όλες εδώ) που μας δόθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων.

Ο αριθμός των φετεινών υποψηφίων ήταν τέτοιος που υποχρεωθήκαμε να προβούμε σε χρήση ηλεκτρονικής κληρωτίδας, προκειμένου να πιάσουμε το εκλογικό μέτρο και η εκπροσώπηση να είναι ανάλογη των συνδυασμών.

Όλες οι ερωτήσεις είναι κοινές, περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Στη συνέντευξη κλήθηκαν τηλεφωνικά 33 υποψήφιοι και από τους επτά συνδυασμούς.

Μετά την τηλεφωνική ενημέρωση και την γνωστοποίηση κάποιων «περιορισμών» αλλά και των όρων που έπρεπε να ακολουθηθούν, αποδέχθηκαν την πρόσκληση για να λάβουν μέρος οι 27 από αυτούς, αποδεχόμενοι τους όρους, τον αριθμό των ερωτήσεων και το είδος αυτών.

Μετά την γνωστοποίηση του ερωτηματολογίου συμμετείχαν τελικά στην συνέντευξη οι 14 υποψήφιοι ενώ οι υπόλοιποι αρνήθηκαν να απαντήσουν, αφού όμως πρώτα έλαβαν τις ερωτήσεις.

Ανοίξαμε τον κύκλο αυτό, ο οποίος προσδοκάμε να είναι αυτό που ο δημότης - ψηφοφόρος χρειάζεται, ώστε να αποφασίσει και φιλοξενούμε - πάλι με τυχαία σειρά - την συνέντευξη της Ελευθερίας Αγγέλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοτική Συνεργασία».

 

Πρώτο μέρος

1 Ποιο είναι το βασικό γνώρισμα του χαρακτήρα σας;

Η ευθύτητα.

2 Ποια αρετή προτιμάτε σ’ έναν άντρα;

Την σοβαρότητα.

3 Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα;

Την ευγένεια.

4 Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας;

Την ειλικρίνεια.

5 Το βασικό σας ελάττωμα;

Ο αυθορμητισμός.

6 Η βασική σας απασχόληση;

Η ενασχόληση με τα κοινά κυρίως τώρα που είμαι συνταξιούχος.

10 Ποιος θα ήταν για σας ο ιδανικός τόπος για να ζήσετε;

Οποιοσδήποτε τόπος κοντά σε θάλασσα.

11 Το αγαπημένο σας χρώμα;

Το λευκό.

14 Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς;

Καζαντζάκης, Καραγάτσης.

15 Οι αγαπημένοι σας ποιητές

Καβάφης, Δημουλά, Γκανάς.

16 Οι αγαπημένοι σας ήρωες από την λογοτεχνία;

Καπετάν Μιχάλης του Καζαντζάκη.

17 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την λογοτεχνία;

Η ηρωίδα της Χίμαιρας του Καραγάτση.

18 Οι αγαπημένοι σας συνθέτες;

Χατζηδάκης, Θεοδωράκης, Μικρούτσικος, Λοίζος.

19 Οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι

Μόραλης, Νταλί.

20 Οι ήρωες σας από την πραγματική ζωή;

Όλοι όσοι προσπαθούν να επιβιώσουν έντιμα.

21 Ποιες ιστορικές προσωπικότητες αντιπαθείτε περισσότερο;

Τον Χίτλερ.

22 Οι αγαπημένες σας ηρωίδες από την παγκόσμια ιστορία;

Η Ζαν Νταρκ.

24 Τι μισείτε περισσότερο;

Το ψέμα και την συκοφαντία.

25 Ποιο στρατιωτικό γεγονός θαυμάζετε περισσότερο;

Η απόβαση στη Νορμανδία κατά τον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

29 Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια;

Σε όσα δεν γίνονται εσκεμμένα.

30 Το αγαπημένο σας απόφθεγμα;

Οι άνθρωποι δεν στερούνται δύναμης ,στερούνται θέλησης. Victor Hugo

 

Δεύτερο μέρος

1. «Είστε δημοτικός σύμβουλος πλέον, συγχαρητήρια! Πείτε μου την πρώτη προτεραιότητά σας, αυτό που θα προσπαθήσετε να κάνετε πράξη την επόμενη της εκλογής σας»

Να αναβαθμίσω τις αίθουσες του Δήμου που φιλοξενούν μουσικοθεατρικές παραστάσεις και να γίνει η πόλη μας πολιτισμικό και πολιτιστικό κέντρο.

2. «Θα είστε σε αυτήν τη θέση για 4 έτη. Πώς βλέπετε την Πρέβεζα στο τρίτο έτος της θητείας σας; Τι θα έχει αλλάξει οπωσδήποτε στην πόλη;»

Το να έχεις όνειρα να αλλάξεις την πόλη σου είναι ό τι καλύτερο. Θέλω να πιστεύω ότι η Πρέβεζα τα επόμενα χρόνια θα είναι ένας διάσημος τουριστικός και πολιτιστικός προορισμός.

3. «Η ένωση με την Ιονία οδό θα έχει ολοκληρωθεί το 2020, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της παρούσας κυβέρνησης. Ποια προεργασία σκοπεύετε να έχετε κάνει, ώστε να είναι η πόλη έτοιμη για το νέο προσδόκιμο κύμα επισκεπτών;»

Τουριστική καμπάνια διαφήμισης της όμορφης πόλης μας που βρέχεται από τον Αμβρακικό και το Ιόνιο, που έχει το χώρο της αρχαίας Νικόπολης, πολύ πράσινο, όμορφο ιστορικό κέντρο... Κίνητρα οικονομικά σε επιχειρηματίες που θα επενδύσουν σε ανοικοδόμηση, σε κλίνες, ξενοδοχειακές μονάδες..

4. «Αναφέρετε ένα προσωπικό σας όνειρο για το Δήμο συνολικά»

Να λειτουργήσει ο θερινός κινηματογράφος, να φτιαχτεί ένα καινούργιο κολυμβητήριο για όλους μας και να αναβαθμιστούν τα ιαματικά λουτρά τύπου Πόζαρ.

5. «Ποταμός Λούρος, ρύπανση και διαδημοτική συνεργασία καθαρισμού πέριξ Αμβρακικού. Νομίζετε ότι μπορείτε να επιτύχετε συναίνεση επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών, για την εξυγίανση της μεγαλύτερης κλειστής θάλασσας της Ευρώπης; Με ποιους μπορείτε να συνεργαστείτε;»

Νομίζω ότι θα ήταν ό τι καλύτερο η συνεργασία επιχειρηματιών και δημοτικών Αρχών με διάφορους φορείς διαχείρησης του περιβάλλοντος,οργανισμούς, ιδιώτες, υπηρεσίες, νομικούς φορείς…

6. «Ρυμοτομία, κυκλοφοριακό: Μαζεύονται πολλά, αλλά από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Πόσο πιστεύετε ότι ξέρετε την πόλη, ώστε να δώσετε το στίγμα σας σε αυτήν; Ποια είναι η πρότασή σας για τη λεωφόρο Ειρήνης; Θα παραμείνει ως έχει; Θα αλλάξετε κάτι;»

Η νοοτροπία των συμπολιτών μας είναι ότι δυσκολότερο θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει. Χρειάζεται τόλμη και συζήτηση ώστε να πειστούν ότι η πόλη θα ήταν πολύ καλύτερη αν ας πούμε δεν εξέθεταν τα προιόντα τους στα πεζοδρόμια και δεν θα εμπόδιζαν τους πεζούς. Προσωπικά θα ήθελα να περπατώ ελεύθερα στα πεζοδρόμια  και να μη φοβάμαι να οδηγώ το ποδήλατό μου εφόσον δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι.

7. «Αρχαία Νικόπολη, Μονολίθι, Σμυρτούλα: Δείτε το χώρο ενοποιημένα και φανταστείτε ένα γιγάντιο τουριστικό θεματικό πάρκο. Τι θα συμπεριλαμβάνει αυτό; Αφαιρέστε όποια περιοχή δεν εντάσσεται στο πλάνο σας»

Η εικόνα που έχω από το αρχαιολογικό πάρκο που απεικονίζεται στα σχέδια του Διαζώματος και αναφέρεται στην περιοχή της αρχαίας Νικόπολης είναι ό τι καλύτερο θα μπορούσε να προταθεί. Χωρίς αυτοκίνητα, χώροι αναψυχής, μουσεία διαδραστικά, σεβασμός στη φύση, σεβασμός στο χώρο των αρχαίων…

8. «ΒΙΠΕ και επιχειρηματικότητα: Είναι στις προθέσεις σας να δείτε το Δήμο ως έναν ισχυρό ιδιώτη, ή θα διατηρήσετε το αμέτοχο στις οικονομικές δραστηριότητες;»

Πρόθεση του Δήμου πρέπει να είναι η συμμετοχή σε κοινοπραξία με τον ιδιώτη για το δικό του οικονομικό όφελος αλλά κυρίως και για την προσφορά στο δημότη.

9. «Έχετε, φυσικά, υπ’ όψιν σας το περίφημο έργο του νυν Δημάρχου Τρικκαίων. Ποιο από τα επιμέρους έργα του έχετε κάνει προσωπικό σας στοίχημα να “μεταφερθεί” και στην Πρέβεζα;»

Καλό θα ήταν να υλοποιηθεί ότι έχει να κάνει με την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Θα ήθελα  να ιδρυθεί το αυτοτελές τμήμα έξυπνης πόλης ’’smart city’’ με διευρυμένες αρμοδιότητες σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού, ανάπτυξης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τουρισμού, επιχειρηματικότητας, μεταφορών, περιβάλλοντος, εσωτερικού ελέγχου, διασφάλισης ποιότητας του πολίτη.

10. «Πόσο υποστηρίζετε την κοινωνική συναίνεση στα δημοτικά ζητήματα; Με το νέο εκλογικό σύστημα θα κληθείτε να συνεργαστείτε – πιθανότατα – και με πολιτικούς αντιπάλους. Θα ρίξετε νερό στο κρασί σας για το κοινό καλό;»

Δήμος είναι όλοι οι πολίτες. Ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει συνεργασία όλων των παρατάξεων. Θα μου άρεσε πάρα πολύ.

11. «Από αυτόκλητους υπεύθυνους και παντογνώστες λέγονται πολλά για την Κυανή Ακτή, αλλά δεν έχει αναφερθεί τίποτε για το θερινό κινηματογράφο που απουσίασε από την καθημερινότητά μας καθ’ όλη την τετραετία. Τον έχετε κατά νου; Πώς τον φαντάζεστε την επομένη της νίκης;»

Ο κινηματογράφος είναι πολιτισμός.Ένα τεράστιο λάθος και πρόβλημα είναι η συνύπαρξή του με το κηποθέατρο που φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις. Ίσως η μεταφορά του κάπου αλλού θα βοηθούσε την λειτουργία του ώστε να μπορέσει να το λειτουργήσει ο Δήμος ή να μισθώσει το χώρο.

12. «Θα έχετε, είμαι βέβαιος, προσωπική άποψη για την είσοδο της πόλης από την πλευρά της παραλιακής, τα λεγόμενα καλάμια. Πόσο, πιστεύετε, πρέπει να ανεχθούμε ακόμη την υποβάθμιση της εκεί περιοχής;»

Στο σχέδιο μελέτης ‘’ΣΒΑΚ’’ έχει προβλεφθεί σχέδιο εισόδου αυτής της πλευράς της πόλης. Ευελπιστώ να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

14. «Από ποιο μετερίζι βλέπετε τον εαυτό σας να υπηρετεί τα κοινά την επομένη της εκλογής σας;»

Οπουδήποτε κληθώ ,εάν εκλεγώ, θα είμαι παρούσα στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μου.

 

 

(Όλες τις συνεντεύξεις μπορείτε να τις βρίσκετε εδώ)

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ