Εκλογές και συμπεράσματα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Εκλογές και συμπεράσματα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 08 Ιουνίου 2019 | 10:12
Στις επόμενες εκλογές, θα κριθεί το έργο της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ κυβέρνησης
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή

Τελείωσε το πρώτο στάδιο των εκλογών και ετοιμαζόμαστε για τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές…

Είμαστε μέσα σε ένα τσουνάμι προεκλογικών νομοσχεδίων  που θα ψηφίσει βιαστικά η σημερινή κυβέρνηση, αλλά ΔΕΝ θα εφαρμόσει η ίδια.

Θα κληθεί να τα εφαρμόσει η επόμενη μετεκλογική κυβέρνηση, που ίσως θα έχει ακριβώς αντίθετη πολιτική νοοτροπία… 

Δηλ. αυτά που ΔΕΝ έκανε η σημερινή κυβέρνηση από τον Ιανουάριο του 2015, μας «υπόσχεται» ότι ΘΑ τα κάνει στην επόμενη τετραετία, αν την ψηφίσουμε, αν την πιστέψουμε, αν την εμπιστευτούμε…

Εμείς θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις υπερβολές, όπως κάνουμε πάντα, και θα παραθέσουμε γεγονότα και απορίες…

 

Προσωπολατρία…

Παραμονές εκλογών στην Πρέβεζα διαλέγομαι με πολλούς και αγαπητούς φίλους. Με φίλους που συνδεόμαστε επί πολλές δεκαετίες. Έτσι ξέρω την πορεία της ζωής τους πολύ καλά.

Ξέρω ότι λάτρευαν τον «χαρισματικό» Ανδρέα Παπανδρέου, την «Ελληνίδα» Μελίνα Μερκούρη, τον εργασιομανή Γιώργο Γεννηματά και πολλούς άλλους.

Τώρα «λατρεύουν» τον Αλέξη Τσίπρα, με τη γνωστή Ελληνική υπερβολή!

«Αυτός θα παίξει παγκόσμιο ρόλο», μου λένε. «Θα γίνει γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, του ΟΗΕ, κλπ…»…

Κι εγώ απορώ! Τέτοιες θέσεις ΔΕΝ πήραν σημαντικοί Έλληνες πολιτικοί, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα πάρει ο Κος Τσίπρας;

Το πολύ – πολύ να του δώσουν κανένα «βραβείο –καρότο» γιατί «έκλεισε το Σκοπιανό» όπως ήθελαν οι ξένοι (Μέρκελ, κλπ) και όχι όπως θα ήθελε η πλειοψηφία των Ελλήνων…

Όμως οι προσωπολάτρες υπάρχουν, επιμένουν, ψηφίζουν, γράφουν…

Διαβάσαμε σε έντυπο, γιατί τα «γραπτά μένουν»: «Πανικός για τον Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα. Ούτε στην πρώτη Ανάσταση δεν είχε τόσο πολύ κόσμο»…

Στις εκλογές όμως αποδείχτηκε ότι άλλο να πάς για να δεις κάτι από περιέργεια και άλλο να το ψηφίσεις!!!

Γιατί οι ψήφοι που «έδωσε» ο Κος Τσίπρας στον υποψήφιο δήμαρχο της Πρέβεζας μπορεί να ήταν και «αρνητικές ψήφοι»…

Ας αφήσουμε κάποιες υπερβολές των προεκλογικών κειμένων για να κρίνουμε τα αποτελέσματα.

 

Ο θυμός των συνετών…

Οι Χριστιανοί έχουμε μια πίστη. Δια του βαπτίσματος καθαριζόμαστε από το προπατορικό αμάρτημα και εξαγνιζόμαστε… Αυτό ισχύει για όλους τους Χριστιανούς.

Στην πολιτική όμως ΔΕΝ υπάρχει κάτι παρόμοιο… Δηλ. όποιος «δήλωσε» αριστερός να γίνεται αυτομάτως και άγιος …

Πολλοί φίλοι μου είναι θυμωμένοι από τις επιλογές, τα πρόσωπα, την εικόνα που δείχνει η «κυβερνώσα αριστερά». Και μου αναφέρουν πολλά παραδείγματα. Ας δούμε μερικά.

-Η Κα Έλενα Κουντουρά ήταν σε όλη τη ζωή της μια δεξιά πολιτικός. Με τη Νέα Δημοκρατία, τον ακροδεξιό Κο Καμένο, κλπ.

Επειδή ψήφισε την «συμφωνία των Πρεσπών» ο Κος Τσίπρας την έβαλε στο Ευρωψηφοδέλτιο και οι «αριστεροί ψηφοφόροι» του ΣΥΡΙΖΑ την εξέλεξαν Ευρωβουλευτή.

Ρωτάνε λοιπόν οι συνετοί: Ποιους αριστερούς, προοδευτικούς αγώνες έχει κάνει η πρώην αθλήτρια, πρώην μανεκέν, πρώην υπουργός μαζί με τους αριστερούς προλετάριους; Τι σχέση έχει η Κα Κουντουρά  με τον πτυχιούχο πανεπιστημίου που είναι άνεργος και κάνει ντελίβερι με ένα μηχανάκι;

-Ο Κος Αλέξης Γεωργούλης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο αλλά τον γνωρίσαμε σαν ηθοποιό στους «Εραστές δυτικών προαστίων» (γυρίστηκε το 2004) και στο «Είσαι το ταίρι μου».

ΔΕΝ τον θυμόμαστε σε λαϊκούς αγώνες υπέρ των αδυνάτων, των ανέργων, των απόρων, κλπ. Κι όμως οι «αριστεροί ψηφοφόροι» του ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξαν να τους εκπροσωπεί στην Ευρωβουλή…

-Τον Κο Πέτρο Κόκκαλη τον γνωρίσαμε ως γιο του επιχειρηματία και προέδρου του Ολυμπιακού Κου Σωκράτη Κόκκαλη.  ΔΕΝ τον θυμόμαστε ως «μπροστάρη σε λαϊκούς αγώνες» υπέρ του ΜΗ προνομιούχου Έλληνα.

Κι όμως οι «αριστεροί» ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ τον τίμησαν και έστειλαν  ως εκπρόσωπό τους στην Ευρωβουλή!

-Ο Κος Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019 σφοδρός πολέμιος και υβριστής του Κου Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύεται από πολλά βίντεο.

Ψήφισε τις «Πρέσπες», πήρε για αντάλλαγμα μια υπουργική καρέκλα, και μεταμφιέστηκε σε υμνητή του πρωθυπουργού! Ας τον χαίρονται…

-Το «Τζέισον – Αντιγόνη» το γνωρίσαμε με ημίγυμνες προκλητικές αμφιέσεις. Είναι το μόνο δίποδο που επιμένει ότι ΔΕΝ είναι άντρας, ΔΕΝ είναι γυναίκα. Είναι ουδέτερο!!!

Δεν μας ενδιαφέρουν όλα τα άλλα, όμως αυτό το πρόσωπο ήταν υποψήφιο με την Κα Δούρου και το ψήφισαν «αριστεροί» ψηφοφόροι… Επιβραβεύοντας τι ακριβώς; Τις απόψεις, τις ιδέες ή την άγνωστη «αριστερή»  δράση του;

Οι συνετοί πολίτες προβληματίζονται εντόνως γιατί δεν βρίσκουν καμιά δικαιολογία και σε αυτές, και πολλές ακόμη επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Οι καλοί φίλοι

Οι καλοί μας φίλοι προφανώς έχουν απατηθεί. Άλλα λόγια πίστευαν κι άλλα έργα  βρήκαν μπροστά τους.

Το ότι ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Βουλής διόρισαν στη Βουλή συγγενικά τους πρόσωπα, σε προεκλογική περίοδο είναι γεγονός. Η πράξη έγινε, το αδίκημα της οικογενειοκρατίας και της αναξιοκρατίας ετελέσθη.

Το ότι μετά τη γενική κατακραυγή της κοινωνίας «προσπάθησαν να τα μπαλώσουν» δεν αίρει τα γεγονότα.

Το γεγονός ότι ακόμη και ρομά διορίστηκαν προφανώς «έναντι ψήφου», έγινε γνωστό σε όλη την κοινωνία.

Όλα αυτά τα «αρνητικά έργα» μετράνε στους ανθρώπους περισσότερο από τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Και τα ελληνικά καφενεία τα βλέπουν, τα κρίνουν, τα σχολιάζουν.

Γιατί «στην πολιτική μετράνε τα έργα».

Όχι τα λόγια, όχι οι κομπασμοί, όχι η αγχώδης προσπάθεια «να ορίσουμε δικούς μας δικαστικούς σήμερα, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο αύριο».

Στην πολιτική τα κόμματα, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, οι δήμαρχοι έρχονται και φεύγουν…

Οι καλοί, παλιοί φίλοι όμως μένουν…

 

Επίλογος

Στα νιάτα μας οι συμμαθήτριές μας μάζευαν φωτογραφίες του Τζέιμς Ντιν, του Μάρλον Μπράντο, του Έλβις Πρίσλεϊ, κ. ά. γιατί τους «λάτρευαν».

Άλλοι θεοποίησαν και ύμνησαν το Στάλιν, το Μάο, τον Τσαουσέσκου, κλπ.

Εμείς οι ώριμοι σκεφτόμαστε ότι στην πολιτική πρέπει να προσερχόμαστε με κριτική άποψη, με ιστορική γνώση και με ψύχραιμη ανάλυση όλων των δεδομένων.

Όχι με προσωπολατρία και υπερβολές…

Και κάτι τελευταίο. Η κυβέρνηση με τη λογική του «οι άλλοι φταίνε» μας πάει να κρίνουμε το 1974, το 1981, το 1990, το 1993, κλπ.

Αυτές οι παλιότερες κυβερνήσεις και πολιτικές κρίθηκαν στις τότε εκλογές.

Στις επόμενες εκλογές, θα κριθεί το έργο της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ κυβέρνησης.

ΔΕΝ θα κριθεί ο Τρικούπης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου ή ο Σημίτης.

Θα κριθεί ο σημερινός πρωθυπουργός, που κυβερνάει ήδη 4,5 χρόνια. Ο Κος Τσίπρας. Και θα κριθεί από το συνολικό έργο του (θετικό ή αρνητικό) και όχι από τα λόγια του…

Πολύ σύντομα οι «κάλπες», δηλ. οι Έλληνες ψηφοφόροι θα πουν τη γνώμη τους…

 

Κυτίνος Ευάγγελος


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
1.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 15|10|19

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ