Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ. και επιτροπών

Δήμος Ηγουμενίτσας: Εκλογή μελών Προεδρείου Δ.Σ. και επιτροπών
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 09 Σεπτεμβρίου 2019 | 14:07
Συνεδρίασε εχθές Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεδρίασε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το νέο Δημοτικό Συμβούλιο της περιόδου 2019 – 2023 με αποκλειστικό αντικείμενο την εκλογή του νέου Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Υπό την Προεδρεία του πλειοψηφούντος Δημοτικού Συμβούλου κ. Σωτήριου Μήτση διενεργηθήκαν, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, οι διαδικασίες ανάδειξης του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου με τα κάτωθι αποτελέσματα:

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Δονάτος Μαρτίνης  
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Αναστάσιος Ρούσης 
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Γεώργιος Βασιλειάδης

Στη συνέχεια το Συμβούλιο κλήθηκε να εκλέξει τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η σύνθεση των οποίων είναι η κάτωθι:

Οικονομική Επιτροπή:

Τακτικά Μέλη: Χριστίνα Τζέλλου του Κωνσταντίνου, Γεράσιμος Φουσέκης του Βασιλείου, Χρήστος Κάτσιος του Μιχαήλ, Θωμάς Δημητρίου του Κωνσταντίνου  

Αναπληρωματικά Μέλη: Ηλίας Λώλης του Νικολάου, Κωνσταντίνος Τσουμάνης του Γεωργίου, Παναγιώτης Νταής του Βασιλείου, Σπυρίδων Κάτσης του Σωτηρίου

 Επιτροπή Ποιότητας Ζωής:

Τακτικά Μέλη: Βασιλική Τσώτου Νικολάου του Θωμά, Απόστολος Τζώρτζης του Κωνσταντίνου, Σπυρίδων Βαλάκος του Ιωάννη, Σπυρίδων Κάτσης του Σωτηρίου

Αναπληρωματικά Μέλη: Δημήτριος Πάκος του Νικολάου, Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου του Λεωνίδα, Γεώργιος Καλφόγλου του Αθανασίου, Γεώργιος Βασιλειάδης του Σπυρίδωνα

Ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, μετά την εκλογή του προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί συνάδελφοι, 

θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί με τη δική σας θέληση και την ψήφο σας έχω την τιμή, για άλλη μια φορά, να προεδρεύω του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Ξεκινάει μια νέα Δημοτική περίοδος με τα δικά της χαρακτηριστικά και τα δικά της προτάγματα.

Ελπίζω το Δημοτικό Συμβούλιο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τις επιθυμίες της κοινωνίας και να τις εκφράσει με θέσεις ή προτάσεις, να βάλει στόχους εφικτούς, να υπηρετήσει το όραμα μια πόλης όμορφης, που αξίζει να ζεις, αξίζει να επισκέπτεσαι, όπως αρμόζει σε μια πρωτεύουσα ενός τόπου με πλούσια παράδοση και ιστορία.

Αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουμε όλοι μαζί, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά, γιατί πρέπει να είμαστε ενωμένοι, γιατί δεν χρειάζονται στείρες αντιπαραθέσεις, γιατί τις αποφάσεις θα τις παίρνουμε μετά από ανάπτυξη επιχειρημάτων και ουσιαστικό διάλογο και γιατί θα γίνεται απολογισμός. Διάλογος και απολογισμός, συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας, που θα βρίσκουν τη δικαίωση στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου εξαρτάται από το επίπεδο συνείδησης της ευθύνης των μελών του και από τη χρήση του κανονισμού και του Κ.Δ.Κ. που θα εφαρμόζει το προεδρείο.

Το προεδρείο θα κάνει χρήση του κανονισμού, ούτως ώστε η συζήτηση να είναι εποικοδομητική, χωρίς ύβρεις και προσβολές. Ας σταθούμε λοιπόν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και των θεσμών προς όφελος του Δήμου.

Ελπίζω στη βοήθειά σας.

Εύχομαι σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.

Και πάλι σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμή».

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ