Εκπρόσωποι από την Άρτα και τη Θεσπρωτία στην Πούλα της Κροατίας για το QNeST

Εκπρόσωποι από την Άρτα και τη Θεσπρωτία στην Πούλα της Κροατίας για το QNeST

Εκπρόσωποι από την Άρτα και τη Θεσπρωτία στην Πούλα της Κροατίας για το QNeST
Τοπικά Νέα, Διάφορα, 22 Νοεμβρίου 2019 | 21:06
Για τη συνάντηση του «Δικτύου ποιότητας για τον αειφόρο τουρισμό-QNeST»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση συνεργασίας των μελών του Ευρωπαϊκού έργου «QNeST -Δίκτυο Ποιότητας για τον Αειφόρο Τουρισμό» (Quality Network for Sustainable Tourism) στις 14, 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 στην πόλη Πούλα της Κροατίας.  

Πρόκειται για ένα έργο που ανήκει στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα INTERREG Πολυμερούς Εδαφικής Συνεργασίας Αδριατικής – Ιονίου, στο οποίο συμμετέχουν εταίροι από 5 χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Σλοβενία, Κροατία και Μαυροβούνιο), ειδικοί σε θέματα τουρισμού, πολιτιστικής κληρονομιάς, Μεσογειακής διατροφής και αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής,

Το έργο υλοποιείται από το Εργαστήριο Γνώσης & Ευφυούς Πληροφορικής, του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Χρυσόστομο Στύλιο.

Από  την περιοχή της Ηπείρου στη συνάντηση συμμετείχε ο Νικόλαος Αποστολόπουλος από το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Αρταίων, η Γεωργία Πατέντα, πρόεδρος του συλλόγου καταλυμάτων «Άραχθος» και η Βασιλική Κατσαγιάννη, Τουριστική Πράκτορας από τη Θεσπρωτία.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και πιστοποίηση των προτεινόμενων καινοτόμων θεματικών διαδρομών που έχουν σχεδιαστεί στα πλαίσια του έργου, με στόχο την ανάδειξη και προώθηση του αειφόρου τουρισμού σε τοπικό και διακρατικό επίπεδο.

Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν την πρόοδο του έργου, να αξιολογήσουν τη βιωσιμότητα του τουρισμού σε κάθε περιοχή και να σχεδιάσουν και οργανώσουν δράσεις με τη βοήθεια του Δικτύου Ποιότητας.

Για την περιοχή της Ηπείρου σχεδιάζονται δύο τουριστικές διαδρομές.

Παράλληλα,  κατά τη διάρκεια των εργασιών  της έκθεσης, οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να προβάλλουν τις περιοχές τους αλλά και να συμμετάσχουν στην περιφερειακή έκθεσης λαδιού και κρασιού από την περιοχή του Vodnjan, όπου παρουσίασαν τις τουριστικές δυνατότητες της Άρτας και την Θεσπρωτίας καθώς και τις δικές τους υπηρεσίες και προϊόντα. Η έκθεση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις και τους στόχους του έργου QNeST για τον Αειφόρο Τουρισμό.   

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Διάφορα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
2.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA