Δεν αντιδρούν για να χάσουν μάθημα - Προχωρά σε κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Μαθητών

Δεν αντιδρούν για να χάσουν μάθημα - Προχωρά σε κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Μαθητών

Δεν αντιδρούν για να χάσουν μάθημα - Προχωρά σε κατάληψη το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας - Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων και Μαθητών
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 22 Νοεμβρίου 2019 | 12:27
Φωτό Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας
Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Σε καταληψη προχωρά το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, ημέρα όπου έχουν προγραμματιστεί δράσεις προκειμένου να δυναμώσει η φωνή τους διεκδικώντας τα αιτήματα τους.

Ο Σύλλογος Γονέων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου σ΄ όλη τη χώρα τα Μουσικά – Καλλιτεχνικά Σχολεία θα τελούν υπό κατάληψη. Οι μαθητές εγείρονται για την επίλυση  μιας σειράς χρόνιων και δυσεπίληπτων προβλημάτων. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας ,τα παιδιά μας,αποφάσισαν εκείνη την ημέρα να συμμετέχουν ,όχι κάνοντας μια τυπικής μορφής κατάληψη ,αλλά αναλαμβάνοντας μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών. Αποφάσισαν να βαδίσουν το δρόμο της ωριμότητας ,ζητώντας μας να τα ακολουθήσουμε.

Αποφάσισαν να αναδείξουν όλα εκείνα που ασχημαίνουν τη σχολική τους καθημερινότητα κι εμείς αδυνατούμε να αντιληφθούμε.

Αποφάσισαν να μη χαραμίσουν μια ακόμη μέρα κατάληψης ,γι’ αυτούς που κατηγοριοποιούν τα δήθεν για να σε αντιμετωπίσουν.

Αποφάσισαν να μας πείσουν ότι τα κοντέινερ δεν είναι σχολικό  κτίριο,ότι το κρύο στις σχολικές αίθουσες δεν είναι θέμα υποκειμενικότητας, ότι το θρανίο δεν είναι τραπεζαρία κι ότι τα δανεικά πιάνα δεν αποτελούν περιουσία του σχολείου.

Αποφάσισαν να μας εξηγήσουν ότι το Μουσικό Σχολείο δεν υφίσταται χωρίς Καθηγητές Μουσικής Παιδείας.

Αποφάσισαν να επιχειρηματολογήσουν ,ενάντια σ΄αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται .ότι η παιδαγωγική θεωρία δεν μετουσιώνεται σε πράξη αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες .

Αποφάσισαν να μας τονίσουν ότι ίσως κάτω από την άσφαλτο υπάρχει η παραλία,αλλά στη συγκεκριμένη άσφαλτο που διατρέχει το σχολείο τους μόνο κίνδυνος κρύβεται.

Αποφάσισαν να συνδέσουν την έννοια της ισοτιμίας κ της Δωρεάν Παιδείας , με την συγγραφή και διανομή Μουσικών εγχειριδίων από την Πολιτεία.

Αποφάσισαν να βροντοφωνάξουν ότι δεν αντιδρούν για να χάσουν μάθημα ,αλλα αντιδρούν για να αλλάξουν το σχολείο που εξοντώνει.

Αποφάσισαν να μας καλέσουν να διεκδικήσουμε μαζί τους το αδύνατο, για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο.

 

Αποφάσισαν αντί να αποδυναμώσουν την έννοια της κατάληψης από τους υμνητές του τίποτα ,να προχωρήσουν στις παρακάτω δράσεις:

Α.Τις δύο πρώτες ώρες θα κάνουν μάθημα

Β.Στις 10 π.μ θα πραγματοποιήσουν μουσική πορεία. Θα περπατήσουν αρχικά στη βοηθητική αριστερή λωρίδα της Λ.Ιωαννίνων ,μέχρι το Φόρο.Στη συνέχεια θα κινηθούν στο οδόστρωμα της Λ.Ειρήνης μέχρι τα παλιά ΚΤΕΛ.Θα κάνουν αναστροφή ,εκτελώντας την ίδια διαδρομή .

Γ. Θα κατευθυνθούν προς τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης και θα καταθέσουν Υπόμνημα με τα αιτήματα τους

Δ. Θα σταματήσουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας για να εκφράσουν τις δικαιολογημένες αγωνίες τους σχετικά με την επικινδυνότητα που έχει η προσέλευση /αποχώρηση από το σχολείο τους.

Ε.Θα καταλάβουν για ακριβώς πέντε λεπτά το οδόστρωμα μπροστά από το σχολείο τους,μοιράζοντας στους οδηγούς το υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

ΣΤ. Θα μιλήσουν στους εκπροσώπους τύπου.

Ζ. Θα υποβάλλουν το Υπόμνημα με τα Αιτήματά τους σε εκπρόσωπο της ΕΛΜΕ Πρέβεζας.

Η Θα επιστρέψουν στο μάθημα τους. (Τα αιτήματα των παιδιών επισυνάπτονται)

  Ο Σύλλογος Γονεών & Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας θα συμπορευτεί με τους μαθητές και καλεί όλους τους γονείς και τους  θεσμικούς παράγοντες να συμπληρώσουν με τις δικές τους νότες το πεντάγραμμο ψυχής των παιδιών μας για ένα Σχολείο που Μορφώνει και δεν Εξοντώνει.

 

Τα αιτήματα των μαθητών:

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA