Αλλάζει η πλατεία του Πέτα στην Άρτα

Αλλάζει η πλατεία του Πέτα στην Άρτα

Αλλάζει η πλατεία του Πέτα στην Άρτα
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 21 Νοεμβρίου 2019 | 14:22
Φωτό Γ.Τ. Δήμου
Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Η μελέτη για τη συντήρηση - αποκατάσταση και βελτίωση της πλατείας του Πέτα ολοκληρώθηκε και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Χωρίς να υπάρξει αλλαγή στη χωροθέτησή της, τα έργα θα αποκαταστήσουν τόσο την εικόνα της όσο και τη λειτουργία της στο άμεσο μέλλον.

Ήδη ο νέος αγωγός ύδρευσης και  ο  αγωγός αποχέτευσης ακαθάρτων έχουν τοποθετηθεί και στο επόμενο στάδιο ο Δήμος Νικολάου Σκουφά θα προχωρήσει και στην τοποθέτηση φρεατίων και αγωγού όμβριων υδάτων ώστε να απαλλαγεί η πλατεία από τους όγκους νερού που σήμερα διέρχονται από αυτή με κάθε βροχόπτωση.

Στη συνέχεια οι εργασίες θα επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των δαπέδων, των περιφράξεων και των λοιπών πετρόκτιστων στοιχείων της πλατείας όπου παρουσιάζουν φθορές, με φυσικά υλικά (κυβόλιθους, πλάκες, λίθους).

Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, η εικόνα του κέντρου στο ιστορικό Πέτα, θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες ενέργειες.

Αναλυτικά θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

1)  Αποξήλωση των πλακών της πλατείας και τοποθέτηση νέων φυσικών κυβόλιθων από γρανίτη. Τα χρώματα θα ταιριάζουν με το υπόλοιπο περιβάλλον
2)   Εκσκαφή ορύγματος για την τοποθέτηση αγωγού όμβριων υδάτων
3)  Εκσκαφή ορυγμάτων για την τοποθέτηση φρεατίων παράλληλα με τον αγωγό όμβριων υδάτων και κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογή
4)  Αποξήλωση των κάγκελων περίφραξης της πλατείας. Στο υπάρχον τοιχίο θα γίνει επένδυση με πλάκες. Στο πάνω μέρος θα χτιστούν με πέτρες κολώνες που θα στηρίζουν την περίφραξη. Η περίφραξη θα γίνει από αυλακωτή τάβλα στερεωμένη σε πέτρινους ορθοστάτες. Ίδια τάβλα θα τοποθετηθεί για κάθισμα στο κάτω μέρος του τοιχίου περίφραξης και περιμετρικά των παρτεριών.
5)  Στην τρία μεγάλα πέτρινα παρτέρια που φιλοξενούν πλατάνια, θα γίνει αρμολόγημα των πετρών, αμμοβολή αυτών και επένδυση με πλάκες στο πάνω μέρος τους όπου σήμερα υπάρχει τσιμέντο. Στην κορυφή θα τοποθετηθεί αυλακωτή τάβλα που θα χρησιμοποιείται για κάθισμα.
6)  Στην είσοδο της πλατείας θα γίνει νέο παρτέρι χτιστό. Στο μπροστινό τμήμα θα είναι χαμηλότερο και θα φυτευτούν σε αυτό διάφορα ποώδη φυτά.
7)  Στο κτίριο του Δημαρχείου θα γίνει επένδυση με πέτρα σε δύο πλευρές (πρόσοψη και βορεινή πλευρά)
8)  Μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου θα γίνουν δύο μικρά παρτέρια πέτρινα, που θα οριοθετούν την είσοδο στο κτίριο.
9)   Πίσω από την πλατεία τα σκαλιά που υπάρχουν εκεί  θα επενδυθούν με πλάκες.
10) Στο νότιο τμήμα της πλατείας υπάρχει πέτρινος τοίχος, ο οποίος για λόγους ασφάλειας θα καθαιρεθεί και θα χτιστεί εκ νέου.
11)  Στην νότια είσοδο της πλατείας θα γίνει επένδυση υπάρχοντος τοίχου με πέτρα.
12)  Και στις δύο εισόδους της πλατείας θα τοποθετηθούν 2 κολονάκια βυθιζόμενα ημιαυτόματα – υδραυλικά που θα αποτρέπουν την είσοδο των οχημάτων στο χώρο της πλατείας.

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker