Θα δώσουν σοβαρή απάντηση οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας για τα σχολικά γεύματα;

Θα δώσουν σοβαρή απάντηση οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας για τα σχολικά γεύματα;

Θα δώσουν σοβαρή απάντηση οι Δήμαρχοι Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας για τα σχολικά γεύματα;
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 19 Νοεμβρίου 2019 | 12:55
Υπάρχει η διάθεση ενεργοποίησης έστω και αργά του προγράμματος;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Το γεγονός πως κανείς από τους Δήμους του νομού Πρέβεζας (Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας) δεν είχε διαβιβάσει αίτημα για ένταξη σχολείων στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, φέρνει στη δημοσιότητα η απάντηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα.

Να σημειωθεί πως για τη φετινή σχολική χρονιά 1227 σχολεία σε όλη τη χώρα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ο νομός Πρέβεζας πληροί τα κριτήρια ένταξης σε αυτό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο «Από την Περιφερειακή Ενότητα Πρεβέζης και ειδικότερα από τους Δήμους Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού, δεν διαβιβάστηκε στον Οργανισμό σχετικό αίτημα ένταξης στο Πρόγραμμα.

Στην παρούσα φάση, και εφόσον υπάρξουν αδιάθετα υπόλοιπα γευμάτων από τις ενταγμένες σχολικές μονάδες, αυτά θα διατεθούν σε σχολεία του ιδίου Δήμου ή της ιδίας Περιφερειακής Ενότητας τα οποία δεν είχαν αρχικά ενταχθεί στο Πρόγραμμα και έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν σε αυτό».

Ο Κώστας Μπάρκας, με επιστολή που απέστειλε προς τους Δημάρχους του Νομού, Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκο, Ζηρού Νίκο Καλαντζή και Πάργας Νίκο Ζαχαριά, προτείνει την έγκαιρη ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να εφαρμοστεί και στο Νομό Πρέβεζας το Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων, αφού διαβιβαστεί σχετικό αίτημα και «εφόσον πληρούνται ορισμένα δημογραφικά και κοινωνικά κριτήρια, όπως ο Δήμος να έχει πληθυσμό άνω των δέκα επτά χιλιάδων κατοίκων, ο Δήμος να έχει ποσοστό συμμετοχής στο «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» άνω του 5% και ποσοστό ανεργίας άνω του 7%».

Όπως σημειώνει ο κ. Μπάρκας «ο Νομός Πρέβεζας είναι ο μοναδικός Νομός της Ηπείρου, που εξαιρείται από την εφαρμογή του Προγράμματος των Σχολικών Γευμάτων» ενώ προτείνει στην επιστολή του προς τους Δημάρχους «την έγκαιρη κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας να ενταχθούν στο Πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων».          

Σε αναμονή λοιπόν την απάντησης των Δημάρχων της Πρέβεζας η οποία δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στο γεγονός της ίσως εκ των υστέρων αίτησης ένταξης στο πρόγραμμα, αλλά κυρίως στο για ποιο λόγο δεν είχαν ενεργοποιηθεί όταν έπρεπε, όπως τόσοι άλλοι Δήμοι στην Ήπειρο.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
2.8
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker