Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Κύπρο συμμετείχε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

Στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στη Κύπρο συμμετείχε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 14 Νοεμβρίου 2019 | 11:57
Για τη προώθηση του Διασυνοριακού Έργου OLIVE CULTURE
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις άφησε με την παρουσία του ο Δήμος Νικολάου Σκουφά στη Διεθνή Έκθεση «Food PANORAMA Expo & Οινογεύσεις 2019» που έλαβε χώρα στη Λευκωσία.

Εκπροσωπούμενος από τη Δήμαρχο κα. Ροζίνα Βαβέτση, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά συμμετείχε στην έκθεση, στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “OLIVE_CULTURE”.

Το περίπτερο τη Δήμου, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει ένα από τα ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής μας.

Ο σκοπός συμμετοχής στην Έκθεση, ήταν η προώθηση και προβολή στο ευρύ κοινό, των στόχων και των δράσεων του έργου, στο οποίο ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ενεργεί υπό την ιδιότητα του Επικεφαλής Εταίρου (Lead Beneficiary).

To OLIVE_CULTURE θυμίζουμε, έχει ως στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη διασυνοριακή περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας με τη δημιουργία ενός δικτύου ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας εστιάζοντας στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς της καλλιέργειας, της μεταποίησης και της εμπορίας της επιτραπέζιας ελιάς.

Μεταξύ άλλων, η κα Βαβέτση είχε την ευκαιρία συναντηθεί και   με τον δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη με τον οποίο ανέλυσαν τα προτερήματα του όλου εγχειρήματος.

 

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

·        Δημιουργία φυσικών και εικονικών κόμβων γεωργικών επιχειρήσεων.
·        Προώθηση συνεταιριστικών και κοινωνικών επιχειρηματικών δομών για την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία της επιτραπέζιας ελιάς.
·        Ενίσχυση και επέκταση της διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
·        Επέκταση των περιοχών καλλιέργειας της επιτραπέζιας ελιάς με πιστοποιημένη και ολοκληρωμένη διαχείριση τεχνικών γεωργίας ακριβείας.
·        Παραγωγή προϊόντων επιτραπέζιας ελιάς κορυφαίας ποιότητας.
·        Αύξηση των εγχώριων προϊόντων μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς και των εκμεταλλεύσεών της.
·        Αύξηση των οικονομικών αποτελεσμάτων των απασχολούμενων με την παραγωγή και την εμπορία της επιτραπέζιας ελιάς.
·        Προσέλκυση επενδύσεων και αύξηση των εξαγωγικών ευκαιριών.
·        Μείωση της ανεργίας στην περιοχή παρέμβασης.

 

Οι ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

·        Εκπαίδευση στον τομέα της αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας.
·        Ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιεργειών με τη χρήση γεωργικών πρακτικών ακρίβειας.
·        Καινοτομίας στην επεξεργασία της ελιάς.
·        Υποστήριξης στη δημιουργία «ετικέτας» προϊόντος (labeling) με πληροφορίες για τα θρεπτικά χαρακτηριστικά / θρεπτική αξία και περιβαλλοντικού αποτυπώματος παραγωγής του προϊόντος.
·        Εμπορίας – προώθησης
·        Ανάπτυξης τοπικών ετικετών (local brands)

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
1.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ