Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κλειστό γυμναστήριο του 1ου ΓΕΛ Πρέβεζας
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 24 Ιουνίου 2019 | 15:24
Η ανακοίνωση του Δήμου
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Πρέβεζας:

Με την υπ’ αριθ. Α. Π.: οικ. ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 6031/21-06-2019 (ΑΔΑ: Ω93Η465ΧΙ8-ΒΒ9) απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΕΥΔ Επιχειρησιακού Προγράμματος "ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΤΟΜΕΑΣ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ εντάσσεται οριστικά η πρόταση που αφορά το έργο με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κλειστού Γυμναστηρίου 1ου ΓΕ.Λ. Δήμου Πρέβεζας» προϋπολογισμού 1.658.693,71€.

Η πρόταση περιλαμβάνει συνοπτικά:

Την ενεργειακή αναβάθμιση, καθώς και για την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για την αποδοτική λειτουργία του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου ΓΕ.Λ. Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας.

Οι προτεινόμενες εργασίες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

1.Εφαρμογή θερμομόνωσης στα αδιαφανή δομικά στοιχεία αποφεύγοντας κατά το δυνατόν τη δημιουργία θερμογεφυρών,

2.Επιλογή και τοποθέτηση κατάλληλων κουφωμάτων, δηλαδή συνδυασμό υαλοπίνακα και πλαισίου,

3.Αντικατάσταση των υπαρχόντων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα τύπου LED,

4. Εγκατάσταση βιοκλιματικών (φωτοβολταϊκών) αρχιτεκτονικών συστημάτων παθητικής και ενεργειακής εξοικονόμησης στη νότια πλευρά του κτιρίου,

5. Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου,

6.Εγκατάσταση κατάλληλων ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων υψηλής απόδοσης, για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης, ψύξης, κλιματισμού, ζεστού νερού χρήσης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η κατανάλωση της ενέργειας,

7.Εφαρμογή διατάξεων αυτομάτου ελέγχου (BMS) της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης.

Αποτέλεσμα των ως άνω εργασιών προβλέπεται να είναι: (α) Εξοικονόμηση 793,1Kwh/τ.μ. ανά έτος, (β) 0,90 € ανά εξοικονομούμενη Kwh, (γ) Ποσοστό εξυπηρέτησης αναγκών μέσω ΑΠΕ: 48,50 kWh/m2. Τέλος τα έτη απόσβεσης της επένδυσης προβλέπεται να είναι: 14,74.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω αποτελεί η αρχική κατάταξη του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου από την κατηγορία Δ με κατανάλωση 1.009,90 kWh/m2 αναβαθμίζεται στην κατηγορία Α με ενεργειακή κατανάλωση στα 213,10kW/m2.

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ