Άμεσα μέτρα στήριξης της κτηνοτροφίας ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα, Πολιτική, 23 Οκτωβρίου 2018 | 19:43
Φωτό: EUROKINISSI ©
Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Ο υπουργός τόνισε προς τους κτηνοτρόφους τη βούληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής, με στοχευμένα μέτρα και ανέπτυξε τα αμέσως επόμενα βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση:

- Πληρωμή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στις εκμεταλλεύσεις ορεινής, μειονεκτικής και νησιωτικής ποιμενικής κτηνοτροφίας

- Δημόσια διαβούλευση της νέας υπό σύνταξη Υπουργικής Απόφασης, που προβλέπει αυστηρότερες κυρώσεις, ακόμα και κλείσιμο/αφαίρεση άδειας επιχειρήσεων σε περιπτώσεις υποτροπής σοβαρών παραβάσεων

- Ποιοτική αναβάθμιση των ελέγχων στο φρέσκο γάλα και στη μεταποίηση γάλακτος και κρέατος

- Νόμο για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας και θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα προς διαβούλευση.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Σήμερα είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση και έναν γόνιμο διάλογο με την πλειοψηφία των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων. Αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί τους και η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται. Πραγματικά ο κλάδος των κτηνοτρόφων περνά δύσκολες εποχές λόγω της μειωμένης τιμής του γάλακτος από την μια και από την άλλη λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν επιδεινώσει την κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ειδικά για την ποιμενική κτηνοτροφία. Από την πλευρά μας τους αναφέραμε τις άμεσες και τις μεσοπρόθεσμες πολιτικές που αναπτύσσει το υπουργείο. Πρώτα είναι η διανομή οικονομικής κρατικής ενίσχυσης, τα γνωστά de minimis για τους κτηνοτρόφους που θα απολαύσουν τις επόμενες ημέρες. Από κει και πέρα, τους ανακοινώσαμε ότι βγαίνει σε διαβούλευση η υπουργική απόφαση για το γάλα που αυστηροποιεί τις ποινές για τους παραβάτες, όσον αφορά τη γαλακτοβιομηχανία, αλλά και μια σειρά άλλα μέτρα τα οποία επεξεργαζόμαστε.

Είδαμε ότι υπήρχε ένα κλίμα κατανόησης και αναγνώρισης των προσπαθειών της κυβέρνησης προκειμένου να στηριχθεί ο κλάδος. Ήταν ένα πολύ θετικό πρώτο βήμα.»

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Νίκος Αντώνογλου, συνεργάτες του υπουργού, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και 8 συνεταιρισμοί με κτηνοτροφικό προσανατολισμό (Α.Σ. Καλαβρύτων, Α.Σ. Αγρινίου, Α.Σ. Αμυνταίου κ.ά.).

---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ