Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της Ηπείρου - Πρόταση για ενιαίο τουριστικό φορέα

Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια της Ηπείρου - Πρόταση για ενιαίο τουριστικό φορέα
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 18 Σεπτεμβρίου 2019 | 13:50
Συνεδρίασε το Δ.Σ του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Υπέρ της ίδρυσης Αγροτικού Τμήματος εντός εκάστου Επιμελητηρίου τάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού  Συμβουλίου Ηπείρου, κατά την 5η συνεδρίαση του Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα.

Όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση, η ίδρυση αγροτικού τμήματος θα πρέπει να γίνει υπό προϋποθέσεις.

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός του απλού αγρότη από την αγροτική επιχείρηση, οι αποζημιώσεις να συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά και να εξεταστεί ο αριθμός μελών, που θα απαιτηθεί για την ίδρυση αγροτικού τμήματος.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση στο τμήμα αυτό, θα μπορούν να εγγράφονται όλοι οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, όπως αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι κ.λπ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Ιωάννης Γκολομάζος  επισήμανε πως ήδη το Επιμελητήριο Άρτας έχει λάβει μια πρώτη απόφαση για την ίδρυση αγροτικού τμήματος, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη διασύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με την μεταποίηση και άρα στην καλύτερη προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ταυτόχρονα όπως είπε, οι αγρότες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται ενδελεχώς για δράσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και να μετέχουν σε κλαδικές εκθέσεις, έχοντας τη συνδρομή των Επιμελητηρίων.

Ο κ. Γκολομάζος συμφώνησε εξάλλου, με την πρόταση για δημιουργία ενιαίου τουριστικού φορέα, ο οποίος θα αναλάβει τον στρατηγικό σχεδιασμό του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, με τρόπο ώστε όλες οι περιφερειακές ενότητες να προβάλλονται ισότιμα και η συμμετοχή στις εκθέσεις να συναποφασίζεται. Επισήμανε μάλιστα, πως θα πρέπει να αναληφθούν και άλλες πρωτοβουλίες, που περιλαμβάνουν την συνεργασία όλων των Επιμελητηρίων για θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα.

Σε ότι αφορά το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, που απασχολεί μέλη των Επιμελητηρίων, το Διοικητικό Συμβούλιο  του ΠΕΣΗ συντάχθηκε με την πρόταση για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, προκειμένου να μην παρατηρούνται φαινόμενα καταβολής τελών σε δύο και τρεις φορείς πνευματικών δικαιωμάτων.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ