ΑΕΝ Ηπείρου - "Δεν είναι παραπαίδι της εκπαίδευσης αυτή που βγάζει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κόσμο"

ΑΕΝ Ηπείρου - "Δεν είναι παραπαίδι της εκπαίδευσης αυτή που βγάζει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κόσμο"
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, Φωτογραφίες, 25 Νοεμβρίου 2017 | 09:59
Τους πρωτοετείς σπουδαστές και σπουδάστριες υποδέχθηκε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 24/11/17 στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ Ηπείρου) στην Πρέβεζα η τελετή υποδοχής των νέων σπουδαστών και σπουδαστριών της σχολής.

Στην τελετή παραβρέθηκαν γονείς, συγγενείς και φίλοι των σπουδαστών.
 


 

Η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.
 


 

Ο διοικητής της σχολής Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καρβέλης καλωσόρισε τους νέους σπουδαστές σημειώνοντας πως «Είναι απαραίτητο κατά την διάρκεια των σπουδών σας να επιδείξετε επιμονή, φιλομάθεια, εργατικότητα, ήθος, σεβασμό και υπακοή στους καθηγητές σας, ευπρεπή εμφάνιση και πειθαρχία». Τόνισε πως τόσο η διοίκηση της σχολής, η διεύθυνση αλλά και το εκπαιδευτικό προσωπικό «θα προσπαθήσουμε να σας προσφέρουμε όλα τα εφόδια που θα σας χρειαστούν για να γίνετε άξιοι και υπεύθυνοι αξιωματικοί Εμπορικού Ναυτικού και να αποτελέσετε τους πρεσβευτές τις χώρας μας…»
 


 

Υπογράμμισε πως «βρίσκεστε σε μια από τις πιο αξιόλογες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού γι αυτό σας παροτρύνω να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό ώστε να αποκτήσετε τα επαρκή εφόδια για μια λαμπρή ναυτική σταδιοδρομία[…]».

Με έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τόνο και τρόπο, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση της Ακαδημίας, Κίκερης Παντελής καλωσόρισε και αυτός με την σειρά του τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες τονίζοντας συγκεκριμένα πως «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα τολμηρά σας όνειρα, να κυριαρχήσετε στις θάλασσες του κόσμου σαν πλοίαρχοι…».
 


 

Όπως είπε ο κ. Κίκερης, η σχολή κλείνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και απόφοιτοί της έχουν στελεχώσει ναυτιλιακές εταιρίες, ενώ άλλοι ταξιδεύουν ως πετυχημένοι και περιζήτητοι πλοίαρχοι συμπληρώνοντας πως πάρα πολλοί έχουν στελεχώσει το Λιμενικό Σώμα και άλλοι κατέχουν σπουδαίες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Στην σύντομη αλλά χαρακτηριστική ομιλία του ο κ. Κίκερης υπογράμμισε πως «Η ακαδημία μας έχει κατακτήσει δίκαια ένα καλό όνομα στην αγορά από επαγγελματίες που κάποτε ήταν στα θρανία που σήμερα βρίσκεστε εσείς» προσθέτοντας πως «Το καλό όνομα εύκολα μπορεί να καταστραφεί εάν το επίπεδο των σπουδών πέσει. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει. Θέλει δουλειά να κρατηθεί, θέλει διάβασμα, θέλει γνώσεις. Το επάγγελμα που επιλέξατε έχει πολλά να σας προσφέρει αλλά ζητάει και πολλά. Δεν συγχωρεί τα σφάλματα. Εξάλλου η ετυμηγορία της λέξης πλοίαρχος το εξηγεί, ο άρχων του πλοίου ή κατά τις νομικές έννοιες ο πρώτος μετά τον Θεό άρχων επί του πλοίου».

Να σημειωθεί εδώ πως ο υπεύθυνος σπουδών Παντελής Κίκερης, είναι απόφοιτος της ΑΕΝ Ηπείρου, με μεγάλη πείρα στα πλοία ενώ έχει «οργώσει» τις θάλασσες παγκοσμίως χτίζοντας μια σημαντική καριέρα στο Εμπορικό Ναυτικό. Εξέφρασε δε την επιθυμία η ΑΕΝ Ηπείρου να γίνει η μεγαλύτερη Ακαδημία σε αριθμό και η πρώτη από πλευράς κατάρτισης και ποιότητας εκπαίδευσης.
 


 

«Στη θέση σας και στον ίδιο χώρο στεκόμουν και εγώ πριν από πολλά χρόνια. Και σήμερα μοίρα αγαθή με έφερε σαν διευθυντή απέναντί σας. Καθηγητές μου βρίσκονται σήμερα εδώ και από το βήμα τούτο τους ευχαριστώ. Θέλω και γνωρίζω να κάνω την Ακαδημία μας την μεγαλύτερη σε αριθμό σπουδαστών αλλά και την πρώτη από πλευράς κατάρτισης και ποιότητας εκπαίδευσης» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας σε αυτήν την προσπάθεια την βοήθεια όλων, σπουδαστών, εκπαιδευτικών, διοίκησης αλλά και των τοπικών αρχών και της πρεβεζάνικης κοινωνίας.

Υπογράμμισε στην ομιλία του πως η ναυτική εκπαίδευση πρέπει να βοηθηθεί λέγοντας συγκεκριμένα πως «Δεν αποτελεί παραπαίδι της εκπαίδευσης αυτή που βγάζει τους καλύτερους επαγγελματίες στον κόσμο».

Τόνισε πως κανένα άλλο ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα δε φτιάχνει τους καλύτερους απόφοιτους στον κόσμο. «Μόνο τούτα τα ταπεινά σχολεία, η ΑΕΝ Πλοιάρχων και Μηχανικών της πατρίδας μας, που δυστυχώς παλεύουν σε θάλασσες προβλημάτων…» είπε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε πως το πλοίο σήμερα είναι ασφαλέστατο συμπληρώνοντας «Η στεριά είναι γεμάτη κινδύνους και μάλιστα θανάσιμους. Τα τροχαία και όχι μόνο είναι η μάστιγα της ηλικίας σας και όχι τα πλοία».

Τέλος ο κ. Κίκερης επεσήμανε πως η ΑΕΝ Ηπείρου είναι κόσμημα και θησαυρός για την πόλη της Πρέβεζας λέγοντας χαρακτηριστικά «Είναι μια μεγάλη φωλιά εκκόλαψης  στελεχών της μεγάλη Εμπορικής Ελληνικής Ναυτιλίας γιατί χωρίς στελέχη η Ελληνική Ναυτιλία δεν θα υπάρχει. Και χωρίς κυριαρχία στις θάλασσες ίσως να μην μπορέσει να υπάρξει και Ελλάδα. Ας κάνουμε λοιπόν όλοι το χρέος μας προς την ναυτιλία και το χρέος μας προς την πατρίδα…»

Τους νέους σπουδαστές καλωσόρισαν ο βουλευτής της Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιολδάσης, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. Κώστας Λαμπρόπουλος.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου, των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και πλήθος συγγενών και φίλων των σπουδαστών.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος βράβευσε τη σημαιοφόρο της σχολής, που πρώτευσε την περασμένη χρονιά.
 


 

Ακολούθησε μικρή δεξίωση.
 

 

Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου - Φωτογραφίες EUROKINISSI

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία, Φωτογραφίες
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
2.9
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: Πολλά Μπράβο και μια πρόταση
PHOTOS
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 17|09|19

Πρέβεζα: Πολλά Μπράβο και μια πρόταση

Πρέβεζα: Για χαρά ή για λύπη;
Τοπικά Νέα, Διάφορα, Άρθρα 17|09|19

Πρέβεζα: Για χαρά ή για λύπη;