Νοσοκομείο - Νοσοκομείο - Νοσοκομείο… Αγώνες - Αγώνες - Αγώνες… - Του Βασίλη Κοντονάσιου

Νοσοκομείο - Νοσοκομείο - Νοσοκομείο… Αγώνες - Αγώνες - Αγώνες… - Του Βασίλη Κοντονάσιου
Τοπικά Νέα, Άρθρα, Σφηνάκια, 15 Μαρτίου 2016 | 23:40

"Προτείνω το δικό μας να γίνει ψυχιατρείο"

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι, με κάθε τρόπο και συνεχώς, δίνουν αγώνες για το νοσοκομείο μας. Ο σκοπός είναι ιερός και αναγκαίος.

Ας ασχοληθούμε λίγο με το ιστορικό του θέματος.

Το 2002 υπάρχει απόφαση τουΔημοτικού Συμβουλίου για δωρεάν παραχώρηση έκτασης 50.000 τ.μ.

Το 2004 ο βουλευτής κ. Τσαντούλας έκανε επαφές σε θετικό κλίμα με τον υπουργό Υγείας κ. Κακλαμάνη για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου.

Επισυνάπτω δελτίο τύπου σχετικό.*

Μιλάμε για νοσοκομείο 165 κλινών και κόστος 120.000.000 ευρώ.

Αφού εγκρίθηκε η ανέγερση, εντάχθηκε στη ΔΥΠΕ Ηπείρου η σύνταξη και υποβολή της πρότασης στη γραμματεία Σ.Δ.Ι.Τ.

Μεγάλη η βοήθεια του κ. Τρυφωνίδη, που ήταν Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίων Έργων.

Τη διαδικασία ανέλαβε η ΔΑΠΑΝΟΜ εταιρία που ασχολείται με την ανέγερση Νοσοκομείων, που υπάγεται στο Υπουργείο Υγείας.

Τότε έγινε συγκέντρωση - σύσκεψη των βουλευτών Τσαντούλα, Τρυφωνίδη, όλων  ων εκπροσώπων Δήμου, σωματείων, συλλλόγων κ.λ.π. Γεμάτη η αίθουσα και εγώ ηχολήπτης.

Ο κ. Τρυφωνίδης μας είπε ότι το κράτος δεν έχει λεφτά, θα γίνει με συνεργασία ιδιώτη, ο οποίος θα έπαιρνε τα λεφτά του από τη σίτιση, την καθαριότητα, το κυλικείο, τη συντήρηση εξοπλισμού, συντήρηση κτιρίου κ.λ.π.

Δεν θα είχε όμως ουδεμία σχέση με την περίθαλψη, τους γιατρούς, τους νοσοκόμους κλπ.

Τότε έγινε μια συζήτηση στο Μύτικα τριών (3) ωρών, με το ρολόι. Το τι ακούσαμε δεν περιγράφεται.

Δεν άντεξα άλλο και από μικροφώνου ρωτάω τους φορείς: "Συμφωνείται να το κάμει ιδιώτης, αλλά οι νοσηλευτικές  υπηρεσίες θα λειτουργούν όπως αυτό που έχουμε τώρα;" Μου απαντάνε: "Συμφωνούμε".

Στο ίδιο ερώτημα οι βουλευτές μου απαντάνε: "Μα αυτό λέμε". Και λέω: "Τότε τι συζητάμε τόσες ώρες"; Kαι ο κόσμος αναφωνεί "Πες το ντε".

Τελικά εστάλη από το δήμο στο υπουργείο η αποδοχή, με μερικούς όρους, το δε υπουργείο συμφώνησε και ζήτησε με έγγραφο την παραχώρηση του οικοπέδου, για να αρχίσουν οι διαδικασίες κλπ.

Τότε ο δήμαρχος έστειλε νέο έγγραφο με νέους όρους. Ένας από αυτούς ήταν το Κυλικείο να είναι δημόσιο. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο είπε: Mα αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα. Ο δε δήμαρχος (Αγάς) απάντησε με το ανάλογο ύφος: Δεν μας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, εμείς τι κάνουμε.

Έτσι έληξε το θέμα. Από τους συμβούλους που πριν τις εκλογές μας παρίσταναν τους ζωηρούς δεν μίλησε κανείς.

Φυσικά στο υπουργείο κατάλαβαν, ότι, οι Πρεβεζάνοι δεν το θέλουν το Νοσοκομείο.

Εκείνη την εποχή ο Λευκαδίτης βουλευτής, έλεγε στους παραπονούμενους λευκαδίτες: Κάνετε υπομονή, σας έχω μεγάλη έκπληξη. Και έγινε το Νοσοκομείο στη Λευκάδα, τελείωσε η οικοδομή.

Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας με τα χεράκια μας.

Τώρα γιατί φωνάζουμε; ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΜΑΣΤΕ!

Εδώ έγινε ένα μεγάλο αισχρό έγκλημα κατά της πόλης μας. Αρνηθήκαμε, με τρόπο, Νοσοκομείο 165 κρεβατιών.

Αν όχι στον Εισαγγελέα πρέπει να λογοδοτήσουν στο λαό. Να δημοσιεύσουν τα σχετικά έγγραφα και τα πρακτικά, για να μάθει και ο "κυρίαρχος λαός"  την αλήθεια.

Φαντάζομαι ότι, θα το κάνει ο σημερινός Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν νομίζω ότι βγήκαν μόνο για την καρέκλα, τις δεξιώσεις,τους γάμους, τις κηδείες. Νομίζω ότι θα τολμήσουν.

Εγώ πάντως νομίζω ότι αυτά που γράφω είναι σαχλαμάρες και θα χαρώ να το αποδείξουν οι δημοτικοί άρχοντες και να ζητήσω από τώρα συγνώμη και να ανακαλέσω.

Έχω όμως μια απορία: όλοι όσοι φωνάζουν τώρα (και καλά κάνουν) που ήταν τότε και κυρίως όλο το δημοτικό συμβούλιο;

Από τότε σχεδόν, έγινε γνωστό ότι θα γίνει τεράστιο νοσοκομείο με 165 κρεβάτια, το οποίο θα απέχει από μας 20 λεπτά. Το δικό μας θα γίνει κέντρο διερχομένων, πρώτων βοηθειών, θα έχει ασπιρίνες, παυσίπονες ενέσεις, γάζες και κατί τέτοια και θα μας παρπαπέμπτει στη Λευκάδα. Προτείνω το δικό μας να γίνει ψυχιατρείο. Πιστεύω ότι έχει ασθενείς αρκετούς και πρώτος θα είμαι εγώ, που είμαι και γουρλής, όπως λένε.

* ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενέργειες για την ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Σε συνέχεια των ενημερώσεων επί των ενεργειών προκειμένου να επιτευχθεί η ανέγερση νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα, κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:

Όπως ανακοινώθηκε από το βουλευτή στην Ημερίδα που διοργάνωσε το Ίδρυμα Κων. Καραμανλής στις 11-2-2006 μετά από διεξοδικές συζητήσεις του κ. Τσαντούλα με τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Κακλαμάνη,  Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη, Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φώλια και γραμματέα ΣΔΙΤ (Συνεργασίας Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα) θεωρήθηκε - έλλειψη χρηματοδοτικών διατάξεων από το Κ.Π.Σ. - περισσότερο κατάλληλη για υλοποίηση η πρόταση ανέγερση του νέου Νοσοκομείου με σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο.

Καταλληλότερη εκπρόσωπος του Δημοσίου θεωρήθηκε η ΔΥΠΕ Ηπείρου η οποία και ανέλαβε τη σύνταξη και υποβολή  της σχετικής πρόταση προς τη Γραμματεία Σ.Δ.Ι.Τ.

Η διαδικασία έχει ήδη αρχίσει και εντός των προσεχών μηνών θα υπάρξει ενημέρωση για την εξέλιξή της.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που επιλεγεί αυτή η λύση, θα διασφαλισεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών του νέου Νοσοκομείου χωρίς να θίγεται το υπάρχον καθεστώς λειτουργία του.

Πρέβεζα 12/2/2006
Το γραφείο Τύπου

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:
Tags:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Άρθρα, Σφηνάκια
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
4.8
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ