Είναι έτοιμη η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας να συγκρουστεί με μικροσυμφέροντα;

Είναι έτοιμη η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας να συγκρουστεί με μικροσυμφέροντα;
Τοπικά Νέα, Άρθρα, Σφηνάκια, 01 Μαρτίου 2016 | 11:53

Θα αναλάβει το όποιο πολιτικό κόστος;

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Γνωστά λίγο πολύ σε όλους είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Πρέβεζας αναφορικά με το κυκλοφοριακό και γενικότερα την ανθρώπινη εικόνα της που καθημερινά, βανδαλίζεται από τον ωχαδερφισμό και την αδιαφορία.

Η ημερίδα – διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε εχθές, στα πλαίσια του σχεδίου μιας βιώσιμη αστικής κινητικότητας ανέδειξε για μια ακόμη φορά τα μύρια προβλήματα που ταλανίζουν τόσο την πόλη εντός του ιστού της όσο και περιοχές πολύ κοντά σε αυτόν.

Ερωτήματα, προτάσεις, τοποθετήσεις. Ακούστηκαν διάφορα. Ποια απ όλ αυτά όμως μπορούν να υλοποιηθούν;

Και το βασικότερο, για ποιο λόγο δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια εδώ και χρόνια από τις δημοτικές αρχές που έχουν περάσει μιας και όπως λέχθηκε στην ημερίδα, υπάρχουν σχεδιασμοί, προτάσεις και μελέτες οι οποίες ποτέ δεν ωρίμασαν και ποτέ δεν υλοποιήθηκαν.

Κάποιες από αυτές θα ληφθούν υπ όψη, όπως αναφέρθηκε, προκειμένου να εκπονηθεί το σχέδιο, πλην όμως πολλοί από τους συμμετέχοντες στην διαβούλευση εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για το εάν και κατά πόσο η δημοτική αρχή θα σταθεί απέναντι σε μικροσυμφέροντα, που είναι ένα από τα εμπόδια της πραγματοποίησης ενός σχεδίου φιλικού προς τον πολίτη.

Το ενδιαφέρον τόσο φορέων όσο και πολιτών που ονειρεύονται να δουν αυτήν την πόλη να γίνεται πιο ανθρώπινη, μεγάλο. Κάτι που έρχεται βέβαια από τα παλιά χρόνια. Τι απ όλα αυτά όμως μπορεί να γίνει;

Ή ακόμα καλύτερα, τι απ όλα αυτά η δημοτική αρχή είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος θα έχει η οποιαδήποτε δυναμική απόφαση που θα την φέρει απέναντι σε μειοψηφία ή ακόμα και σε πλειοψηφία, διατεθειμένη να συγκρουστεί με μικροσυμφέροντα;

Μήπως αυτό το κόστος αποτελεί τον φόβο της κάθε δημοτικής αρχής και τόσο οι απερχόμενες όσο και η τωρινή κρατούν άμυνα και προσπαθούν με μπαλώματα να δείξουν το όποιο έργο τους;

Μπορεί να διανύουμε τις πιο δύσκολες εποχές της μεταπολίτευσης πλην όμως αφού βρέθηκαν τα χρήματα για το ΣΒΑΚ, 13χιλ ευρώ για την σύμβαση και 100χιλ ευρώ για την μελέτη πρέπει να αναζητηθεί και να βρεθεί και η πολιτική βούληση υλοποίησης.

Και αν υπάρχει αυτή, τότε σίγουρα θα χρειαστεί κάποιον να το πει. Ξεκάθαρα και όχι με μισόλογα και υπεκφυγές.

Γιατί το πιο εύκολο είναι να γεμίζουν τα συρτάρια με μελέτες… και οι τσέπες με χρήματα!!!

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:
Tags:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Άρθρα, Σφηνάκια
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ