Βόμβα η παραίτηση Συγκούνα από πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας και Δημοτικός Σύμβουλος - Η αιχμηρή επιστολή

Βόμβα η παραίτηση Συγκούνα από πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Πρέβεζας και Δημοτικός Σύμβουλος - Η αιχμηρή επιστολή
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 14 Φεβρουαρίου 2019 | 15:39
Τι αναφέρει για το λιμάνι και τον πόλεμο που δέχθηκε, κάνει λόγο για λαϊκά δικαστήρια, για εμετικά αιμοδιψείς επιθέσεις αλλά και απειλές
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Σαν βόμβα έσκασε πριν από λίγη ώρα η επιστολή παραίτησης του Ευάγγελου Συγκούνα, τόσο από την θέση του ως Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου όσο και από δημοτικός σύμβουλος.

Η επιστολή στάλθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Πρέβεζας, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ κοινοποιήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Πρέβεζας καθώς και στους Δημοτικούς Συμβούλους.

Στον Δήμο Πρέβεζας από την στιγμή που έγινε γνωστή η πρόθεση του κ. Συγκούνα επικρατεί ένας «πανικός» ενώ απορία προκαλεί η απόφαση του, λίγες μέρες μάλιστα πριν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα με το λιμάνι την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Ο κ. Συγκούνας κάνει λόγο για «πόλεμο» τον οποίο δέχθηκε όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για λαϊκά δικαστήρια που στήνονται με κάθε ευκαιρία και θίγονται πρόσωπα και υπολήψεις, σπιλώνοντας συνειδήσεις, για εμετικά αιμοδιψείς επιθέσεις αλλά και απειλές.

Συγκεκριμένα, χαρακτηρίζει «εμετικά αιμοδιψείς επιθέσεις» της πρώην προέδρου του Δ.Λ.Τ. κ. Καζάκου, ενώ κάνει λόγο και για απειλές του κ. Σαρδελή «που μου κούνησε το δάχτυλο μέσα στο στο Δ.Σ.» στον οποίο όπως αναφέρει δεν υπέκυψε για να αλλάξει τις αποφάσεις του Δ.Σ. «όπως εκείνος ζητούσε με την απειλή του «θα τα πούμε εμείς στις εκλογές»!...»

Επιπλέον κάνει λόγο και για «εξευτελιστικά προεκλογικά show μέσα στο δημοτικό συμβούλιο»  που όπως αναφέρει «προετοιμάζονται προς τέρψη του φιλοθεάμονος αιμοδιψούς κοινού» στα οποία όπως υπογραμμίζει δεν θα συμμετέχει.

Στον επίλογο της επιστολής του ο κ. Συγκούνας αναφέρει πως «επειδή ένας κακός ανάμεσα σε τόσους καλούς δεν μπορεί να έχει θέση, αποχωρώντας από την θέση του δημοτικού συμβούλου δίνω την ευκαιρία να «καθαρίσει» ο τόπος από την κόπρο του Αυγεία, και να συνεχίσουν, όλοι οι καλοί χωράνε, να πάνε την πόλη εκεί που ονειρεύονται».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Ευάγγελου Συγκούνα:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Να σας ευχαριστήσω καταρχήν για το ενδιαφέρον σας για το εν λόγω θέμα (μάλλον θέματα του Λιμενικού Ταμείου..), μιας και αποτελώ το τιμώμενο πρόσωπο, όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά εδώ και 2 χρόνια περίπου.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν υπάρχει μια απαξίωση γύρω όχι μόνο από την τακτική (που είναι απόλυτα θεμιτό) που ακολουθεί η λιμενική αρχή αλλά κυρίως γύρω από τις αποφάσεις με σαφείς αιχμές γύρω από την νομιμότητα και την σκοπιμότητα αυτών. Πρωτοφανές, απαξιωτικό και προσβλητικό για κάθε εκπρόσωπο δημοτικής αρχής, και για κάθε άνθρωπο εν γένει από όπου και αν προέρχεται. Επί ενάμιση χρόνο στήνονται λαϊκά δικαστήρια με κάθε ευκαιρία, θίγονται πρόσωπα και υπολήψεις, σπιλώνονται συνειδήσεις σε μια πρωτοφανή επίθεση για τα τοπικά αυτοδιοικητικά δρώμενα με έναν και μοναδικό σκοπό: την εξόντωση του κακού που ακούει στο όνομα Συγκούνας!.. Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος, έχω αρχίσει να απορώ και εγώ, δεν έκανε τίποτα καλό στον ενάμιση αυτό χρόνο;;;Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος τόσο κακός είναι τελικά;;; Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος τόσο διεφθαρμένος είναι τελικά;; Αλήθεια αυτός ο άνθρωπος τόσο επικίνδυνος είναι τελικά που ζητείται επιτακτικά η κεφαλή του επί πίνακι;;;

Αποτύχαμε λοιπόν εξ όσων διαφαίνονται κύριοι. Απέτυχε ο κακός ο Συγκούνας γιατί δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα γίνει ποτέ πολιτικός!! Απέτυχε γιατί προσπάθησε να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, δεν χάιδεψε ποτέ αυτιά, προσπάθησε να είναι δίκαιος, προσπάθησε να δει ρεαλιστικά και ισόνομα όλα τα θέματα, απέτυχε γιατί προσπάθησε όσο και όπου μπορούσε να βοηθήσει, απέτυχε γιατί δεν ήταν λαϊκιστής, απέτυχε γιατί δεν είπε ποτέ αυτό που ήθελε ο καθένας να ακούσει!! Απέτυχε γιατί προτίμησε τα έργα από τα λόγια, απέτυχε γιατί δεν μίλησε ποτέ δημόσια , απέτυχε γιατί ποτέ δεν κατήγγειλε, απέτυχε γιατί πίστευε εν τέλει πως σε όλο αυτό υπάρχει ηθική και αξιοπρέπεια!!! Απέτυχε λοιπόν γιατί δεν ήταν πολιτικός μιας και στον τόπο μας ή πολιτική είναι μια πολύ απλή υπόθεση αρκεί να τηρείται ένα βασικό αξίωμα: να λες στον συνομιλητή σου αυτό που θέλει να ακούσει και εκείνος να το ακούει ξέροντας πως είναι ψέμα…!!

14 εκ των συναδέλφων μου λοιπόν τους οποίους όλους τίμησα όλα αυτά τα χρόνια, όλους βοήθησα όποτε και όπου μου ζητήθηκε, όλους τους σεβάστηκα ως άνθρωπος αλλά και ως συνάδελφος, με το πρόσχημα της δήθεν ενημέρωσης και το ακόμη γελοιότερο του αντιλόγου σε όλες τις εμετικά αιμοδιψείς όλο αυτό το διάστημα επιθέσεις της κας Καζάκου, η οποία είχε προφανώς τους λόγους της, κατάφεραν μιας και βρισκόμαστε και σε προεκλογική περίοδο να αποκαλύψουν γιατί γίνεται όλο αυτό!!Και γιατί τώρα!!. Εγώ φυσικά τους ευχαριστώ όλους για αυτή την ευκαιρία που μου δίνουν να δω πόσο κακός υπήρξα  και να κάνω τελικά την αυτοκριτική μου…

Κάνοντας λοιπόν κάποιες σκέψεις και ανατρέχοντας στα γεγονότα υπήρξα όντως κακός…Υπήρξα κακός γιατί θέλησα να εργαστώ για το καλό της πόλης και μόνον.! Υπήρξα κακός γιατί δεν προσπάθησα ποτέ να επωφεληθώ προσωπικά ούτε στο παραμικρό και όποιος θέλει ας με διαψεύσει! Υπήρξα κακός γιατί θέλησα να δώσω λύσεις σε όλες τις καυτές πατάτες που δεν είχε χρόνο να λύσει η προηγούμενη διοίκηση αφού επι τρεισήμισι χρόνια ασχολούνταν με την αρχειοθέτηση. Υπήρξα κακός γιατί δεν υπέκυψα στον κ. Σαρδελή που μου κούνησε το δάχτυλο μέσα στο Διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου ώστε να αλλάξω τις ομόφωνα ειλημμένες αποφάσεις του Δ.Σ. όπως εκείνος ζητούσε, με την απειλή του «θα τα πούμε εμείς στις εκλογές»!... Υπήρξα κακός γιατί δεν αντέδρασα στους βαρύτατους χαρακτηρισμούς της κας Καζάκου επίσης μέσα στο Διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, παρόντων όλων των μελών και του Λιμενάρχη,  που ήρθε να ζητήσει τον λόγο με ποιο δικαίωμα εμείς αποφασίζουμε διαφορετικά από εκείνη και πως γίνονται συναλλαγές κάτω από το τραπέζι!! Πρωτοφανείς καταστάσεις κοι. συνάδελφοι που ζήσαμε όλο αυτό το διάστημα με προσβολές, απειλές, ειρωνείες, απαξίωση, εξευτελισμούς, στις οποίες ποτέ δεν απαντήσαμε προσπαθώντας να συνεχίσουμε την δουλειά για την οποία μας ψήφισε ο Πρεβεζάνικος λαός.

Υπήρξα κακός γιατί σε 3 επιστολές της κας Καζάκου, εν είδη τηλεοπτικού show, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απάντησα με αντίστοιχες επιστολές χωρίς να θεωρώ πως ενδιέφεραν κανέναν αυτά τα show παρά μόνο την ερωτούντα! Από την άλλη εάν πράγματι ενδιέφερε και άλλους, οι αρχηγοί όλων των παρατάξεων ας απαντήσουν πόσες φορές τους κάλεσα προσωπικά να επισκεφθούν το Λιμενικό ταμείο όλους ανεξαιρέτως για ενημέρωση, (ο κ. Κωστούλας έστειλε μια επιστολή με ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν) συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και βέβαια για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή στοιχείο. Και σε δεύτερο χρόνο ας μας απαντήσουν πόσοι εκ των συναδέλφων επισκέφθηκαν το Λιμενικό ταμείο.

Στο σημείο αυτό θα συμφωνήσω με την κ. Καζάκου πως η αξιοπρέπεια ούτε πουλιέται αλλά ούτε αγοράζεται με όλο το χρυσάφι του κόσμου. Σε εξευτελιστικά προεκλογικά Show τα οποία και προετοιμάζονται προς τέρψη του φιλοθεάμονος αιμοδιψούς κοινού,  δεν θα κάνω την χάρη κανενός να συμμετάσχω. Δεν μου το επιτρέπει η αξιοπρέπεια ή πορεία και η συνείδησή μου. Εξάλλου όπως προείπαμε …δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ, και για τον λόγο αυτό δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ ξανά με τα κοινά !!

Επειδή λοιπόν κ. συνάδελφοι για όλους τους παραπάνω λόγους απέτυχα οικτρά, και επειδή ένας κακός ανάμεσα σε τόσους καλούς δεν μπορεί να έχει θέση, αποχωρώντας από την θέση του δημοτικού συμβούλου δίνω την ευκαιρία να «καθαρίσει» ο τόπος από την κόπρο του Αυγεία, και να συνεχίσουν, όλοι οι καλοί χωράνε, να πάνε την πόλη εκεί που ονειρεύονται..

Να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δήμαρχο Πρέβεζας για την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου όπως και όλους τους συνεργάτες μου για την άψογη συνεργασία και την εκτίμηση, και να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από όλους όσους απογοήτευσα μιας και τελικά αποδείχθηκα τόσο κακός και λίγος.

Χρόνια πολλά σε όλους για την σημερινή ημέρα!

Μετά τιμής
Ευάγγελος Γ. Συγκούνας

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 14|06|19

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη