Σχεδιάζεται να δοθεί Σήμα Ελληνικού Προϊόντος στους κλάδους των παιχνιδιών, των πλεκτών και της αργυροχρυσοχοΐας

Σχεδιάζεται να δοθεί Σήμα Ελληνικού Προϊόντος στους κλάδους των παιχνιδιών, των πλεκτών και της αργυροχρυσοχοΐας
Ελλάδα, Οικονομία, 01 Φεβρουαρίου 2019 | 09:58
Φωτό ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεδρίαση διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Το Σήμα Ελληνικού Προϊόντος, η διευκόλυνση πρόσβασης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις δημόσιες συμβάσεις, η σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας και τα κόκκινα δάνεια αποτέλεσαν θέμα του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρουσία  του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρη Αυλωνίτη.

Ο πρόεδρος Παύλος Ραβάνης, ζήτησε την εντατικοποίηση των κοινών ενεργειών στα θέματα: «Σήμα Ελληνικού Προϊόντος», «Δημόσιες Συμβάσεις και Μικρές Επιχειρήσεις», «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ΜμΕ» και «Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας - κόκκινα δάνεια».

Ο γενικός γραμματέας επισήμανε ότι τα παραπάνω θέματα, ανήκουν στο πλαίσιο της αναπτυξιακής στρατηγικής του υπουργείου και προωθείται η συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς, όπως το επιμελητήριο, που μπορεί να αποτελέσει σημείο επαφής. 

Συγκεκριμένα, για τη συμμετοχή των μικρών επιχειρήσεων στους δημόσιους διαγωνισμούς, τόνισε ότι «το μικρό μέγεθος μιας επιχείρησης, δεν είναι κατ' ανάγκη ανασταλτικός παράγοντας», απεναντίας, οι δημόσιες συμβάσεις, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αναπτυξιακό εργαλείο για τις ΜμΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, η γενική γραμματεία επεξεργάζεται ένα νέο δομημένο προτυποποιημένο σχέδιο της διαδικασίας διαβούλευσης των διαγωνισμών, με δημιουργία συμφωνίας - πλαίσιο, ώστε να έχουν δυνατότητα συμμετοχής και οι μικρές επιχειρήσεις.       

Για την προώθηση του ελληνικού σήματος των προϊόντων, επισήμανε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Σήματος θα συζητηθεί η πρόταση του ΒΕΑ για τους κλάδους των παιχνιδιών, των πλεκτών και της αργυροχρυσοχοΐας, παρά τις κάποιες αντιδράσεις που μάλλον προέρχονται από εισαγωγικές επιχειρήσεις. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει η ανάγκη για ενιαία στρατηγική προώθησης του ελληνικού σήματος και για αυξημένη αξιοπιστία των φορέων απόδοσής του, καθώς και καθιέρωση ελκυστικής διαδικασίας και όχι αποτρεπτικής για τις επιχειρήσεις.  

Για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο, που θα μπει στη διαβούλευση, με στόχο η δράση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης να γίνει κτήμα των επιχειρηματιών κάθε μεγέθους επιχειρήσεων, να ενταχθούν στο δίκτυο της ΕΚΕ και να προετοιμαστούν για την επερχόμενη υποχρεωτικότητα, μέσω των Οδηγιών της ΕΕ.

Τέλος, για το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας, δήλωσε, ότι είναι ήδη στους στόχους της κυβέρνησης και δρομολογείται μια κατ' αρχήν πιλοτική εφαρμογή  μέσω των Κέντρων Υποστήριξης Επιχειρήσεων (Κ.ΥΠ. ΕΠΙΧ.) στα επιμελητήρια, με την ανάλογη υποδομή και οργάνωση, στα οποία θα συγκεντρώνονται οι πληροφορίες και θα δίνεται η υποστήριξη σε επιχειρήσεις με «κόκκινα» δάνεια, ή ανάγκη αναδιοργάνωσης και έγκαιρης προειδοποίησης, για την αποφυγή των δυσμενών συνεπειών  της πτώχευσης, καθώς και υποστήριξης στην εξωδικαστική διαμεσολάβηση.

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA