Πρέβεζα όπως... "Μπανανία" - Το όργιο της αφίσας συνεχίζεται και ο Δήμος "βαράει τα νταούλια" - Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά ο "Πολιτιστικός"

Πρέβεζα όπως... "Μπανανία" - Το όργιο της αφίσας συνεχίζεται και ο Δήμος "βαράει τα νταούλια" - Την παρέμβαση Εισαγγελέα ζητά ο "Πολιτιστικός"
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 09 Αυγούστου 2018 | 21:05
Ο τομέας της καθαριότητας δεν φαίνεται να συγκινείται από το όργιο που εκτυλίσσεται καθημερινά
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν έχει υπάρξει και απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να υπάρξει, εάν δεν ληφθούν αποφάσεις και δεν παρθούν μέτρα από ψηλά.

Ο λόγος για τον «πόλεμο» της αφίσας που καθημερινά εξελίσσεται εμπρός στα μάτια όλων μας.

Αφίσες μικρές και μεγάλες, μπάνερ και λάβαρα, πανό και πολλά άλλα είδη υπαίθριας διαφήμισης που γνωστό σε όλους παραβαίνει συγκεκριμένες διατάξεις και νόμους.

Και που δεν θα δεις στην Πρέβεζα αφίσες. Σε κολόνες φωτισμού, σε πλατείες, σε κεντρικούς δρόμους και διασταυρώσεις σε κολόνες φωτεινών σηματοδοτών.

Παρά τα πρόστιμα που σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας άρχισαν να πέφτουν στους υπεύθυνους των παραστάσεων / εκδηλώσεων, φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Καθημερινά φυτρώνουν και νέες αφίσες. Φυσικό, μιας και δεν υπάρχει πρόληψη ενώ οι κυρώσεις υποβάλλονται εκ των υστέρων.

Το φοβερό όμως που συμβαίνει είναι το γεγονός πως συνεργεία του Δήμου, εάν υπάρχουν, φαίνεται πως δεν τολμούν να καθαρίσουν τον χώρο. Κάτι που παλαιοτέρα βέβαια είχε συμβεί, με αντιδήμαρχο να αναλαμβάνει δράση και να ξηλώνει ο ίδιος τις αφίσες.

Και αυτό πάλι κράτησε μια – δυο μέρες.

Ωστόσο φέτος τα πράγματα έχουν ξεφύγει εντελώς.

Ο τομέας της καθαριότητας δεν φαίνεται να συγκινείται από το όργιο που εκτυλίσσεται.

Ίσως διότι από κάθε εκδήλωση και κάθε ενοικίαση συγκεκριμένου χώρου ο Δήμος  εισπράττει και κάποια χρήματα και δεν θα ήθελε να στεναχωρήσει τους «πελάτες» του.

Από την άλλη δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σωστά σημεία όπου με άδεια θα μπορούν να αναρτώνται αφίσες και ανακοινώσεις εκδηλώσεων.

Την ίδια ώρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» επανέρχεται για δεύτερη φορά στο θέμα της αφισορύπανσης και της «παρατεταμένης υποβάθμισης του Δημόσιου χώρου της πόλης μας» καλώντας τους "υπεύθυνους για τον έλεγχο εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας και των αποφάσεων" Αστυνομία, Λιμενικό, Δημοτική Αστυνομία, "για την άμεση, συνεχή και στο ακέραιο επιβολή των σχετικών ποινών στους παραβάτες, όπως το καθήκον τους επιτάσσει" όπως συγκεκριμένα υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση "ΚΑΤΑΓΓΈΛΕΙ δημόσια την ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ τοποθέτηση αφισών, πανό, αεροπανό, μπάνερς κ.λ.π. σε φανοστάτες, σήματα της τροχαίας, κυκλικούς κόμβους κυκλοφορίας, κουτιά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, τηλεφωνικούς θαλάμους, κάδους απορριμμάτων, γύρω και πάνω σε μνημεία, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια κ.λ.π. παρά την ισχύουσα νομοθεσία  και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου".

Ο Σύλλογος καλεί επίσης "την Δημοτική Αρχή να αυξήσει το βαθμό συνεργασίας της υπηρεσίας του Δήμου που εκδίδει τις σχετικές άδειες, με την Δημοτική Αστυνομία που ελέγχει  το δημόσιο χώρο, για να ανακαλούνται άμεσα οι άδειες όσων αυθαιρετούν και δεν εφαρμόζουν του νόμους".

Ζητά επίσης "συνεργεία καθαριότητας του Δήμου να αποσύρουν σε καθημερινή  βάση ότι παράνομα τοποθετείται στο δημόσιο χώρο" ενώ, όπως τονίζει "Ανυπόφορα αυτονόητη είναι και η πρόταση για την τοποθέτηση καλαίσθητων προθηκών, από το Δήμο, σε όλη την πόλη  που με ευθύνη των υπηρεσιών θα τοποθετείται κάθε διαφημιστική αφίσα. Οι διαφημιζόμενοι να καταβάλλουν κι ένα λογικό ποσό στο Δήμο, με το οποίο θα κατασκευαστούν και θα συντηρούνται οι προθήκες".

Τέλος ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα» ΖΗΤΑ την παρέμβαση του Εισαγγελέα "εάν συνεχιστεί αυτή η  περιφρόνηση στην έννομη τάξη, για να γίνουν γνωστά στον φορολογούμενο πολίτη τα ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΥΣΙΑΣ  υπηρεσιών και θεσμών από την έννομη λειτουργία της κοινωνίας".

"Πρέπει, ΟΛΟΙ να καταλάβουμε ότι η ποιότητα της ζωής σε όλες τις μορφές της δεν είναι αμελητέο μέγεθος" καταλήγει στην ανακοίνωση – καταγγελία ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
3.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.