Πρέβεζα: Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ανοιχτής Συνέλευσης, "κατεδαφίζει" μέρος του Κολυμβητήριου!!!

Πρέβεζα: Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ανοιχτής Συνέλευσης, "κατεδαφίζει" μέρος του Κολυμβητήριου!!!
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 05 Οκτωβρίου 2018 | 22:05
Περιπέτειες για τον Δήμο μετά τις αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας - Έπειτα από 40 χρόνια βρέθηκαν παραβάσεις - Τι λέει ο Δήμος - Επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Μια άνευ προηγουμένου ιστορία φαίνεται να ανοίγει στην Πρέβεζα έπειτα από καταγγελία που έφτασε στην Κτηματική Υπηρεσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρέβεζα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα και η Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών προχώρησαν σε καταγγελίες που είχαν να κάνουν με τοποθέτηση πετρών σε πρόβολο στην Κυανή Ακτή και άλλων αυθαίρετων έργων.

Οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, έγιναν τον Ιούνιο και τον Δεκέμβριο του 2017!

Η αρμόδια υπηρεσία έκανε τον απαραίτητο έλεγχο και προχώρησε και ακόμα παραπέρα σε όλο τον αιγιαλό, ενώ συντάχθηκαν και τοπογραφικά διαγράμματα της περιοχής.

Οι έλεγχοι αφορούν στο Κολυμβητήριο, στο Γήπεδο Beach Volley και σε πρόβολο πίσω από το κολυμβητήριο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, πρόκειται για παράνομη κατάληψη και οι κατασκευές κηρύχθηκαν κατεδαφιστέες, ενώ κάθε χρόνο θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Κατεδαφιστέα

Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα, στις 30 Ιουλίου από την Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας συντάχθηκαν «πρωτόκολλα κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης κτισμάτων, κατασκευών και έργων» σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι «Ο Δήμος Πρέβεζας με σκοπό την απόκτηση δικαιωμάτων νομής, κατοχής και κυριότητας σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, εντός του καθορισμένου Αιγιαλού στην περιοχή Κυανή Ακτή, προήλθε παράνομα και άνευ νόμιμης άδειας στην κατάληψη τμημάτων του προαναφερόμενου Δημόσιου Κτήματος».

Επίσης συντάχθηκε και πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος Πρέβεζας αποβάλλεται από το συγκεκριμένο χώρο εμβαδού 6.111,60 τ.μ. «που καταλήφθηκε παράνομα και απαγορεύεται στο μέλλον κάθε πράξη σ αυτό, η οποία μπορεί να δημιουργήσει δικαιώματα κατοχής».

Τέλος, καθορίστηκε και αποζημίωση αυθαίρετης χρήσης για την έκταση 1.037,21 τ.μ. στο Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Δήμο Πρέβεζας και για τα 1.121,41 τ.μ. στο Γήπεδο Beach Volley, προς το Δήμο Πρέβεζας και τον Σύλλογο «Ερμής», ως υπεύθυνοι εκμεταλλευτές που έκαναν αυθαίρετη χρήση συγκεκριμένων κτημάτων του δημοσίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό μαζί με τον Δήμο καλείται να πληρώσει πρόστιμο και ο  αθλητικός σύλλογος στον οποίο είχε παραχωρηθεί ο χώρος για το βόλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις μάλιστα της υπηρεσίας του Δημοσίου, οι οποίες δεν παρελήφθησαν από τον Δήμο, ο οποίος ξεκίνησε ήδη διαδικασίες προκειμένου να λυθεί το θέμα, θυροκολληθήκαν.

Από το 1978

Να σημειωθεί εδώ πως το κολυμβητήριο της Πρέβεζας, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατασκευάστηκε από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 1978 και παραδόθηκε στον Δήμο Πρέβεζας δεκαετίες μετά, όπως και οι πρόβολοι που κατασκευάστηκαν για την προστασία από τη διάβρωση της παραλίας της Κυανής Ακτής.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Pamepreveza.gr ο Δήμος Πρέβεζας απέστειλε εχθές έγγραφο προς το Υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει πως η Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας έκρινε «- Όσον αφορά το κολυμβητήριο, αποδέχεται ότι καμία εργασία ή επέκταση δεν έγινε εδώ και 40 χρόνια και, -όσον αφορά τους προβόλους, δέχεται ότι υπήρχαν όλες οι απαιτούμενες άδειες για τα έργα που έγιναν υπό τα όμματά της το διάστημα 1996 - 1998, πλην όμως, διαπίστωσε τώρα για πρώτη φορά, ότι απαιτούνταν και μια άδεια του υπουργού των οικονομικών. Η άδεια λοιπόν αυτή δέχεται ότι υπάρχει, πλην όμως ισχυρίζεται ότι δεν φέρει υπογραφή του υπουργού. Και το διαπίστωσε τώρα».

Στην ίδια επιστολή ο Δήμος Πρέβεζας υπογραμμίζει πως «δεν αξίωσε ποτέ κανένα δικαίωμα νομής και κατοχής» προσθέτοντας πως «ΠΔΑ εκδίδεται για την αποβολή του παρανόμως κατέχοντος και όχι για την έλλειψη ενός εγγράφου, που ουσιαστικά δεν λείπει, αλλά η κτηματική υπηρεσία δεν μας ακούει».

Τέλος ο Δήμος δεν προτίθεται να ασκήσει ανακοπή διότι «δεν νομιμοποιείται» αφού δεν ισχυρίζεται ότι είναι κύριος των προβόλων.

Χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει προκύψει με την «απόφαση κατεδάφισης του κολυμβητηρίου και των προβόλων» «εντελώς παράλογη» η οποία «δύναται να επιλυθεί παρά μόνο με ανάκληση των πράξεων».

Να θυμίσουμε εδώ πως πριν από λίγες μέρες εγκρίθηκε από το υπουργείο αθλητισμού κονδύλιο 300χιλ. για το κολυμβητήριο το οποίο «έχτισε το ίδιο το κράτος πριν από 40 χρόνια» όπως τονίζεται επίσης στην επιστολή του Δήμου προς το ΥΠΟΙΚ.

Τελικά θα κατεδαφιστεί το κολυμβητήριο και οι πρόβολοι;

Ένα ερώτημα που σίγουρα έχει βάλει σε προβληματισμό όλη την κοινωνία της Πρέβεζας!!!

 

(Πρώτη δημοσίευση 05/10/2018 - 17:30)

 

 

PAMEPREVEZA NEWSROOM / Επιμέλεια Γιώργος Ευσταθίου


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 15|10|19

Πρέβεζα: 19χρονη άρπαξε πορτοφόλι