Πινελιές από την Πρέβεζα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Πινελιές από την Πρέβεζα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 06 Οκτωβρίου 2018 | 18:20
Μακάρι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν σε πολύ καλύτερη κοινωνία
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή
Ας δούμε σήμερα κάποια θέματα που σχετίζονται με την μικρή αλλά όμορφη πόλη μας…

Τέλος εποχής…


Κομμάτια από το Λούνα Παρκ πάνω στις νταλίκες…

Το Λούνα Παρκ της Πρέβεζας το έχουμε συνηθίσει να στήνεται και να ψυχαγωγεί μικρούς και μεγάλους, στο λιμάνι,  επί πολλές δεκαετίες…

Πιο παλιά είχαμε τον θερινό κινηματογράφο «Ακταίον» του Αιμίλιου Καρτεζίνη, στην παραλία και την «Τζενούλα» στο Φόρο.

Ενδιάμεσα λειτούργησε και ο κινηματογράφος «Όαση» των αδελφών Μπίτσιου, και ο θερινός κινηματογράφος δίπλα στα Ιαματικά Λουτρά. Τα τελευταία χρόνια η σταθερή διασκέδαση των μικρών είναι τα Λούνα Παρκ.

Αυτές τις μέρες λοιπόν το Λούνα Παρκ αποσυναρμολογήθηκε, φορτώθηκε σε νταλίκες και έφυγε για να περάσει το χειμώνα σε κάποιες αποθήκες.

Επομένως οι μαθητές είναι σε πλήρη δράση με σχολεία, φροντιστήρια, υποχρεώσεις, κλπ. Καλό χειμώνα σε όλους και στους μαθητές, και στους γονείς, και στο Λούνα Παρκ.

Άλλη όψη
Ποδηλατώντας σε όλο το λιμάνι είδα την τεράστια διαφορά.

Όλοι οι τσιμεντόλιθοι, κυβόλιθοι, μπλόκια, κλπ έχουν φύγει από το λιμάνι και έχουν συγκεντρωθεί σε κάποιο σημείο πίσω από το τελωνείο.

Το λιμάνι της Πρέβεζας, μετά από δεκαετίες που είχε κατακλυστεί από τα μπλόκια, πλέον έχει τεράστιους ελεύθερους χώρους.

Επομένως ένα «μπράβο» στον Πρόεδρο Κο Ευάγγελο Συγκούνα και στα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας οφείλουμε να το πούμε.


Τα μπλόκια περιμένουν την μελλοντική τους αξιοποίηση… Είναι πίσω από το Τελωνείο..


Καραβάκι – κατάστημα ψησίματος και πώλησης καλαμποκιών, στην παραλία της Πρέβεζας…

Φέτος είδαμε και κάτι ακόμη συμπαθητικό, στην παραλία μας. Με εντολή του Λιμενικού Ταμείου  όλα τα «καταστήματα» ψησίματος και πώλησης καλαμποκιών έγιναν ομοιόμορφα καραβάκια. Γραφικό και ωραίο…

Επομένως όπου πρέπει τα λέμε τα επαινετικά μας λόγια…

Απορίες – σχέδια
Χωρίς καμιά κακία, ήθελα να ρωτήσω γενικά, γιατί ΔΕΝ το ξέρω..

-Τι ενοίκιο εισπράττουμε από το Λούνα Παρκ όλα αυτά τα χρόνια; Είναι σταθερό, είναι μεταβλητό; Το πληρώνει τακτικά ή μας χρωστάει, κλπ.

-Τι ενοίκιο ή αν θέλετε κόστος παρκαρίσματος πληρώνουν αμέτρητα φορτηγά και νταλίκες που είναι μόνιμα παρκαρισμένα δίπλα στο λιμάνι. Σε άλλες πόλεις που ξέρω, το κόστος είναι 3-5 ευρώ ανά νταλίκα για κάθε μέρα..

-Τι ενοίκιο παίρνουμε από μόνιμα παρατημένα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες;

-Τι σχέδια έχουμε για την αξιοποίηση του χώρου που ελευθερώθηκε;

Θα φυτέψουμε δέντρα, θα βάλουμε παγκάκια, θα το κάνουμε πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, πάρκιν, κάτι άλλο;

-Στη γωνία ου ήταν η «Όπερα του Νερού» θα κάνουμε κάτι σχετικό με τον πολιτισμό (π.χ. θέατρο), θα κάνουμε καφετέρια, (κάτω από τη Βρυσούλα), θα το αφήσουμε στο έλεος του θεού;

Φυσικά πριν από όλα πρέπει να το καθαρίσουμε γιατί έχουν απομείνει πολλοί μικροί σκουπιδότοποι, σπασμένα σκαριά από πλεούμενα, κλπ.

Εκλογές πλησιάζουν, ας ακούσουμε προτάσεις από τους υποψήφιους…

Ο τίτλος θα είναι «Προτάσεις αξιοποίησης των χώρων του Λιμανιού της Πρέβεζας, παράλληλα με τη Μαρίνα που ήδη βρίσκεται σε φάση τελικώς διαμόρφωσης».

Το λιμάνι μας πρέπει να βελτιωθεί πολύ γιατί συμβαίνουν γνωστά και άγνωστα πράγματα.

Τα της επίσκεψης  του πρώην σεΐχη του Κουβέιτ, τις πολλές γυναίκες του χαρεμιού του, τα ειδικά μαύρα ταξί με τα φιμέ τζάμια κλπ τα ξέρετε αρκετά καλά.

Σήμερα θα μάθετε κάτι άγνωστο.

Ο Ρονάλντο στην Πρέβεζα
Θυμάστε ότι το καλοκαίρι είχαμε Μουντιάλ ποδοσφαίρου. Το πήρε η Γαλλία που νίκησε στον τελικό την Κροατία 4-2.

Ο Κριστιάνο Ρολάντο ντος Σάντος Αβέϊρο, τότε παίχτης της Εθνική Πορτογαλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, αποκλείστηκε νωρίς, έκανε μεταγραφή στην  Ιταλία, νοίκιασε ένα κότερο και έκανε κρουαζιέρα στο Ιόνιο.

Έμεινε  μερικές μέρες στο «Κόστα Ναβαρίνο» της Μεσσηνίας και ανέβαινε για Αδριατική.

Το υπερπολυτελές κότερο έμεινε από λάδια και ήρθε στην Πρέβεζα για βοήθεια στις 14 Ιουλίου. Θυμίζω ότι στις 18 Ιουλίου έγιναν τα εγκαίνια της Γοργόνας.

Κάποια στιγμή λοιπόν βλέπω ένα μοναδικό κότερο, μήκους άνω των 100 μέτρων να μπαίνει στο λιμάνι και να έρχεται να δέσει δίπλα στη Γοργόνα. Εκείνη τη στιγμή στην παραλία εμφανίζεται ένας ξένος που μιλάει με τον καπετάνιο από κινητό τηλέφωνο και του λέει να πάει να δέσει στο εμπορικό λιμάνι, πράγμα που έγινε.

Πηγαίνω με το ποδήλατο στο σημείο για να μάθω λεπτομέρειες.

Το κότερο είχε χάσει λάδια μηχανών και ήθελε λάδια. Αυτό σημαίνει πολλούς τόνους λάδια που θα έφερνε ειδικό βυτίο, το οποίο ΔΕΝ μπορούσε να διπλαρώσει το σκάφος κοντά στη Γοργόνα.

Έτσι η μεταφορά των λαδιών από το βυτίο στο σκάφος έγινε μέσα στο παλιό λιμάνι.


Το σκάφος «Ζεύς», με το Ρονάλντο στο εμπορικό Λιμάνι..

Κάποιος από το πλήρωμα, ενώ έπαιρνα φωτογραφίες, με ρώτησε αν υπάρχουν εδώ φρέσκα ψάρια.  Του υπέδειξα το γνωστό σημείο της παραλίας μας, με τις ψαρόβαρκες και τα ολόφρεσκα ψάρια και ήρθαν και πήραν όλα… Περίπου 100 κιλά.

Σας έχω φωτογραφία του σκάφους στο λιμάνι και λίγη ώρα αργότερα όταν φεύγει από την Πρέβεζα για τη Βόρεια Ιταλία.


Το «Ζεύς» γεμάτο λάδια μηχανής και φρέσκα ψάρια φεύγει από Πρέβεζα…

Επειδή ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες σημαντικές επισκέψεις στην πόλη μας, ας κάνουμε κάποια καλά σχέδια για όλο τον περιβάλλοντα χώρο του Λιμανιού…

Μια άλλη σκέψη…
Ο καθηγητής από τις Σέρρες που ζητούσε χρήματα ή χάδια για να βάλει «άριστα» σε κάποιες κόλλες φοιτητριών είναι καταδικαστέος, απαράδεκτος, τιμωρητέος και άξιος γενικής περιφρόνησης…

Αλλά υπάρχει μια λεπτή πτυχή… Αυτός πήρε το χρήμα ή τις θωπείες, έβαλε το «άριστα» και τον παραδίδουμε στη δικαιοσύνη…

Κάποιοι φοιτητές και φοιτήτριες νιώθουν έντονη αδικία για το εξής. Αυτοί διάβασαν, έγραψαν όσα ήξεραν και πήραν βαθμό 5 ή 6.

Κάποιες άλλες όμως δίνοντας «αντιπαροχή» πήραν άριστα 10 και εξασφάλισαν μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου, άρα καλύτερη σειρά σε όλους τους διορισμούς, κι αυτό έγινε με άνομο, παράνομο, απαράδεκτο τρόπο.

Αυτό θα το παραβλέψουμε;

Θα τιμωρήσουμε μόνο τον δωρολήπτη και θα  αφήσουμε ανενόχλητο τον δωροδότη;

Πρόσφατα για μια θέση σε δημόσιο νοσοκομείο διαγωνίστηκε Έλληνας (με βαθμό πτυχίου 7,5 από Ελληνικό πανεπιστήμιο) με Ελληνίδα που έφερε βαθμό πτυχίου «10» από χώρα των Βαλκανίων.

Δηλ. σε όλα τα μαθήματα, όλες τις χρονιές, έπαιρνε μόνο βαθμό «10».

Τη θέση την πήρε η κοπέλα!!! Εσείς το θεωρείτε δίκαιο ???

Κάποιοι που ξέρουν μου λένε πολλά πράγματα για το πώς «αγοράζονταν» οι βαθμοί σε κάποιες χώρες…

Επίλογος
Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, αν και πολύ θα το θέλαμε…

Ας κάνουμε προσπάθειες να επισημαίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά για να βελτιωνόμαστε…

Μακάρι τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας να ζήσουν σε πολύ καλύτερη κοινωνία…

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 14|06|19

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη