Κ. Μπάρκας για το Νομοσχέδιο για Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ήπειρο

Κ. Μπάρκας για το Νομοσχέδιο για Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ήπειρο
Τοπικά Νέα, Πολιτική, 02 Αυγούστου 2018 | 14:19
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του επί των άρθρων και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής του επί των άρθρων και στο σύνολό του από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», το βράδυ της Τετάρτης (1/8).

Μέσω του νομοσχεδίου αναδιατάσσεται ο χάρτης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με ακαδημαϊκά κριτήρια, και όχι με  πελατειακό και συντεχνιακό τρόπο , όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Παράλληλα, η επίδραση του νομοσχεδίου  στην ανάπτυξη, στην προκοπή και στην πρόοδο του τόπου μας αναμένεται να είναι καταλυτική, καθώς η προβλεπόμενη  ίδρυση των Πανεπιστημιακών Ερευνητικών Κέντρων (πέντε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και 2 στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και του  Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου, μέσω της έρευνας και της παραγωγής νέας γνώσης, θα συνεισφέρουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μετά από τεκμηριωμένα αιτήματα των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε την ενίσχυση του νέου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  με  42 νέες θέσεις καθηγητών μέσα στο 2019 και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την ενίσχυση των υποδομών φοιτητικής μέριμνας.

Ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, κατά την συζήτηση του  συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, πήρε τον λόγο και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου αποτελεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην Ήπειρο, στα θετικά στοιχεία του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΤΕΙ Ηπείρου που εντάχθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στον εξαντλητικό διάλογο που έλαβε  χώρα το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των φορέων της Ηπείρου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση για τη νέα μεταρρύθμιση στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA