Ιστορίες πολιτισμένων λαών - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Ιστορίες πολιτισμένων λαών - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 05 Ιανουαρίου 2019 | 19:03
Προτιμάτε δήμαρχο με νοοτροπία κεντρικής Ευρώπης ή κεντρικής Αφρικής όπου υπάρχει ο νόμος της ζούγκλας;
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή
Επειδή οι άνθρωποι που περνάμε όλο το χρόνο μας σε μια πόλη θυμίζουν κάπως τα μυρμήγκια μιας φωλιάς, σήμερα σας έχω μια ιστορία από άλλη πόλη… Για να δούμε τι κάνουν κάποια άλλα μυρμήγκια, λίγο μακρύτερα από εμάς.

Έλληνες γονείς
Η οικογένεια πολύ καλών φίλων - που είναι «τυπικοί» Έλληνες- έχουν παιδί που σπουδάζει στη Ζυρίχη.

Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας, με πληθυσμό περίπου 400.000 κατοίκους, έχει ποτάμι και λίμνη και είναι πρωτεύουσα σε ομώνυμου καντόνι.

Πριν λίγο καιρό οι γονείς πήγαν να επισκεφθούν το παιδί τους και σαν γνήσιοι Έλληνες του πήγαν και έναν τενεκέ με λάδι.

Μόλις «τακτοποιήθηκαν» μετέφεραν το λάδι σε γυάλινα μπουκάλια, άρα ο τενεκές ήταν άχρηστος… Κάποτε στα Ελληνικά χωριά φυτεύαμε  λουλούδια μέσα του…

Ο πατέρας, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, πήγε κι άφησε τον τενεκέ έξω από τον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ακόμη και στους κάδους σκουπιδιών υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν τα πάντα! Έτσι είχε καταγραφεί όλη η πορεία του. Από το σπίτι του, με τον τενεκέ στο χέρι, μέχρι τον κάδο.

Σε 2 μέρες ο τενεκές «γύρισε» στο σπίτι, με μια επιστολή κολλημένη πάνω του η οποία έγραφε:

«Κύριε, κακώς αφήσατε το αντικείμενο αυτό στα σκουπίδια. Είναι μέταλλο και πρέπει να το πάτε στην ανακύκλωση μετάλλων, στην οδό τάδε, αριθμός δείνα».

Ο Ελληναράς ΔΕΝ κατάλαβε ότι εκεί το κράτος είναι σοβαρό και οργανωμένο. Γι αυτό και αντέδρασε σαν γνήσιος Έλληνας. Σκέφτηκε:

-Ρε Ελβετοί, να πάτε να …γανωθείτε… Σιγά να μην ψάχνω εγώ για τον ειδικό κάδο ανακύκλωσης μετάλλων…

Πήρε τον άδειο τενεκέ και τον πέταξε μέσα στη λίμνη της Ζυρίχης, η οποία έχει πεντακάθαρα νερά…

Η τιμωρία
Σε δυο ημέρες πήρε κι άλλη επιστολή που έγραφε:

«Επειδή ηθελημένα προκαλέσατε ρύπανση στη Λίμνη μας, συνέβησαν τα εξής:

Α) Σας επιβλήθηκε πρόστιμο 1.800 ευρώ.

Β) Αν δεν εξοφλήσετε το πρόστιμο αμέσως δεν θα μπορέσετε να φύγετε από κανένα αεροδρόμιο της Ελβετίας. Έχουν δοθεί τα στοιχεία σας.

Γ) Το συμβάν με τη φωτογραφία σας θα δημοσιευθεί στις εφημερίδες…»

Μόλις γύρισε ο γιος του από το πανεπιστήμιο και διάβασε την επιστολή, όλοι τρελάθηκαν!

Από τον υπολογιστή του «μπήκε» σε μια εφημερίδα και όλοι είδαν σε φωτογραφία τον πατέρα με τον τενεκέ στο χέρι, από την κάμερα των σκουπιδιών.

Η λεζάντα κάτω από την εικόνα έγραφε: «Ο εικονιζόμενος αλλοδαπός πέταξε αυτό τον τενεκέ στη Λίμνη μας. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.800 ευρώ».

Φυσικά ο Έλληνας και ρεζιλεύτηκε, και πλήρωσε αμέσως το πρόστιμο, για να μπορέσει να γυρίσει στην Ελλάδα.

Συμπέρασμα
Τα σωστά κράτη έχουν αποτελεσματικές διαδικασίες για να προστατεύουν λίμνες, ποτάμια, βουνά, θάλασσες, δάση, κτήρια, μνημεία, τοίχους, εκκλησίες, σχολεία, πανεπιστήμια, αυτοκίνητα, μηχανάκια, ποδήλατα, κλπ.

Φυσικά οι Ελβετοί πολίτες χάρηκαν για το κράτος τους. Και δεν διανοούνται να κάνουν κάτι παρόμοιο, γιατί θα τιμωρηθούν κι αυτοί.

Τι κάνουν οι Έλληνες;
Τίποτε από τα παραπάνω …

Οι άγνωστοι της νύχτας καταστρέφουν παγκάκια, λουλούδια, παρτέρια, χριστουγεννιάτικες και πασχαλιάτικες διακοσμήσεις, δημόσιους και ιδιωτικούς τοίχους, σχολεία, πανεπιστήμια, (μέσα και έξω) ακόμη και Ελληνικές σημαίες. Και πολλά ακόμη, που ενοχλούν το ιδιόμορφο μυαλό τους.

Και φυσικά ΔΕΝ πληρώνουν τίποτε..

-ΔΕΝ μαθαίνουμε τα ονόματά τους, για να «εισπράξουν» την επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της κοινωνίας.

-ΔΕΝ πληρώνουν ούτε το κόστος αντικατάστασης της πράξης τους.

Ελάτε να κάνουμε ένα απλό υπολογισμό.

Ένα παγκάκι στην παραλία έστω ότι έχει κόστος 500 ευρώ.

Θεωρώ σωστό ο κάθε καταστροφέας να παίρνει μια επιστολή που θα  λέει: «Το παγκάκι που κατέστρεψες κοστίζει 500 ευρώ. Αν δεν τα πληρώσεις αμέσως, στο ταμείο του Δήμου,  το ποσόν θα αυξάνεται κατά 20% το μήνα, θα το στείλουμε στην εφορία σου για είσπραξη, και η φωτογραφία σου θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο».

Κοινοποίηση
Το γεγονός αυτό θα το μάθαιναν όλοι. Και οι δημότες και οι υποψήφιοι μελλοντικοί καταστροφείς.  Έτσι θα ήξεραν ότι η «μαγκιά» αν καταστρέψεις ένα παγκάκι, κοστίζει 500 ευρώ! Και δημόσιο ρεζίλεμα !

Και μετά από αυτό θα αποφάσιζαν αν η τσέπη τους ή τα οικονομικά του πατέρα τους αντέχουν σε τέτοιες «μαγκιές».

Ενώ τώρα τι γίνεται; Ο Δήμος, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό, η ΕΛΑΣ, κλπ καλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους και τη ζημιά την πληρώνεις ΕΣΥ κι εγώ αγαπητέ αναγνώστη!

Δηλ. στην Ελλάδα, με τους απίθανους νόμους και τους απίθανους πολιτικούς ηγέτες, δεν πληρώνουν οι ένοχοι, αλλά τιμωρούνται και πληρώνουν οι νομοταγείς, οι αθώοι, οι σωστοί πολίτες…

Πόσο στραβά αρμενίζουμε εμείς οι Έλληνες και πιστεύουμε ότι είμαστε οι εξυπνότεροι του κόσμου!!

Πότε θα αλλάξουν όλα αυτά; Ποτέ…

Γιατί έχουμε κάποιους δημαγωγούς πολιτικούς που για να φανούν αρεστοί και για να υφαρπάσουν ψήφους, «χαϊδεύουν» τους παράνομους με ειδικές ευεργετικές διατάξεις… Και ΔΕΝ τοποθετούν κάμερες…

Η έκπληξη
Μέχρι εδώ το κείμενο τούτο το δημοσίευσα στο «ΒΗΜΑ της Πρέβεζας" πέρσι ! Συγκεκριμένα στις 27 Ιουλίου 2018, όπου μπορείτε να το βρείτε…

Τι άλλαξε και το βάζω σήμερα στο «PamePreveza.gr»;

Δήμαρχος στα Τρίκαλα είναι ο Κος Δημήτρης Παπαστεργίου, ίσως ο καλύτερος Δήμαρχος της Ελλάδας…

Και αυτός φρόντισε να στολίσει διάφορα σημεία των Τρικάλων με Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, για τις οποίες μόχθησαν πολλοί άνθρωποι, και κόστισαν κάποια χρήματα…

Δυο «καλόπαιδα», τη νύχτα της παραμονής των Χριστουγέννων,  έσπασαν τις συνθέσεις αυτές ξεσπώντας με πρωτοφανή βιαιότητα στα άψυχα παιχνίδια…

Κι εδώ αρχίζει η διαφορά… Πίσω από τα παιχνίδια υπήρχαν κάμερες για να τα προστατεύουν! Οι βάνδαλοι «καταγράφηκαν» από τις κάμερες!

Ο Δήμαρχος Τρικάλων ΔΕΝ συγκάλυψε τους ένοχους, αλλά τους «έδωσε» στη δημοσιότητα…

Δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους και ανέθεσε στην αστυνομία να τους βρει…

Δηλαδή ο Ευρωπαίος δήμαρχος Τρικάλων ΔΕΝ είναι υπέρ των παρανομούντων, αλλά είναι υπέρ της νομιμότητας, υπέρ των νομοταγών πολιτών…

Ο ίδιος έγραψε το εξής σχετικά με το γεγονός: «Αυτά τα… υπέροχα παιδιά, παιδιά μου, παιδιά σας, παιδιά μας, χθες έκαναν διάφορες καταστροφές στην πόλη. Νομίζω το «αντί» γενικώς κίνημα μπορεί να κοιμάται ήσυχο. Ο εχθρός κατατροπώθηκε. Τα… αρκουδάκια σπάσανε… Άλλωστε είναι πιο εύκολο να χαλάς παρά να φτιάχνεις»!

Στη συνέχεια σκέφτηκε ότι αν αυτά τα καλόπαιδα μείνουν ατιμώρητα, αύριο θα κάψουν τα παγκάκια ΜΑΣ, θα σπάσουν τα ποδήλατά ΜΑΣ, θα καταστρέψουν τα μαγαζιά ΜΑΣ, θα σπάσουν τα αυτοκίνητά ΜΑΣ, θα βεβηλώσουν τις εκκλησίες ΜΑΣ, τα σχολεία ΜΑΣ, κλπ, κλπ.

Ενώ αν τα συλλάβει η αστυνομία και λογοδοτήσουν, θα έχουν πάρει ένα πολύτιμο «μάθημα».

Τι κάνει το σχολείο;
Το σχολείο έχει υποχρέωση να μάθει στους νέους πως ακριβώς λειτουργεί η κοινωνία. Η κοινωνία μπορεί να σε τιμήσει ή να σε ανυψώσει, αλλά μπορεί και να σε τιμωρήσει αν κάνεις αυθαίρετες και αντικοινωνικές ενέργειες…

Γι αυτό υπάρχουν οι αστυνομίες σε όλο τον κόσμο, τα δικαστήρια, οι φυλακές κλπ… Για να συνετίζουν τους αντικοινωνικούς…

Προσωπικά χαίρομαι που ο δήμαρχος Τρικάλων φέρθηκε σαν τον Δήμαρχο της Ζυρίχης! Είναι Ευρωπαίος…

Ενώ άλλοι δήμαρχοι είναι με νοοτροπία μεταξύ Ασίας και Αφρικής, καλύπτουν τους βάνδαλους και υποχρεώνουν τους νομοταγείς πολίτες να ξαναπληρώνουν πολλές φορές τις ίδιες ζημιές των νυχτερινών καταστροφέων…

Επίλογος
Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να «εκτελέσουμε» αυτούς τους μαθητές.

Θα τους νουθετήσουμε, θα τους ζητήσουμε να μας εξηγήσουν γιατί έσπασαν κάτι που ΔΕΝ ήταν δικό τους, θα ακούσουν δημόσια και τις απόψεις των καθηγητών, των συμμαθητών, των γονέων, κλπ.

Αλλά ο κανονισμός της σχολικής ζωής προβλέπει και «ποινές», προβλέπει και «τιμωρίες»…

Από το να γράψουν 100 φορές «δεν θα χαλάω τα αντικείμενα της πόλης μου», μέχρι αποβολές, αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος κλπ.

Για όλα αυτά θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι, με νηφαλιότητα και ηρεμία…

Τιμώ δημόσια την απόφαση του δημάρχου Κου Δημήτρη Παπαστεργίου  που επαναφέρει μια βασική αρχή του κοινωνικού και δίκαιου κράτους.

Για κάθε έγκλημα πρέπει να υπάρχει η αντίστοιχη δίκαιη τιμωρία… Η οποία τιμωρεί τους ενόχους, αλλά και παραδειγματίζει όλους τους άλλους…

Εσείς αγαπητοί αναγνώστες με ποιους είστε; Με τους νυχτερινούς βανδάλους ή με τα αθώα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά;

Προτιμάτε δήμαρχο με νοοτροπία κεντρικής Ευρώπης ή κεντρικής Αφρικής όπου υπάρχει ο νόμος της ζούγκλας;

Καλή Χρονιά σε όλους τους Έλληνες με υγεία, ευτυχία και κοινωνική ειρήνη…

Μακάρι μαζί με τον αγιασμό των υδάτων το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει και τα μυαλά όλων μας…

 

Κυτίνος Ευάγγελος


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
5.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 14|06|19

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη