Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας κατήγγειλε τη σύμβαση με γιατρό γιατί "δεν προκύπτει η απονομή πτυχίου…"

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας κατήγγειλε τη σύμβαση με γιατρό γιατί "δεν προκύπτει η απονομή πτυχίου…"
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 11 Απριλίου 2018 | 18:34
Τι αναφέρει η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας - Τι απαντά το Πανεπιστήμιο της L’ Aquila Ιταλίας
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Την «Καταγγελία σύμβασης εργασίας ειδικευόμενης ιατρού του Νοσοκομείου» Πρέβεζας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την 5 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με την απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» πρόκειται για γιατρό που «διορίστηκε στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας ως ειδικευόμενη ιατρός, για να αρχίσει την άσκησής της στην ιατρική ειδικότητα της Παθολογίας μέχρι τη συμπλήρωση ενός (1) έτους, που προ απαιτείται για την απόκτηση τίτλου της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας», με απόφαση του Υπουργού Υγείας την 16/08/2014.

Η γιατρός, σύμφωνα πάντα με τα όσα περιγράφονται στην απόφαση της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας την 5 Απριλίου 2018, «ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο την 08-01-2018 και η σύμβασής της λήγει την 8-1-2019».

Το Νοσοκομείο στις 10 Ιανουαρίου 2018 «έστειλε για έλεγχο γνησιότητας τον τίτλο σπουδών, που μας κατέθεσε η ανωτέρω από το Πανεπιστήμιο της L’ Aquila Ιταλίας, διαμέσου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρώμη».

Σύμφωνα με έγγραφό της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη με επισυναπτόμενο το έγγραφο του πανεπιστημίου της L’ AQUILA, μεταφρασμένο από την προξενική αρχή «δεν βεβαιώνεται, ούτε η απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική ούτε η αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό».

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το πρακτικό της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», «το Πανεπιστήμιο της L’ AQUILA Ιταλίας, επισημαίνει στο έγγραφο του ότι θα κινήσει τις διαδικασίες προς εξακρίβωση κάθε ευθύνης σχετικά με τη μη αυθεντικότητα των δύο εγγράφων».

Μετά από αυτές τις εξελίξεις το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας αποφάσισε ομόφωνα:

«Όπως, ύστερα από το έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και το έγγραφο του πανεπιστημίου της L’ AQUILA Ιταλίας, σχετικά με τη μη αυθεντικότητα των δύο πιστοποιητικών, καθόσον από τα αρχεία του δεν προκύπτει ούτε η απονομή του πτυχίου στην Ιατρική και Χειρουργική ούτε η αναγνώριση της ικανότητας άσκησης επαγγέλματος Ιατρού Χειρουργού στην εν λόγω ιατρό, καταγγελθεί η σύμβαση εργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου».

 

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
2.3
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA