Γεγονότα στην Πρέβεζα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος

Γεγονότα  στην Πρέβεζα - Γράφει ο Κυτίνος Ευάγγελος
Άρθρα, 29 Σεπτεμβρίου 2018 | 08:56
Τεμάχια ανεμογεννητριών ετοιμάζονται για απόθεση στην Πρέβεζα
Αντίο σε κάποιους φίλους...
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εισαγωγή
Σήμερα θα θίξουμε διάφορα θέματα που απασχόλησαν την Πρέβεζα.

Αντίο σε κάποιους φίλους..
Επί αρκετό καιρό το εμπορικό Λιμάνι της Πρέβεζας γνώρισε μεγάλη κίνηση. Τεράστια πλοία έφεραν και ξεφόρτωσαν εξαρτήματα από τις μεγαλύτερες  ανεμογεννήτριες που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα.

Ένα τεράστιο Αιολικό Πάρκο ήρθε στο Λιμάνι μας για λίγο. Οι λιμενεργάτες της Πρέβεζας, μαζί με αμέτρητους άλλους ειδικευμένους μεταφορείς, τα πήραν από τα πλοία, τα απόθεσαν στο χώρο του λιμανιού, τα μεταφόρτωσαν σε ειδικά φορτηγά, νταλίκες κλπ και τα πήγαν στο Άκτιο.

Ο πηγαιμός επιλέχτηκε να γίνει με το φέριμποτ «Μελίνα ΙΙ», το οποίο κανονικά εργάζεται στο Ρίο - Αντίρριο, γιατί οι νταλίκες των 70 μέτρων μήκους θα δυσκολεύοντας να περάσουν κάτω από τη ζεύξη.

Οι μεταφορές έγιναν με μεταφορικές εταιρείες από τα Γιαννιτσά, τη Θεσσαλονίκη και την Τρίπολη.

Σκεφτείτε ότι η μεγαλύτερη από αυτές, η εταιρεία του Κου Παναγιώτη Μπράβου από την Τρίπολη είχε περίπου 20 τράκτορες και περίπου 60 καρότσες διαφόρων μεγεθών, με αμέτρητα λάστιχα.

Σε όλες τις μεταφορές επέβλεπαν προσωπικά και ο ίδιος ο κος Μπράβος αλλά και ο γαμπρός του που είχα τη χαρά να τους γνωρίσω προσωπικά.

Κάποια μέρα με το φέριμποτ «Μελίνα» είδα τη φόρτωση στην Πρέβεζα, πήγα και στο Άκτιο, είδα την εκφόρτωση, άρα έζησα από κοντά όλη τη διαδικασία.  Φυσικά έχω και πολλές φωτογραφίες από όλη τη «διαδρομή».

Όλους αυτούς, μαζί με τους εργαζόμενους στην εταιρεία «Θεμέλη», μαζί με τον Κο Ντινόπουλο, τους υπεύθυνους ασφαλείας μεταφορών κλπ που γνωρίσαμε όλες αυτές τις μέρες, τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο έργο τους.

Που περιλαμβάνει διάφορα στάδια.

-Τη δημιουργία του μεγάλου δρόμου μέχρι την κορυφή του Περγαντί,

-Τη μεταφορά των εξαρτημάτων στο βουνό, 

-Τη συναρμολόγηση των πυλώνων,

-Και την λειτουργία της μονάδας για να παράγει Ελληνικό ηλεκτρικό ρεύμα, από την καλύτερη πηγή, τον αέρα.  Ο οποίος  δεν ρυπαίνει, που δεν θέλει εξαγωγή συναλλάγματος, που δεν παίζει την τιμή της κιλοβατώρας  ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις και τους εκβιασμούς κάποιων χωρών…

Μακάρι να δούμε κι άλλες τέτοιες επενδύσεις που να αφορούν και την Ήπειρο, αλλά και την Πρέβεζα…

Τα μπλόκια
Ένα άσχημο σημείο του λιμανιού μας ήταν τα αμέτρητα μπλόκια που είχαν και λειτουργία ανοιχτού αφοδευτήριου.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο «PamePreveza.gr» ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κος Ευάγγελος Συγκούνας είχε δηλώσει ότι τα μπλόκια θα φύγουν. Το είπε και το έκανε.

Συμφώνησε με την εταιρεία των ανεμογεννητριών και εταιρεία των γερανών και τα μπλόκια θα συγκεντρωθούν σε ειδικό σημείο του λιμανιού για μελλοντική αξιοποίηση.

Μακάρι εκεί που ήταν τα μπλόκια να δούμε πράσινο, καθιστικά, κλπ δηλ. χρήση  του Δημόσιου Χώρου από τους απλούς πολίτες.

Και φυσικά «εύγε» και στον Κο Μπράβο και στον Κο Συγκούνα.


Δυο γερανοί  αδειάζουν το πλοίο… Φόρτωση σε τεράστιες νταλίκες… Ο σωλήνας με διάμετρο 4,30 μέτρα, είναι ο πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηθεί ο τεράστιος έλικας…


Το φέριμποτ Μελίνα γεμίζει με 2 εξαρτήματα, στην Πρέβεζα.
Στο λιμάνι φαίνονται πολλά μπλόκια που δεν θα τα ξαναδείτε…


Η Μελίνα ΙΙ έδεσε στο Άκτιο. Τα εξαρτήματα βγαίνουν από τη Μελίνα, για να φτάσουν στο Περγαντί, να συναρμολογηθούν, να λειτουργήσουν…


Οι γερανοί έστειλαν στο Άκτιο όλα τα εξαρτήματα των ανεμογεννητριών.
Μετά νοικοκύρεψαν και το Λιμάνι της Πρέβεζας από τα μπλόκια….

 

Κυτίνος Ευάγγελος

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Άρθρα
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
1.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ