Αντιμέτωπος με την κοινή γνώμη ο Πολιτιστικός - Τι απαντά σε δημοσίευμα του PamePreveza

Αντιμέτωπος με την κοινή γνώμη ο Πολιτιστικός - Τι απαντά σε δημοσίευμα του PamePreveza
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 11 Οκτωβρίου 2018 | 00:10
Εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη για πράξεις στις οποίες δεν είχε "καμία απολύτως ανάμιξη", σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του, βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Εκτεθειμένος στην κοινή γνώμη για πράξεις στις οποίες δεν είχε "καμία απολύτως ανάμιξη", σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του, βρίσκεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα.

Μάλιστα, αποδίδει σε «ελλειπής δημοσιογραφική πληροφόρηση που δημιούργησε εσφαλμένες εντυπώσεις», τα σχετικά με την εμπλοκή του για την αυτοψία και τις αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας που αφορούν σε αυθαίρετη κατασκευή μέρους του κολυμβητηρίου και του beach volley.

Εμπλέκει επίσης και τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ως παρερμηνευθέντα από τον τοπικό Τύπο όσα προκάλεσε με την καταγγελία του, αφού προηγουμένως είχε ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία Πρέβεζας να πράξει το καθήκον της «για να μην αναγκαστούμε να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος σ' αυτές τις περιπτώσεις  και εκθέσουμε την υπηρεσία σας», όπως συγκεκριμένα αναφέρει στο σχετικό έγγραφο του προς την υπηρεσία.


Διαβάστε ακόμα:
Καταγγελία του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Ανοιχτής Συνέλευσης, "κατεδαφίζει" μέρος του Κολυμβητήριου!!!


Όμως η δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων ήταν πλήρως συντεταγμένη με όσα ζήτησε ο Σύλλογος.

Κάθε φορά που παραπονείτο για καθυστερήσεις ο Σύλλογος, ο Τύπος «έβγαζε» τις ανακοινώσεις του.

Κάθε φορά που οδύρετο ο Σύλλογος για τα χάλια του τόπου, ο Τύπος ακολουθούσε κατά πόδας.

Και η Κτηματική Υπηρεσία έκανε το καθήκον της.

Να μην το έκανε;

Να έκανε «λιγότερο καθήκον»; Τόσο που να μη γίνει τίποτε, αλλά να έχει τροφή ο Σύλλογος για τα κακώς κείμενα;

Να έκανε λιγότερα ο Τύπος; Τόσα που να μην ασχολούνται πολύ, αλλά τόσο, ώστε να βρίσκεται στην επικαιρότητα ο Σύλλογος;

Νομικοί δεν είμαστε, αλλά μας φαίνεται σωστό και λογικό να έχει τηρήσει ο Σύλλογος πρακτικά, από τα οποία να προκύπτει ποιος, πώς και πόσο ήθελε η καταγγελία να έχει αποτέλεσμα ή να είναι απλώς φούσκα.

Αλλά ο Τύπος πού ευθύνεται;

Η Κτηματική πού ευθύνεται;

Φανταστείτε να έκανε μισή δουλειά η Κτηματική και να ήταν σήμερα ο Σύλλογος εγκαλούμενος από το Δήμο, ότι δηλαδή ψευδώς τον είχε καταγγείλει. Και η Κτηματική θα ήταν επίσης εγκαλουμένη ότι είχε κάνει το μισό καθήκον της, οπότε θα κατηγορείτο για μισοπαράβαση καθήκοντος.

Αλλά η Κτηματική – και ο Τύπος, με εμπιστοσύνη στο Σύλλογο και την Κτηματική – έκανε τη δουλειά της.

Έκανε τους ελέγχους σε όλη την Κυανή Ακτή, μιας και σε άλλη καταγγελία από Ανοιχτή Συνέλευση Πολιτών, γίνεται λόγος για παρεμβάσεις από το μνημείο του Ναύτη έως και το Πανόραμα.

Και, όπως είχαμε αναφερθεί σε προηγούμενο ρεπορτάζ (δείτε το όλο ΕΔΩ), κατόπιν αυτοψίας της Κτηματικής βεβαιώθηκαν παραβάσεις και αυθαίρετα από τον Δήμο, σύμφωνα με την υπηρεσία, τα οποία χαρακτηρίστηκαν κατεδαφιστέα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος με σημερινή του ανακοίνωση (ακολουθεί) σε μια προσπάθεια να βάλει, κατά τον ίδιο, τα πράγματα στην θέση του, αποποιείται στην ουσία την οποιαδήποτε «συμμετοχή» του σε ό,τι επακολούθησε της αυτοψίας στην περιοχή «πράξεις στις οποίες δεν είχαμε καμμία απολύτως ανάμειξη», όπως συγκεκριμένα αναφέρει.

Προκύπτει ωστόσο ένα πολύ εύλογο ερώτημα, στο οποίο ο Πολιτιστικός ούτε καν έλαβε θέση, την ίδια στιγμή που οι αρχική καταγγελία αφορούσε σε επίσης πιθανές αυθαίρετες κατασκευές σε πρόβολο στην ίδια περιοχή.

Για ποιο λόγο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα, δεν κάνει αναφορά στα αποτελέσματα της γενικής αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας στην Κυανή Ακτή αναφορικά και με το Κολυμβητήριο και το beach volley;;

Επειδή μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου με έγγραφό του ο Δήμος Πρέβεζας περιγράφει την κατάσταση και ζητά την άρση των αποφάσεων περί κατεδάφισης κ.λπ.., ο Πολιτιστικός αποδέχεται ή όχι την αυθαιρεσία (εάν στην τελική υφίσταται) στις εκεί εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου;;

Στην ίδια ερώτηση θα πρέπει φυσικά να δώσει απαντήσεις και η Ανοιχτή Συνέλευση μιας και στην δική της καταγγελία που είχε κάνει προ έτους (ακολουθεί) γίνεται λόγος για παρεμβάσεις από πλευράς Δήμου στην Κυανή Ακτή.

Τελικά, τι θέλουμε και τι ζητούμε;

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρέβεζα, μαζί με την καταγγελία στην Κτηματική Υπηρεσία και η καταγγελία προς την Κτηματική της Ανοιχτής Συνέλευσης.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πρέβεζα:

"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Μια ελλειπής δημοσιογραφική πληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας δημιούργησε ΑΔΙΚΑ εσφαλμένες εντυπώσεις  για την εμπλοκή του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> σε έκθεση αυτοψίας της Κτηματικής Υπηρεσίας και τις διοικητικές κυρώσεις που επέβαλε αυτή στην Δημοτική Αρχή και σε ιδιώτες.

Η ελλειπής πληροφόρηση που δεν πρέπει για κανένα λόγο να είναι μέρος της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ,άντλησε το ρεπορτάζ μόνο από τα έγγραφα της Κτηματικής Υπηρεσίας  και δεν περιείχε καθόλου την από 13/12/2017 καταγγελία του Συλλόγου μας, αλλά ούτε και αυτή της Ανοικτής Συνέλευσης Πολιτών ,που εστάλει στην παραπάνω υπηρεσία τον Ιούνιο του 2017. Και οι δύο ήταν στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Για την πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών  μας , δημοσιεύουμε το έγγραφο του Συλλόγου μας που εστάλει προς την Κτηματική Υπηρεσία  και το Λιμεναρχείο. Επισυνάπτουμε επίσης για τα Μ.Μ.Ε. και αυτό της Ανοικτής Συνέλευσης των Πολιτών, για πληροφόρηση.

Πρέβεζα 13-12 -2017
Αρ. πρωτ. 51
Προς
Τον Προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας Πρέβεζας

Κύριε Προϊστάμενε,

Στην περιοχή της πλαζ της Κυανής Ακτής  και συγκεκριμένα στον πρόβολο αριστερά του αναψυκτηρίου <ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ> κάποιος ή κάποιοι εναπόθεσαν τις τελευταίες ημέρες , ατάκτως, τεράστιες πέτρες.

Ζητάμε να μας πληροφορήσετε ΑΜΕΣΑ εάν υπάρχουν οι σχετικές άδειες γι' αυτή την ενέργεια και ποιοι προέβησαν σ' αυτή.

Εάν δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πράξη αυτή και ζητάμε να  επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις στους υπαίτιους.

Ο Σύλλογός μας δεν είναι αντίθετος με έργα προστασίας του αιγιαλού της συγκεκριμένης ακτής. Επανειλημμένα ,μάλιστα και εγγράφως έχει ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς  την υλοποιήση έργων προς την κατεύθυνση αυτή.

'Εργα όμως αποτελεσματικά που θα ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες , με εγκεκριμένες μελέτες, αδειοδοτήσεις κ.λ.π. και όχι αποσπασματικές ,αυθαίρετες  και παράνομες ενέργειες , από άσχετους και ανίδεους πολίτες ή θεσμικούς παράγοντες.

Είναι η δεύτερη φορά που απανερχόμαστε εγγράφως και σας καταγγέλουμε παράνομες ενέργειες και αυθαιρεσίες  στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στην πρώτη μας έγγραφη κοινή καταγγελία και με άλλους συλλόγους αδιαφορήσατε χαρακτηριστικά μη προβαίνοντας σε καμμία ενέργεια , ούτε ακόμη αυτής της απαντήσεως στο έγγραφό μας, όπως ορίζουν οι νόμοι και η δημοσιοϋπαλληλική δεοντολογία.

Ευελπιστούμε αυτή τη φορά να πράξετε το καθήκον σας , για να μην αναγκαστούμε να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος σ' αυτές τις περιπτώσεις  και εκθέσουμε την υπηρεσία σας.

Για το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ>
Ο Πρόεδρος                                     Η Γραμματέας
Κωνσταντίνος Λογοθέτης             Άννα Μαρία Σαρδελή

Αυτή είναι η ξεκάθαρη έγγραφη καταγγελία μας , για ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός , σ' ένα απόλυτα συγκεκριμένο σημείο  και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ γι' αυτή ζητήσαμε την ενεργοποίηση των αρμόδιων Υπηρεσιών.

Την απάντηση από την αυτοψία που πραγματοποίησε η Κτηματική Υπηρεσία στις 16-5-2018 , την λάβαμε στις 6-9-2018 ,δηλαδή εννέα μήνες (!!!) μετά την καταγγελιά και ύστερα από συνεχείς ενοχλήσεις του Συλλόγου μας  , αλλά και του Λιμεναρχείου που ετοίμαζε δικογραφία για την συγκεκριμένη καταγγελία και περίμενε την έκθεση αυτοψίας της αρμόδιας υπηρεσίας.

Στην έγγραφη αυτή απάντηση δεν υπάρχει καμμία απολύτως ενημέρωση για τις ενέργειες της Κτηματικής Υπηρεσίας στην ενυπόγραφη και διαυγέστατη καταγγελία μας.

Αντίθετα  μας αποδίδει άλλες , ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ στο έγγραφό  μας, καταγγελίες για να δικαιολογήσει όπως αυτονόητα συμπεραίνεται τις δικές της ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ  ενέργειες σε όλη την περιοχή της Κυανής Ακτής και τις διοικητικές κυρώσεις που επέβαλε στην συνέχεια στο Δήμο και σε συμπολίτες μας.

Ενεργώντας με τον τρόπο αυτό η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εξέθεσε,  το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Σύλλογό μας στην κοινή γνώμη, για πράξεις στις οποίες δεν είχαμε καμμία απολύτως ανάμειξη.

Ο χειρισμός της υπόθεσης από την Κτηματική , για το σκέλος που αφορά τον Πολιτιστικό Σύλλογο <ΠΡΕΒΕΖΑ>, μόνο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ μπορεί να χαρακτηριστεί και φανερώνει αδυναμία ανάληψης υπηρεσιακής ευθύνης.

Αυτή είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την έγγραφη καταγγελία του Συλλόγου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου,  με αγάπη προς την ευθύνη πάντα την υπηρετεί, μαζί με τους Σκοπούς ,τις Αρχές και τις Αξίες του.

Σημείωση 1η:  Η επιστολή αυτή με όλα τα σχετικά έγγραφα θα σταλεί, για πλήρη ενημέρωση, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας, που συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα. Θα διανεμηθεί επίσης στα Τοπικά Μ.Μ.Ε. για δημοσίευση και αποκατάσταση της αλήθειας.

Σημείωση 2η: Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου όφειλαν κατά την συζήτηση του θέματος να ζητήσουν ενημέρωση και για το περιεχόμενο της καταγγελίας του Συλλόγου μας , για να αποδώσουν στην συνέχεια τις ευθύνες  εκεί που ανήκουν. Είναι απλό θέμα λογικής και δημοκρατικών διαδικασιών.

Το Δ.Σ.  του Πολιτιστικού Συλλόγου <ΠΡΕΒΕΖΑ> 

Ανοιχτή Συνέλευση:

 

 

 

PAMEPREVEZA NEWSROOM / Επιμέλεια: Γιώργος Ευσταθίου

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Theme picker

Theme picker

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ