Αλ. Τσίπρας: "Θυμάται ο λαός ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα τεράστια ελλείμματα και τη χρεοκοπία"

Αλ. Τσίπρας: "Θυμάται ο λαός ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα τεράστια ελλείμματα και τη χρεοκοπία"
Ελλάδα, Πολιτική, 11 Δεκεμβρίου 2018 | 17:55
Φωτό: EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Κύριε Μητσοτάκη, παρακολούθησα την προσπάθειά σας να σηκώσετε με θεατρικό τρόπο τους τόνους και να πείσετε ότι έχετε κάποιο αφήγημα στην οικονομία»
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


«Κύριε Μητσοτάκη, παρακολούθησα την προσπάθειά σας να σηκώσετε με θεατρικό τρόπο τους τόνους και να πείσετε ότι έχετε κάποιο αφήγημα στην οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε για «μπακάλικη αριθμητική».

Στην κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση χρέωσε τη χώρα 100 δισ. ευρώ, ο πρωθυπουργός απάντησε παραπέμποντας σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. «Θυμάται ο λαός ποιοι οδήγησαν τη χώρα στα τεράστια ελλείμματα και τη χρεοκοπία, ώστε να μας οδηγήσουν στην αγκαλιά του ΔΝΤ και την άρση της εθνικής μας κυριαρχίας και ποιοι έφεραν τη μνημονιακή λαίλαπα» σημείωσε.

Ως προς το θέμα των φόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι παρέλαβε τη χώρα σε διάλυση και χρηματοοικονομική ασφυξία και πως η κυβέρνηση έφερε ένα πρόγραμμα πολύ ηπιότερης δημοσιονομικής προσαρμογής. «Εμείς επικεντρώσαμε στις μεγάλες διαρθρωτικές και δομικές μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος, ενώ εσείς αρχίσατε να πετσοκόβατε μισθούς και συντάξεις κι όποιον πάρει ο χάρος, μόνο απολύσεις και περικοπές» τόνισε για να προσθέσει: «Τα αρνητικά μέτρα που πήραμε εμείς ήταν περίπου 9 δισ., όταν εσείς σε μια πενταετία πήρατε 65 δισ. Τι έρχεστε να συγκρίνετε;».

«Προφανώς η ΝΔ είχε διαμορφώσει το πρόγραμμά της με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μέσα, δεν θα το καταργούσε ποτέ», συνέχισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Ο ελληνικός λαός έχει καταγράψει τι ακριβώς κάνατε και όταν τα κάνατε συνεχίζατε το πάρτι της διαπλοκής και διαφθοράς. Αυτό δεν θα σας το συγχωρέσει».

Όσον αφορά στο «μέτρημα» του κ. Μητσοτάκη των πόσων ημερών πρωθυπουργός είναι ο κ. Τσίπρας, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «ο λαός σάς έχει καταδικασμένους στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και «θα χρειαστεί τον Σεπτέμβρη του 2019 να ανανεώστε το κοντέρ» και να ξαναρχίσει το μέτρημα.

Επίσης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχει επιδοθεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακαλύψει σκάνδαλα εις βάρος της κυβέρνησης. «Αφού σκάνδαλα δεν βρίσκετε προσπαθείτε να τα επινοήσετε» επισήμανε και πρόσθεσε ότι σε αυτήν την προσπάθεια έχει σύμμαχο τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη, επικαλούμενος συγκεκριμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων του επιχειρηματία, υπογραμμίζοντας πως «αυτά είναι τα fake news που έχουν κατακλύσει την πολιτική ζωή του τόπου, κάτι πρωτοφανές για τον τόπο και επιβλαβές για τη δημοκρατία».

«Κύριε Μητσοτάκη, αφού τα fake news για τους πολιτικούς και τις συντάξεις δεν πιάνουν, αρχίσατε να σκανάρετε τους συγγενείς πρώτου και δεύτερου βαθμού και αφού ούτε εκεί βρήκατε τίποτα αρχίσατε να ψάχνετε τους φίλους και τους συμμαθητές υπουργών. Καλά το πάτε, αλλά κινδυνεύετε να γίνετε καταγέλαστος και εσείς και η παράταξή σας» παρατήρησε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η πΓΔΜ οφείλει, τόσο με τις συνταγματικές τροπολογίες της όσο και με τις δηλώσεις των αξιωματούχων της, να τηρεί το πνεύμα και το γράμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών», σημειώνοντας ότι αν αυτό δεν γίνει, δεν θα προχωρήσει ούτε η Συμφωνία ούτε η ένταξη της πΓΔΜ σε διεθνείς οργανισμούς. «Περιμένουμε με πολλή μεγάλη προσοχή την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας, έχοντας δώσει σαφώς μηνύματα που απαιτούνται και εκεί που πρέπει να δοθούν και όχι στον δημόσιο διάλογο για εντυπωσιασμό» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι λυπάται που όταν ακούει τον κ. Μητσοτάκη να μιλάει για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι σαν να ακούει τον Άδωνι Γεωργιάδη και ξεκαθάρισε πως η «θέση μας είναι σαφής» και η συμφωνία δεν αναγνωρίζει κανένα έθνος και εθνότητα. «Με κρίσιμα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει» τόνισε και επισήμανε προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εκείνος είναι που άνοιξε ζήτημα μειονότητας, με τη συνέντευξή του στο περιοδικό Politico, όπου -όπως είπε ο πρωθυπουργός- ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε «αυτονομιστικές δυνάμεις». «Αν είναι λαθροχειρία να μας πείτε τι είπατε» συνέχισε για να συμπληρώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «μας προστατεύει απόλυτα».

«Έχω βγει από τα ρούχα μου, γιατί δεν περίμενα να μιλήσετε με καφενειακό λόγο και να εκστομίσετε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο ξεπούλησε τη Μακεδονία, αλλά αντάλλαξε τη μη εφαρμογή των περικοπών στις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι ντροπή» είπε ο πρωθυπουργός με πολύ έντονο ύφος και προκάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι αν ο νόμος για τη μη περικοπή των συντάξεων είναι προϊόν συναλλαγής, «γιατί ψηφίζετε αυτόν τον νόμο; Δεν ντρέπεστε να λέτε αυτά τα πράγματα στο Κοινοβούλιο; Σας καλώ να άρετε την ψήφο σας από τη μη περικοπή συντάξεων, αν νομίζετε ότι είναι προϊόν συναλλαγής».

«Εμείς δεν τσουβαλιάσαμε τους πολίτες, να πούμε προδότη και μειοδότη επειδή είχε διαφορετική άποψη, όπως κάνατε εσείς εδώ» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και με οργίλο ύφος απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ: «Ντροπή σας. Δεν σας επιτρέπω να μας ονομάζετε προδότες και μειοδότες. Είναι ντροπή σας», ενώ οι κυβερνητικοί βουλευτές χειροκροτούσαν όρθιοι.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την πολιτική εκδήλωση, την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί εάν επικροτεί την πραγματοποίηση αντισυγκέντρωσης και τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη έχει να δει αντισυγκεντρώσεις από το 1963, όταν σκότωσε ο Γκοτζαμάνης τον Λαμπράκη με το τρίκυκλο.

Οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες θα δώσουν το «παρών» είπε ο κ. Τσίπρας «για να ενώσουμε τους Έλληνες, όχι να τους διχάσουμε». «Την απάντησή τους θα την πάρετε τόσο μεθαύριο όσο και στις κάλπες» κατέληξε, στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός.

 

 

 

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Ελλάδα, Πολιτική
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA