15 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών σε Γιάννενα, Άρτα και Θεσπρωτία - Εκτός η Πρέβεζα

15 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση καταστροφών σε Γιάννενα, Άρτα και Θεσπρωτία - Εκτός η Πρέβεζα
Τοπικά Νέα, Οικονομία, 24 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:57
Φωτό από πλημμύρες στο Καναλλάκι
Σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με 15εκ. ευρώ συνολικά χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Ηπείρου, από τον ΠΔΕ, για αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν την Ήπειρο, από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018.

Σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, το παραπάνω ποσό κατανέμεται στις Περιφεριακές ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, ενώ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα απουσιάζει η Π.Ε. Πρέβεζας, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, που πλημμύρες με σοβαρές καταστροφές, σημειώθηκαν τόσο στον Δήμο Πρέβεζας όσο και στον Δήμο Πάργας, της Π.Ε. Πρέβεζας.

Ωστόσο θα πρέπει να αναφέρουμε πως ένα εκατομμύριο ευρώ ενέκρινε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και  Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μέσω της ένταξης του έργου «Αποκατάσταση ζημιών εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων κατά το διάστημα 30-11-17 έως και 4-12-17 στην Π.Ε. Πρέβεζας» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

Ειδικότερα, αναφορικά με την χρηματοδότηση και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Υφυπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, αποφάσισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  του έργου  «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιφέρεια Ηπείρου κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2017 - Μάρτιος 2018», συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ.

Με τα προβλεπόμενα υποέργα και σύμφωνα με τις προτάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές μεταφορών και έργα πρόληψης φυσικών καταστροφών από τις θεομηνίες, που έπληξαν  την Περιφέρεια την περίοδο Δεκεμβρίου 2017-Μαρτίου 2018 και, ειδικότερα, στις Περιφερειακές Ενότητες Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας.

Περιλαμβάνονται παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του εθνικού, επαρχιακού οδικού δικτύου όπως και για την αντιπλημμυρική προστασία (επιδιόρθωση αναχωμάτων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων).

Αναλυτικά η κατανομή:

Π.Ε. Άρτας
(Συγκοινωνιακά και αντιπλημμυρικά έργα) 3.799.800 €

Π.Ε. Θεσπρωτίας
(Συγκοινωνιακά έργα) 1.006.800 €

Π.Ε.  Ιωαννίνων
(Συγκοινωνιακά έργα) 9.465.000 €

Διανομαρχιακά
(Συγκοινωνιακά έργα) 1.032.119 €

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Οικονομία
Βαθμολογήστε το!
Rate this article:
3.0
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη
Τοπικά Νέα, Κοινωνία 14|06|19

Πρέβεζα: Τον έπιασαν με ηρωίνη