Πρέβεζα: Έρχονται καμπάνες για τα σκουπίδια στην παραλιακή - Σπ. Κόκκαλης: "Αυτό το χάλι με τις σακούλες και τα λάδια μας ξεφτιλίζει"

Πρέβεζα: Έρχονται καμπάνες για τα σκουπίδια στην παραλιακή - Σπ. Κόκκαλης: "Αυτό το χάλι με τις σακούλες και τα λάδια μας ξεφτιλίζει"
Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 19 Ιουλίου 2018 | 14:28
Έξι επαγγελματίες από τους πενήντα στην σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ


Το θέμα με τα σκουπίδια, με σακούλες εκτός κάδων, πεταμένα λάδια να στάζουν και σκουπίδια ανεξέλεγκτα, που δεν λέει εδώ και χρόνια να λυθεί, στην παραλιακή στην Πρέβεζα, ήταν το επίκεντρο της σύσκεψης που έγινε σήμερα στην αίθουσα του Δ.Σ. Πρέβεζας.

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Σαραμπασίνας, ωστόσο παραβρέθηκαν μόνο έξι από τους πενήντα περίπου καταστηματάρχες που κλήθηκαν!!!

Όπως πρότεινε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων και συναφών Επαγγελματιών Σπύρος Κόκκαλης, δεν είναι δυνατόν να παρθεί απόφαση ή να γίνει εισήγηση από τα έξι άτομα που παραβρέθηκαν, για λογαριασμό όλων των επαγγελματιών και για το λόγο αυτό ζήτησε από τον κ. Σαραμπασίνα να προχωρήσει στις σχετικές εισηγήσεις του και αποφάσεις για την εξάλειψη του φαινομένου.
 


 

Το χρόνιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην παραλιακή και τις σακούλες που στοιβάζονται εκτός κάδων, σίγουρα δεν είναι εικόνα που αρμόζει σε μια πόλη σαν την Πρέβεζα και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που χιλιάδες κόσμου διέρχονται της παραλιακής.

Παρά τις εκλύσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς, αλλά και τις φιλότιμες προσπάθειες ορισμένων επαγγελματιών, φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν την διάθεση να συμμορφωθούν.

Αυτό τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παύλος Σαραμπασίνας ο οποίος όπως είπε συγκεκριμένα θα δοθεί περίοδος συμμόρφωσης έως το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα εφαρμοστεί κατά γράμμα ο κανονισμός καθαριότητας, ο οποίος προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα στους επαγγελματίες που τον παραβαίνουν.

Όπως είπε ο κ. Σαραμπασίνας θα τοποθετηθούν από δύο σιδερένιοι ολοκαίνουργιοι μεγάλοι κάδοι στα δύο σημεία της παραλιακής ενώ πίσω από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει κατασκευαστεί ειδικός χώρος στον οποίο θα υπάρχουν έξι κάδοι σκουπιδιών και ένας ανακύκλωσης, στους οποίους θα πρέπει να πηγαίνουν τα σκουπίδια τους οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή και στο ιστορικό κέντρο.
 


 

Επίσης σε κάθε κατάστημα θα δοθεί ένας μικρός κάδος απορριμμάτων από τον Δήμο, ο οποίος θα βγαίνει αργά το βράδυ και θα επιστρέφει στο κατάστημα το πρωί, με ευθύνη των καταστηματαρχών.

«Για όποιον αφήνει σακούλες σκουπιδιών εκτός κάδων, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που ορίζει ο κανονισμός καθαριότητας» τόνισε ο κ. Σαραμπασίνας.

Ο Σπύρος Κόκκαλης κατά την αποχώρησή του τόνισε: «Για άλλη μια φορά οι συνάδελφοί μου δεν τίμησαν την πρόσκληση που έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Σαραμπασίνας για το πώς μπορεί να γίνει η διαχείριση των σκουπιδιών και τελικά δεν ήταν δυνατό να παρθεί απόφαση από όσους παραβρέθηκαν».

Συμπλήρωσε πως «Ο κ. Σαραμπασίνας πρότεινε αυτό το Σαββατοκύριακο και το άλλο δοκιμή, να μην υπάρχει σακούλα έξω από τους κάδους. Θα τοποθετηθούν τέσσερις μεγάλοι καινούργιοι κάδοι κατά μήκος της παραλίας και ο κ. Σαρμπασίνας θα μοιράσει – και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ – κάδους στα εσωτερικά καταστήματα».

Καταλήγοντας ο κ. Κόκκαλης τόνισε: «Θεωρώ ότι και μετά από αυτή την ενέργεια θα διορθωθούμε γιατί θα ακολουθήσουν πρόστιμα και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο… Γιατί αυτό το χάλι με τις σακούλες και τα λάδια μας ξεφτιλίζει».

Για το θέμα από το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου  Πρέβεζας ανακοινώθηκε ότι:

Στις 18/7/2018 δόθηκε προσωπικά  από τον Αντιδήμαρχο κ.Παύλο Σαραμπασίνα  πρόσκληση σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού  ενδιαφέροντος για συνάντηση και λήψη αποφάσεων στις  19/7 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Δυστυχώς προσήλθαν  μόνο τέσσερις καταστηματάρχες και  ο πρόεδρος  του Συλλόγου Σπύρος Κόκκαλης και

Θεωρούμε αυτονόητο το ότι όσοι δεν προσήλθαν δέχονται τις αποφάσεις καθαριότητας του Δήμου  που είναι:

1.Οποιος καταστηματάρχης χρειάζεται κάδο (έναν ή και δύο) να επικοινωνήσει σήμερα με το τηλέφωνό μου (6944323084).

2.Θα παραμείνουν οι κάδοι στην παραλία δοκιμαστικά μέχρι και το επόμενο  Σαββατοκύριακο.

3.Θα τοποθετηθούν από  αύριο  20/7 επτά κάδοι δίπλα  στο κτίριο  του Δημοτικού Λιμενικού  Ταμείου σε κλειστό χώρο ο οποίος διαμορφώθηκε κατάλληλα. Επίσης θα τοποθετηθούν πέντε κάδοι στην αρχή της ντάπιας (απέναντι από τα ΤΑΞΙ).

4.Στην παραλία θα βγαίνουν μόνον οι μικροί  κάδοι  και μόλις γεμίζουν οι  μεγάλοι κάδοι δεν θα υπάρχει καμία σακούλα απέξω.

Τόσο οι σακουλές όσο και τα άλλα αντικείμενα που  βρίσκονται εκτός κάδων  θα πρέπει να εναποτίθενται στους  κάδους ή δίπλα στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή στην ντάπια απέναντι από τα ταξί.

Σύμφωνα με τον κανονισμό καθαριότητας άρθρο 4 «η ρίψη αντικειμένων, σακούλες,  με απορρίμματα, χαρτιά, κιβώτια, είδη ατομικής χρήσης κτλ εκτός των κάδων τιμωρούνται με πρόστιμο 50 ευρώ».

5.Είναι υποχρέωση των καταστηματαρχών στις 8 κάθε πρωί να παίρνουν τους ατομικούς κάδους από την  παραλία στα καταστήματά τους.

Οποιοι δεν απομακρύνονται θα τους απομακρύνει ο Δήμος.

Ας κάνουμε όλοι μαζί μια προσπάθεια για να  αποφύγουμε την κατάντια που υπάρχει στην παραλία.

Ευχαριστώ εκ των  προτέρων   για την κατανόηση και είμαι στην διάθεσή  σας για ό,τι χρειαστείτε.

 

 


---> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με βάση κατηγορία: Τοπικά Νέα, Κοινωνία
Βαθμολογήστε το!
Βαθμολογήστε το άρθρο:
No rating
Άρθρα και Σχόλια αναγνωστών

Το PamePreveza.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους σχολιάζοντας τα άρθρα που δημοσιεύονται ή αποστέλλοντας για δημοσίευση δικά τους κείμενα - άρθρα. Αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετούμε και τις απόψεις αυτές, μιας και εκφράζουν αποκλειστικά κάθε φορά τον κάθε αρθογράφο - σχολιαστή. Σχόλια: Παρακαλούμε τα σχόλια σας να μην είναι υβριστικά και να μην φέρουν συνδέσμους που να οδηγούν σε άλλες ιστοσελίδες. Το PamePreveza.gr, δημοσιεύει σχόλιο μετά από έλεγχο, μόνο και μόνο για να την τήρηση των όρων χρήσης. Σχόλια, υβριστικά, που θίγουν ή προσβάλλουν διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ NEA

Σχόλια-Ζώντας στην Πρέβεζα - 17/03/2019
Τοπικά Νέα, Διάφορα, Σφηνάκια 17|03|19

Σχόλια-Ζώντας στην Πρέβεζα - 17/03/2019